tag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post1314855017443832656..comments2024-02-29T02:55:51.037-08:00Comments on Dolce Vita: Kolbaszova, le az adalékokkal!Dolce Vitahttp://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comBlogger100125tag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-87650951791758525032009-09-06T02:28:56.115-07:002009-09-06T02:28:56.115-07:00Kedves Dolcevita! Nem akartalak lelombozni, én is ...Kedves Dolcevita! Nem akartalak lelombozni, én is kávézom. :) A napi 2(jó,3 :) ) elegendő folyadék fogyasztása mellett (2,5 dl víz kávénként pluszba a napi folyadékfogyasztás mellé) nem túlságosan káros, a problémák 5 felett kezdődnek. Ha bőséges folyadékot iszunk mellé, akkor a rákkeltő ágensek igen kevés ideig tartózkodnak csak a szervezetben, így 2-3 kávé mellett a kockázat csekély.<br />Igen,Flat Cathttp://flat-cat.hunoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-54338516445923651322009-09-05T13:01:29.458-07:002009-09-05T13:01:29.458-07:00Kedves Flat Cat!
Azt írtam, hogy fényévekre kerül...Kedves Flat Cat!<br /><br />Azt írtam, hogy fényévekre került az átlagember befogad képességétől. Te nem vagy átlagember, Te szakember vagy, aki egész más dimenzióját látja a témának. Így aztán az, hogy kiigazítasz egyáltalán nem sajnos, csak okosodhatunk belőle.<br />Ha azt lehetett érteni abból, amit írtam, hogy a média befolyásolja az orvosi szakkönyvek tartalmát, akkor mea culpa, borzasztóan jókajahttp://jokaja.hunoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-12002834350402072932009-09-05T05:43:52.557-07:002009-09-05T05:43:52.557-07:00Jókaja, FlatCat!
De jó, hogy egy szakember!
most...Jókaja, FlatCat!<br /><br />De jó, hogy egy szakember!<br /><br />most ismételni fogom magam, nemrégiben valahol leírtam ugyanezt, hogy nincs arról fogalmunk, milyen hatása van az adalékoknak. Minden gyártó azzal védi magát, hogy abban a mennyiségben, amely a termékben található nem káros az emberi szervezetre, de ha ezek összeadódnak, 20, 30, 50, 100féle termék folyamatos fogyasztásából, akkor Dolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-6650112609611905902009-09-05T02:59:55.133-07:002009-09-05T02:59:55.133-07:00Még egy fontos dolog: a legtöbb ember nem fogyaszt...Még egy fontos dolog: a legtöbb ember nem fogyaszt annyi nitrátot, hogy ennek konkrét hatása lenne (bár vannak extremitások). Viszont a rákkeltő anyagok hatásai összeadódnak, mivel az általuk okozott károsodások mind igénybe veszik a szervezet javító mechanizmusait, melyek kapacitása véges. Vagyis ki tudnak javítani sok hibát, sokáig ( azaz a kialakult, kezdődő "rákos" folyamatokat Flat Cathttp://flat-cat.hunoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-74897090664532898162009-09-05T02:32:57.465-07:002009-09-05T02:32:57.465-07:00Kedves Jókaja! Sajnos ki kell, hogy igazítsalak. A...Kedves Jókaja! Sajnos ki kell, hogy igazítsalak. Az orvosi szakkönyveink tartalmát ritkán befolyásolja csak a média. Mondhatni egyáltalán nem.<br />A daganatos betegségek előfordulása nem mostanában lett gyakoribb. Ma csak a diagnosztizálás és kezelés lett fejlettebb, jobban benne van a köztudatban a daganatos betegségek létezése (ez tényleg a média hatása),illetve a megváltozott környezeti Flat Cathttp://flat-cat.hunoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-66685393094837968602009-09-05T00:25:33.905-07:002009-09-05T00:25:33.905-07:00Eszem ágában sincs védeni az adalékokat, főleg nem...Eszem ágában sincs védeni az adalékokat, főleg nem azt a gyakorlatot, hogy a fedezékük mögött mindenféle vacakot nyomnak le a torkunkon. Egy jelenségre hívnám csak fel a figyelmet.