tag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post2050700176478159897..comments2024-02-29T02:55:51.037-08:00Comments on Dolce Vita: Kenyér gnocchiDolce Vitahttp://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comBlogger11125tag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-64047238785339872282008-12-15T17:13:00.000-08:002008-12-15T17:13:00.000-08:00kedves kriwi, ez az 'édes pancetta' kissé megakasz...kedves kriwi, ez az 'édes pancetta' kissé megakasztott, de ha jól értem, hogy ez alatt olyan szalonnát értesz, ami nem füstölt, akkor tudjuk be hiányos konyhalatinos műveltségemnek... :)<BR/><BR/>hoppá, a receptért, édes életem, kézcsonkjaink, ha ugyan el nem késtünk már ezzel... :)Csabihttps://www.blogger.com/profile/12435739613113149759noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-4346277414625161122008-12-13T04:55:00.000-08:002008-12-13T04:55:00.000-08:00Ma megcsináltam ebédre, isteni volt!!!! Köszönöm a...Ma megcsináltam ebédre, isteni volt!!!! Köszönöm a receptet!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-40883644800170944842008-11-28T23:45:00.000-08:002008-11-28T23:45:00.000-08:00Jó reggelt dolcevita! Nagyon tetszik ez a gnocchi ...Jó reggelt dolcevita! Nagyon tetszik ez a gnocchi fajta, ki is fogom próbálni amint a párom nem lesz itthon. Neki nem ízlik a zsálya és a füstölt dolgok, viszont nem hagynám ki semmi jóból. Ezért arra gondoltam, hogy a füstölt helyett teszek édes pancetta-t, és mivel neki nagyon izlenek a sugo-s dolgok (főleg a gnocchi a kedvence), ezért gondolkodom egy négysajtos sugo-n hozzá. Esetleg tudsz Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-73837677508635563112008-11-24T08:22:00.000-08:002008-11-24T08:22:00.000-08:00De jó, hogy ide is benéztem:) Finom lehet, és örül...De jó, hogy ide is benéztem:) Finom lehet, és örülök, hogy Mamma is kiegészítette - leves mellé ki fogom próbálni!Gyöngyihttps://www.blogger.com/profile/09443688126885465566noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-11641764132071022432008-11-24T06:52:00.000-08:002008-11-24T06:52:00.000-08:00Sára!A férjemet kértem meg, tartsa meg a fehér kar...Sára!<BR/><BR/>A férjemet kértem meg, tartsa meg a fehér kartont, de van mikor ezt is én tartom. Fotózni hivatalosan nem tanultam, de van fotós ismerősöm, akitől szoktam ezt-azt kérdezni<BR/><BR/>Mamma!<BR/>Jól sejtettem : ) <BR/>Kipróbálom majd levessel is. Nekem anyukám zsemlegombóca jutott róla eszembe (ő szalonnát és pirított kenyeret tesz bele), és sztem az is német eredetű. <BR/>Ennyire Dolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-74500690765333870792008-11-24T06:12:00.000-08:002008-11-24T06:12:00.000-08:00Dolce, nem csak hogy jó a megérzésed, hanem ez val...Dolce, nem csak hogy jó a megérzésed, hanem ez valóban gyökeres osztrák specialitás. Ez a földrajzi rész 80 évvel ezelőtt még Ausztriához tartozott, manapság ebbe a konyhába csempészték be az olasz vonalat. Az eredmény több, mint fantasztikus. Mi gyakran járunk oda, nagyon kedvelem és többször is írtam már róla. <BR/><BR/>Ez a gombóc eredetileg erős húslevesbe készül, az a leghagyományosabb Mammahttps://www.blogger.com/profile/06358638692740684543noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-77246183277129152442008-11-24T05:15:00.000-08:002008-11-24T05:15:00.000-08:00Köszönöm Dolce Vita! Szeretnék én ilyen jó összecs...Köszönöm Dolce Vita! Szeretnék én ilyen jó összecsapott képeket készíteni!:) Szerintem te egy valóságos őstehetség vagy! Tanultad valahol a fotózást, vagy csak autodidakta módon fejlődtél? Még egy utolsó kérdésem lenne és aztán nem is szeretnélek elrabolni a drága kisgyermekeidtől, tehát hogy ezt a derítő fehér lapot ezt hogy kell elképzelni? Fotózás közben a másik kezeddel tartod az étel előtt? Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-79973374800423728422008-11-24T04:17:00.000-08:002008-11-24T04:17:00.000-08:00Sára!Hű, ez egy elég összecsapott kép, tálalás elő...Sára!<BR/><BR/>Hű, ez egy elég összecsapott kép, tálalás előtt volt rá 1 percem... A fény (ablak) az étel mögül jön, én meg, ahogy a képen is látszik : ) az étellel szemben álltam. Csak az ablakon bejövő fényt használtam (bár elég kevés volt)nagyon tág blendét és rövid záridőt kellett használni F2 és 1/40, ez meg is látszik az élességén és a részletgazdagságon: (((( NEm volt időm vele világosabb Dolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-26141758858705232402008-11-24T04:02:00.000-08:002008-11-24T04:02:00.000-08:00Kedves Dolce Vita! Engem az érdekelne, hogy ezt a ...Kedves Dolce Vita! Engem az érdekelne, hogy ezt a fényképet milyen beállításokkal készítetted? Úgy értem, hogy mesterséges és/vagy csak természetes fénynél, valamint hogy honnan jött a fény és hol álltál te a fényképezéskor? Köszönöm, SáraAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-49795214057798187632008-11-24T02:07:00.000-08:002008-11-24T02:07:00.000-08:00érdemes, nagyon finom, de ténylegérdemes, nagyon finom, de ténylegDolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-69151127434438309882008-11-24T02:00:00.000-08:002008-11-24T02:00:00.000-08:00mióta én sütöm a kenyeret, gyakorlatilag nincs mar...mióta én sütöm a kenyeret, gyakorlatilag nincs maradék, de ez annyira tetszik, hogy egész biztosan kipróbálom! :)Anonymousnoreply@blogger.com