tag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post1435568430276489004..comments2024-02-29T02:55:51.037-08:00Comments on Dolce Vita: Expressz életDolce Vitahttp://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comBlogger57125tag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-60966975466917914062010-04-22T03:48:08.402-07:002010-04-22T03:48:08.402-07:00Katina!
kétlem, ez a bejegyzés nem arról szól, ki...Katina!<br /><br />kétlem, ez a bejegyzés nem arról szól, ki mit süt otthon, nem is igazán csak az ételekről, hanem arról, hogy manapság az emberek időhatározóként két szót ismernek: most és azonnal. Köszönhető ez a reklámoknak, és persze mindez kiegészítve az akarommal.<br />Nők milliói teszik naponta azt, amit a hozzászóló leírt, gyerek nélkül, 1, 2, 3, 4 és még több gyerekkel, minden kinek (Dolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-59382707370299113572010-04-21T23:47:58.350-07:002010-04-21T23:47:58.350-07:00Kedves Névtelen.
ne csodálkozz, ha most majd megka...Kedves Névtelen.<br />ne csodálkozz, ha most majd megkapod, hogy de hát a kenyérsütőgép megcsinálja helyetted vagy hogy nem nagy dolog este bekeverni a kenyeret reggel meg kisütni.<br /><br />minden elismerésem, hogy így odafigyelsz az étrendetekre emellett a sok teendő mellett is. sok boldogságot nektek és a manónak is. és persze minden kinek, aki hasonló cipőben jár.Katinahttps://www.blogger.com/profile/04050993807784222898noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-59071520449683748262010-04-21T07:08:44.180-07:002010-04-21T07:08:44.180-07:00Én ugyan nem venném meg az expressz élesztőt, ha k...Én ugyan nem venném meg az expressz élesztőt, ha kelt tésztát csinálok, akkor frissen vennék hozzá, de nem csinálok, mert nincs rá időm. Miért?<br />Mert reggel 3/4 6-kor kelek, elkészülök, elkészítem az egész napi kaját magamnak és a szintén fogyózó férjemnek, aki nem eszik kenyeret, és leggyakrabban reggel fél nyolctól este fél kilencig van távol. Felébresztem és elkészítem a manót, aki azért Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-32127546660622858052010-04-19T07:10:43.327-07:002010-04-19T07:10:43.327-07:00Nem tudom elolvasni mind az 52 kommentet, de lehet...Nem tudom elolvasni mind az 52 kommentet, de lehet, hogy valaki már írta: NEM kötelező ezt venni. Ez egy választási lehetőség. Ha veszi valaki, akkor gyártják, ha a kutyának se kell, akkor nem. Te nem veszel (ja, vettél), te veszel kockaélesztőt, meg csinálsz öregtésztát. A másik meg ezt használja. Attól, hogy a gyártók próbálják ezt a "gyorsan" tempót ránktukmálni, még nem kell követniAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-83144084805769429722010-04-19T04:46:15.672-07:002010-04-19T04:46:15.672-07:00Nagyon tetszik a téma, pláne hogy a rohanásban pár...Nagyon tetszik a téma, pláne hogy a rohanásban pár hónapja én is érintett vagyok. Előtte egy ideig otthon voltam (nem önszántamból) és akkor sok-sok mindent kipróbálhattam a konyhában, volt energia és ott volt a férjem, aki értékelte minden igyekezetemet. És ugye a jót könnyű megszokni :-) Aztán pár hónapja újra dolgozom, ugyanakkor az előtte fejembe vett, bevezetett és szokássá vált dolgokhoz sos_gluténhttps://www.blogger.com/profile/08140710475383729691noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-86407454434389083392010-04-18T08:47:30.752-07:002010-04-18T08:47:30.752-07:00Sziasztok!Szeretnék én is hozzászólni a témához. N...Sziasztok!Szeretnék én is hozzászólni a témához. Nekünk nagyon jó,hogy van ez az élesztő, mert a lányom Pku-s és én keményítőből és számukra kifejlesztett kenyérporból sütöm a kenyeret,és valami miatt eddig ezzel az élesztővel sikerült legjobban a kenyér(nem lett gumiszerű,csaklukból álló) pedig már 14 éve sütöm a kenyeret.Csak ennyit szerettem volna elmondani az élesztő védelmében.<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-73281844242381683872010-04-18T00:34:43.917-07:002010-04-18T00:34:43.917-07:00Eszter:
leírtad szerintem a lényeget: a kreatív e...Eszter:<br /><br />leírtad szerintem a lényeget: a kreatív energia, ami a lassításhoz kell. Alapvetően szerintem nem a tennivalók sokasága számít. Ha az ember lelke rendben van, akkor lazán megtalálja azt az egy-egy órát, ami a nyugodt élethez kell. Ezt tapasztalatból mondom - mi is mindketten jogászok vagyunk, sokat dolgozunk, néha hétvégén is (pl. most is a munka előtt nézem meg a kedvenc Eszter IIhttps://www.blogger.com/profile/06873641415015353149noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-14431944144833101402010-04-17T23:18:12.770-07:002010-04-17T23:18:12.770-07:00Kedves Ősi Homár!