<br />Az utolsó másfélszáz évben akkorát fejlődött a tudomány, hogy fényévekre került az átlagember befogadó képességétől. Ugyanez a folyamat azt is eredményezte, hogy egyre kevésbé tekinthető ár az eredmények jókajahttp://jokaja.hunoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-31530019853445778052009-09-04T17:15:45.557-07:002009-09-04T17:15:45.557-07:00A nitrit valóban rákot okoz. Ahogy a füstölés, a k...A nitrit valóban rákot okoz. Ahogy a füstölés, a kávé, az égetett szeszek, telített zsírok, stb. is. Nem minden egészséges, ami hagyományos módon készül, ez igaz. Tényleg fontos tudni, hogy melyik élelmiszer, eljárás mit okoz és talán az sem lenne rossz, ha ezen ismereteink tudatában néha megpróbálnánk a hagyományos eljárásokat korszerűsíteni, alternatívákat kínálni helyettük. (Bár ésszerű Flat Cathttp://flat-cat.hunoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-13367241839308938502009-09-04T01:37:14.459-07:002009-09-04T01:37:14.459-07:00"No meg ami sokat segítene, azok alternatív t..."No meg ami sokat segítene, azok alternatív termékjavaslatok vagy/és házi készítésű receptek lennének 1-1 elkerülendő adalékanyagos élelmiszerre."<br /><br />Ez szerintem nagyon jó ötlet! Pl. a pizzatésztánál csak hivatkozni kellene egy régebbi bejegyzésedre. Ha valaki új itt a honlapon, akkor egyből megkapja a választ.Anitahttps://www.blogger.com/profile/02293332546562066803noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-38751802848896616932009-09-03T06:02:25.733-07:002009-09-03T06:02:25.733-07:00Már a káros hatások felsorolása is többet érne és ...Már a káros hatások felsorolása is többet érne és érthetőbbé tenné a panaszkodást az adalékanyagokon, mert a fenti bejegyzésből sajnos ezek az információk is hiányoznak... Nem kell vegyésznek lenni, én sem vagyok vegyész (bár általános iskolás korom óta érdeklődöm a vegyészet iránt (is)), csak egy kicsit több magyarázattal érthetőbb és hatékonyabb lenne szerintem a panaszkodás az adalékanyagokon.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10984122431528478440noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-35037813846756067252009-09-03T05:52:45.033-07:002009-09-03T05:52:45.033-07:00de jó, hogy olvastad! nem akartam, hogy a témának ...de jó, hogy olvastad! nem akartam, hogy a témának ez a része ne folytatódjon, mivel érdekes és számomra, naivan, hihetetlen dolgot említettél. Utánanéztem, valóban nagyon rég óta használják (én 1600-as éveket találtam), többször betiltották egészségkárosító volta miatt, aztán újra használják. egészen kiborító, ha az ember végigolvassa a lehetséges mellékhatásokat. <br />Én sajnos nem vagyok sem Dolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-53517706702344844372009-09-03T05:36:29.931-07:002009-09-03T05:36:29.931-07:00A 19. századot a Kasslerre említettem. Egyébként ó...A 19. századot a Kasslerre említettem. Egyébként ókor óta használatos módszer a káliumnitrátos só hús tartósítására. 1899 óta tudjuk csak, hogy a nitrit okozza a piros szín megtartását - ld. pl. <a href="http://de.wikipedia.org/wiki/P%C3%B6kelsalz" rel="nofollow">német wikipedián</a>. Csak példa akart lenni arra, hogy a tudomány jelenlegi kutatásai többszáz és többezer éves hagyományokról Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10984122431528478440noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-44524282449205886792009-09-03T04:33:02.823-07:002009-09-03T04:33:02.823-07:00Én is hasonlókat hallottam a nitritről. Nem tudom,...Én is hasonlókat hallottam a nitritről. Nem tudom, hogy Beatbull követi-e a beszélgetést, ő írta, hogy a nitrites pácot nagyon régóta (talán 150 évet említett) használják. Akkor elkerülte a figyelmemet, nem reagáltam rá. Nem vagyok tájékozott ebben a kérdésben, de egyszerűen nem hiszem. Mo-n sima sóban állt a szalonna, sonka füstölés előtt, nem nitritben. Ígérem, persze, utánanézekDolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-43362131018563100072009-09-03T04:03:39.357-07:002009-09-03T04:03:39.357-07:00Bemásolok pár dolgot a nitrites témával kapcsolatb...Bemásolok pár dolgot a nitrites témával kapcsolatban egy nagyon jó weboldalról:<br /><br />"A nitrites pácsó adja a husika szép piros színét, ha meg elkezd zöldülni, romlani, emiatt nem is látszik - tehát tovább "eláll"<br />Amúgy káros hatással van a vér hemoglobinjának oxigénszállító képességére.