Szilveszteri falatnak hoztam ezt a halkrémet. A sokak által ismert szardíniakrém kicsit átdolgozott, szerintem sokkal finomabb, különlegesebb és könnyebb változata. Pedig ebben sincs semmi bonyolultság, egyszerűen a füstölt hal és a torma nagyon megy egymáshoz.
Hozzávalók: 30 dkg füstöltmakréla filé, 10 dkg vaj, 2-3 evőkanál torma, 2 evőkanál creme fraiche (vagy tejföl kevés tejszínnel keverve), 1 teáskanál mustár, só, frissen őrölt bors, tálaláshoz pirított kiflikarika
1. Szedjük le a hal bőrét, távolítsuk el a szálkákat (nagy, hosszú, könnyen észrevehető szálkák vannak benne).
2. Villával törjük össze a húst, ha még találunk szálkát, vegyük ki.
3. Keverjük el a vajjal, tormával, tejföllel és egy kevés mustárral. Sóval, frissen őrölt borssal ízesítsük.
4. Pirított kiflikarikával, kenyérrel kínáljuk
2010-12-29
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
6 megjegyzés:
Drága Krisztina!
Köszönöm hogy ebben az évben is itt lehettem veled, és én is megpróbáltam az általad ajánlott finomságokat. Kívánok Neked és családodnak boldog új évet, ami lehet még izgalmasabb, eseménydúsabb lesz mint a mostani volt.
Az erő a lendület megvan hozzá.
puszillak
Age
Boldog új évet és még édesebb életet jövőre is!
ps: Az email címed nem él, vagy csak nagyon sűrű volt az élet? , sajnos nem jött válasz a levelemre :(
Nagyon finom!!!Köszi! BUÉK!
Age!
:)én örülök, hogy velem főztél!
Terv az van mindig, csak idő kevés...
Anka, nem kaptam Tőled levelet! Küldd el lszi újra
Cecl!
Neked is nagyon boldog új évet!
Szia Kriszta! Búék! Az idén nem lesz naptár? Már nagyon vártam a januárit :( Zsuzsi
Sziasztok!!
Első dupla kommentem:
1. elsején reggel fél6kor arra ébred az aggódó anyuka, hogy megjött a kisfia (közel a 2 méterhez) és FÜSTÖLT MAKRÉLAKRÉMes pirítóst eszeget a barátnőjével!! kell ettől nagyobb boldogság egy korántsem halkedvelő gyerektől..
2. a naptár felőlem ráér, uis holnap indul az élet Dolce pedig reméljük pihen, megérdemli:)))
Megjegyzés küldése