Lehet, hogy igaz, amit írsz, leh...Kedves Ősi Homár!<br />Lehet, hogy igaz, amit írsz, lehet, hogy nem, mindenesetre egyáltalán nem tartozik a témához.Szamócahttps://www.blogger.com/profile/10843646695294567674noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-53882649238405425512010-04-17T23:08:20.754-07:002010-04-17T23:08:20.754-07:00Az olasz konyha úgy szar ahogy van, nem elég, hogy...Az olasz konyha úgy szar ahogy van, nem elég, hogy a latinok büdösek, mocskosak, tetejébe még nem is higiénikusak...<br /><br />dorkoka kommentje innen: http://buvosszakacs.blog.hu/2010/04/17/bronzkori_tesztak#comment-formősi homárnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-77713101228456502902010-04-17T11:28:59.454-07:002010-04-17T11:28:59.454-07:00Mondok valamit, Lányok. Kezdem azzal, hogy maximál...Mondok valamit, Lányok. Kezdem azzal, hogy maximálisan egyetértek a leírtakkal, én is a "slow food" híve vagyok, illetve a gyorsan összerakható, finom kajáké (ezért is vagyok olasz konyha rajongó). <br /><br />De hadd védjem meg azokat a nőket, pusztán csak elméleti szinten, akik mégis gyorsan akarnak főzni, keleszteni, satöbbi. Az van, hogy én pár hónapja itthon ragadtam a Eszternoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-17484054516364750162010-04-17T02:06:57.423-07:002010-04-17T02:06:57.423-07:00Kriszta, Mariann
Én is Áment mondok! :)
Ámen búbos...Kriszta, Mariann<br />Én is Áment mondok! :)<br />Ámen búbos kemence, ámen paillasse kenyerek, ámen lassan fövő és sülő húsok, éljen húspihentetés, több órán át pácolás stb. stb. :)))<br />Pont 1-2 hete beszéltünk a Párommal erről az élesztő láttán, hogy minek ez az irtó nagy rohanás? És legfőképpen hova????? <br /><br />Anita<br />Anyukám a mélyhűtőben tárolja a friss élesztőt és onnan használjaIldinyóhttps://www.blogger.com/profile/14963301529745144738noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-78156238782008261622010-04-17T01:05:02.146-07:002010-04-17T01:05:02.146-07:00Dolce Vita, ez remek írás lett! Köszi. :-)
Egyébké...Dolce Vita, ez remek írás lett! Köszi. :-)<br />Egyébként teljesen egyetértek veled/veletek!<br />Csak azt sajnálom, hogy akikhez ennek a cikknek szólnia kellene, azok épp nem érnek rá ezt elolvasni, mert éppen rohannak valahová, vagy épp összedobják az 5 percig kelesztett kenyerüket. :-(Szamócahttps://www.blogger.com/profile/10843646695294567674noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-40584202291094404002010-04-17T00:37:45.935-07:002010-04-17T00:37:45.935-07:00Van aki fagyasztóban tárolja a friss élesztőt, elő...Van aki fagyasztóban tárolja a friss élesztőt, előre kiporciózva, nem tudom, úgy mennyire működőképes.Anitahttps://www.blogger.com/profile/02293332546562066803noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-32498966889062310672010-04-16T23:42:19.399-07:002010-04-16T23:42:19.399-07:00persze, csak mivel az u meg az ú elég messze vanna...persze, csak mivel az u meg az ú elég messze vannak egymástól, ez az elírás kissé falhoz vágott:D de én már csak ilyen grammar nazi vagyok, sokaknak valószínűleg fel sem tűnt:D bocsi nem bántásból írtam, csak ez uh... ez a helyesírási hiba a muszály után jön nálam :DKatinahttps://www.blogger.com/profile/04050993807784222898noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-78431335787750867192010-04-16T22:45:42.256-07:002010-04-16T22:45:42.256-07:00ég egy: Mariann, még sztem nem tartunk ott, de roh...ég egy: Mariann, még sztem nem tartunk ott, de roham léptekkel haladunk arra.: ((Dolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-80697164737372099372010-04-16T22:44:39.679-07:002010-04-16T22:44:39.679-07:00Örülök, hogy többé-kevésbé (inkább többé)mindenki ...Örülök, hogy többé-kevésbé (inkább többé)mindenki hasonlóan lája ezt a dolgot.<br /><br />Porélesztő kérdés: nekem többször ment tönkre élesztő, ezért használom a port. Kipróbáltam, hasonlítgattam, nem találtam sem ízben, sem eltarthatóságban, sem állagban különbséget a nem por és a por között. Általában mindent hosszan kelesztek így 1 tk élesztő megy ( vagy csak fél) fél kg liszthez. Ilyen Dolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-26119705993189903782010-04-16T22:38:04.704-07:002010-04-16T22:38:04.704-07:00Mariann: Ámen! :)