<br />Az élelmiszeriparban a penészek és élesztőgombák szaporodásának gátlására, Veronikahttp://antalvali.com/?evp=56noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-91264383101521943832009-09-02T11:40:26.189-07:002009-09-02T11:40:26.189-07:00bizony, bizony és ezt sokan nem tudják. Veszik drá...bizony, bizony és ezt sokan nem tudják. Veszik drágán a sansát, azt hiszik egészségesen élnek... Én a keresztanyámat a mai napig nem tudom erről meggyőzni.Dolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-71468519158172027542009-09-02T09:43:38.359-07:002009-09-02T09:43:38.359-07:00Minap világosított fel a portugál férjjel rendelke...Minap világosított fel a portugál férjjel rendelkező barátnőm, hogy az általam sütés-főzéshez használt sansa olívaolaj, az bizony nem olívaolaj, hanem egy maradványolaj, melyet a kisajtolt olívamasszából nyernek ki mesterséges úton. :(<br />A gyártás során 1 % extra szűz olívaolajat is felhasználnak, ezért írhatják rá a címkére nagy betűkkel, hogy olívaolaj. <br />A neten ezt a cikket találtam a Anitahttps://www.blogger.com/profile/02293332546562066803noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-45133181800912390212009-08-29T06:09:48.247-07:002009-08-29T06:09:48.247-07:00Igen, az első svájci vásárlásnál mikor ideköltöztü...Igen, az első svájci vásárlásnál mikor ideköltöztünk magyar spárgát vettem :) Amikor Amerikában éltem az alma volt magyar, sőt az almalé-s dobozra is rá volt írva, hogy magyar almából készül.<br />De ez nem csak nálunk van így. Svájcban elég sok ugye a tehén és a bárány. Valamiért azonban a "sima" boltban az új-zélandi bárány megy és az import tehén... no comment. Akkor hol adják el Veranoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-74392046523743029402009-08-27T11:43:00.818-07:002009-08-27T11:43:00.818-07:00Németországban éltem egy ideig, az áruház ahol vás...Németországban éltem egy ideig, az áruház ahol vásároltam tele volt magyar kacsával, libával, csirkével! <br /><br />Szeretném figyelmetekbe ajánlati ezt a linket:<br />http://fogyasztok.hu/cikk/20090818/parizer_parizsi_tartalom_minoseg_kerdesek_es_valaszok/kiskuktanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-89088677518568894802009-08-27T04:06:59.320-07:002009-08-27T04:06:59.320-07:00A magyar spárga nagy része tényleg exportra kerül ...A magyar spárga nagy része tényleg exportra kerül - Németországban pl. sok magyar spárgát lehet kapni. Igaz csak az élelmiszerboltokban - a piacon spárgaszezon idején kizárólag német ill. közvetlenül a régióból származó, aznap szúrt spárga kapható. Különböző méret és minőség szerint szétválogatva. Magyarországon ilyen spárgaárusítással sajnos még nem találkoztam, s sajnos az igazi kövér spárga isAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/10984122431528478440noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-20384112795484876732009-08-27T03:31:34.790-07:002009-08-27T03:31:34.790-07:00sok termékról hallottam, hogy megy ki külföldre, á...sok termékról hallottam, hogy megy ki külföldre, állítólag a legjobb spárgák is. Hús esetben elképesztően felháborító, főleg azért, mert itthon gyakorlatilag nem kapni normális húst. Nem vagyok nagy húsos, kb 3 éve néztem meg először milyen a húskínálat Olaszországban, nem hittem a szememnek, ilyen gyönyörű marhahúst soha életemben nem láttamDolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-22657242720451400052009-08-27T03:28:09.478-07:002009-08-27T03:28:09.478-07:00Boglya!
Sztem is elég gáz, hogy külföldre viszik a...Boglya!<br />Sztem is elég gáz, hogy külföldre viszik a jó minőségű cuccok nagy részét. Én a sajtokról hallottam ugyanezt, hogy van ugyan jó minőségű Trapista (is), ami lyukacsos, csak nem nálunk... <br />Bűvösgazdát megkukkantom.sos_gluténhttps://www.blogger.com/profile/08140710475383729691noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-84552795797242491632009-08-26T06:22:26.448-07:002009-08-26T06:22:26.448-07:00Bio bor, pezsgő és must! (amely egész évben kaphat...Bio bor, pezsgő és must! (amely egész évben kapható 2 l-es palackban) Pesten több bio boltban és piacon is kapható. Van szerencsém a termelő - ők a szőlészek, borászok, balackozók egyszemélyben! - házaspárt ismerni és bátran merném ajánlani annál is inkább, mivel nagyon jó áron értékesítik termékeiket! Voltunk is náluk, láttuk a szőlészetet, a pincét, mindent amit csak lehetett! Nem tudom lehet-ekiskuktanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-65755606622277352622009-08-26T03:14:53.911-07:002009-08-26T03:14:53.911-07:00Ehran,
köszönöm a tippet, Józsiékat ismerem, marh...Ehran,<br /><br />köszönöm a tippet, Józsiékat ismerem, marhát (és néha bárányt) csak Tőlük veszek. A Bűvösgazda projektnek utánajárok.<br /><br />A szír hentes kicsit kiesik nekem, de majd utánanézek, akárcsak Kriszta által ajánlott töröknek. Tényleg vicces.<br /><br />Egyébként - tegnap este kiderült - van egy ismerősöm, akinek az ismerősének az ismerőse stb. nevel bárányokat, de külföldre Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-8074016566648407122009-08-25T10:52:58.017-07:002009-08-25T10:52:58.017-07:00Ingrid!
én is azt gondolom, hogy rettentő sokan n...Ingrid!<br /><br />én is azt gondolom, hogy rettentő sokan nincsenek tisztában azzal, mit esznek meg. Nem népnevelni akarok, csak felhívni a figyelmet<br />Az elhatározással 100%-ban egyetértekDolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-19455266896477279292009-08-25T10:42:30.071-07:002009-08-25T10:42:30.071-07:00Jó kezdeményezés! Szerintem nagyon szép dolog, hog...Jó kezdeményezés! Szerintem nagyon szép dolog, hogy a népszerű blogodat ilyen célra is felhasználod. Azoknak az embereknek akik vacakkal tömik tele a bevásárlókocsit a többsége nem is tudja, hogy azok élelmiszeripari hulladékok. <br /><br />Egyébként az, hogy figyelünk arra mit eszünk nem pénz vagy idő kérdése.<br />ELHATÁROZÁS kérdése az egész!!hornmicihttps://www.blogger.com/profile/07696418344578417509noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-71100142018650993802009-08-25T09:09:06.203-07:002009-08-25T09:09:06.203-07:00Ehran!
köszi a linkeket, nem is vettem észre a Bűv...Ehran!<br />köszi a linkeket, nem is vettem észre a Bűvösszakácson, hogy felkerlt már a Bűvösgazda is!<br /><br />Van egy jó török hentes a Magyar utcában (Kálvin tér) itt is nagyon jó a marha, bárány, borjú<br /><br />Vicces, hogy 3 jó hentes van Pestenm ebből egy szír, egy törökDolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.com