Élvezettel olvastalak és nagyok...Mariann: Ámen! :)<br /><br />Élvezettel olvastalak és nagyokat bólogattam! :))duendehttps://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-62150621808044063162010-04-16T16:22:38.435-07:002010-04-16T16:22:38.435-07:00Szomorú vagyok, pedig napokig úgy örültem, hogy en...Szomorú vagyok, pedig napokig úgy örültem, hogy ennyi jó kelt tészta receptet találok a neten. A kipróbálása sem volt ördöngösség, kb. két hét alatt sütöttem hokkaidó kalácsot kakaóval, kenyeret öregtésztával, muffin sütős zsömlét, hatfonatos kalácsot. Mindezt a húsvét örömére. És nem tudok leszokni rólatok blog írókról, mert annyira jó érzés, hogy így ismeretlenül véleményt egyeztetünk.<br />A ingyom bingyomhttps://www.blogger.com/profile/11567208580487960394noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-17521464017389663652010-04-16T16:12:38.310-07:002010-04-16T16:12:38.310-07:00Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.ingyom bingyomhttps://www.blogger.com/profile/11567208580487960394noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-17631462985425199162010-04-16T13:30:14.725-07:002010-04-16T13:30:14.725-07:00Az utolsó mondatod nagyon találó, pont arra gondol...Az utolsó mondatod nagyon találó, pont arra gondoltam a soraid olvasása közben, hogy mire is fordítódik az a rengeteg felszabadult idő, amit az instant cuccok révén nyerünk???<br />Hű, a másik gyengém, az a mesélő plüssmaci és társaik. Anya/apa helyettesítők. Csengő-bongó hangon megtanítja a gyereket számolni, énekel, brrrr. Ki nem állhatom őket. Nálam ezek tiltólistán vannak.bévéhttps://www.blogger.com/profile/03237901645902933495noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-59063031394987265492010-04-16T13:17:52.323-07:002010-04-16T13:17:52.323-07:00Én tíz évig rohantam mindenhova. Aztán elegem lett...Én tíz évig rohantam mindenhova. Aztán elegem lett. Most kifejezetten hajtok a lassú tűzön főtt, hagyományos élesztővel készült, hosszan kelesztett dolgokra. Kiirtottam a konyhából a vegetát, a porított dolgokat, viszont minden nap egy órát csak magamra szánok. És ez jó :-) ajánlom mindenkinek...Adelkehttps://www.blogger.com/profile/13876086442038352659noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-14840741936477114312010-04-16T12:46:05.287-07:002010-04-16T12:46:05.287-07:00A Locatelli receptet meg tudnátok adni?
Előre is k...A Locatelli receptet meg tudnátok adni?<br />Előre is köszi!<br />IldiAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-11966127557194469452010-04-16T11:00:58.452-07:002010-04-16T11:00:58.452-07:00ja, akkor csak félreértettelek, és egyetértek vele...ja, akkor csak félreértettelek, és egyetértek veled :)Verahttps://www.blogger.com/profile/06437424790754025105noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-31079216502906416862010-04-16T10:50:34.654-07:002010-04-16T10:50:34.654-07:00Elnézést kérek, azt hittem, egyértelmű. minek az é...Elnézést kérek, azt hittem, egyértelmű. minek az élesztőbe keményítő?? ha keményítőt akarok használni akkor azt használok. de kenyérbe nem való. de úgy emlékszem, voltak ott csúnya dolgok isKatinahttps://www.blogger.com/profile/04050993807784222898noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-86882461975240034342010-04-16T10:46:19.835-07:002010-04-16T10:46:19.835-07:00Katina,
Nem tudom pontosan mire gondolsz, de az ét...Katina,<br />Nem tudom pontosan mire gondolsz, de az étkezési keményítő az növényi eredetű.pl. burgonya vagy kukorica.<br />Ha nem erre gondoltál akkor bocs :)Verahttps://www.blogger.com/profile/06437424790754025105noreply@blogger.com