tag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post235098828429754460..comments2024-02-29T02:55:51.037-08:00Comments on Dolce Vita: Ipari szemét helyettDolce Vitahttp://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comBlogger26125tag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-35441527755924781582010-08-11T05:46:41.157-07:002010-08-11T05:46:41.157-07:00Szia!
Kicsit későn találtam erre a receptre, de n...Szia!<br /><br />Kicsit későn találtam erre a receptre, de nagyon köszönöm. <br />A fentebbi máj-nem-máj kérdéshez szeretnék annyit szólni, nekünk a gyerekorvos is azt mondta, ipari, nagyüzemi májat semmi esetre se együnk. A méreganyagok, antibiotikum-maradványok lerakódnak benne. De ha szabadtartású, egészséges állat máját kapja az ember, ahol nincs antibiotikum-szennyezés, tápos nevelés, akkor Andihttps://www.blogger.com/profile/12850559489258779084noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-21286643569201076962009-08-11T15:19:02.416-07:002009-08-11T15:19:02.416-07:00Ez a kedvenc receptem az oldaladról. Kipróbáltam é...Ez a kedvenc receptem az oldaladról. Kipróbáltam és hirdetem, mint az igét. :) Azóta nem veszek boltit. Szülinapi mulatságokon, kerti partikon ez mindig befutó.Anitahttps://www.blogger.com/profile/02293332546562066803noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-28234752700047281582009-06-04T00:41:15.403-07:002009-06-04T00:41:15.403-07:00Szia!
Tegnap én is megcsináltam és a rukkolás pest...Szia!<br />Tegnap én is megcsináltam és a rukkolás pestot is. Egy barátnőmmel szinkronban főztünk (két külön lakásban), mert ő is megcsinálta a májast, valamint a paprikakrémet! A májas vitte a primet mindkettőnknél! Ma mindketten ezt esszük ebédre is, aztán elfogyott... :) A párom is imádta!!! Hamarosan elkészítem a következő adagot...<br />Üdv,<br />ZitaZizihttps://www.blogger.com/profile/05493557776919308546noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-37004002338159416142008-01-28T13:38:00.000-08:002008-01-28T13:38:00.000-08:00Köszi a klassz receptet! Egyszerú majorannás csirk...Köszi a klassz receptet! Egyszerú majorannás csirkemájkrémet csináltam, de ezután soha nem veszek bóti májast.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/16510707562128352854noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-37708320123669479122007-11-15T22:27:00.000-08:002007-11-15T22:27:00.000-08:00Köszönöm! Biztosan ki fogom próbálni, beszerzem a ...Köszönöm! Biztosan ki fogom próbálni, beszerzem a hozzávalókat.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-19460875745814081942007-11-15T12:24:00.000-08:002007-11-15T12:24:00.000-08:00Ági!Egyszer készítettem, akkor így: kb 20 dkg hízo...Ági!<BR/><BR/>Egyszer készítettem, akkor így: kb 20 dkg hízott liba/kacsamáj, ugyanennyi nem hízott (persze lehet csak hízottból is, de hát ugye az ára), és ehhez egy közepes méretű szarvasgomba felét hajszálvékonyra felvágni, belekeverni nyersen. A májat kevés hagymával vajon pirítottam, kicsi konyakot tettem bele (nagyon kicsi), só, borsDolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-78231112051409523982007-11-15T10:27:00.000-08:002007-11-15T10:27:00.000-08:00Szia!Köszi a receptet, már mi is rászoktunk:-) Var...Szia!Köszi a receptet, már mi is rászoktunk:-) Variálgatom, most éppen a kacsamáj-rozmaring-ringló van soron. Elárulnád a szarvasgombás-libamájas hozzávalóit és arányukat?Az nagyon izgatja a fantáziám, de eddig még nem nem volt merszem a szarvasgombához.<BR/>KösziAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-26920422166617161572007-09-30T09:20:00.000-07:002007-09-30T09:20:00.000-07:00Toma! Ha közbeszólhatok a kérdésedre: én elég gyak...Toma! <BR/>Ha közbeszólhatok a kérdésedre: én elég gyakran szoktam libamájat sütni, az pedig libazsírral teljesen lefedve (libahájból sütöm ki a zsírját) hűtőben legalább 2 hónapig eláll. Az a fontos, hogy a májat mindig érje a dermedt zsír, mert az viszonylag hermetikusan zár. Garantáltan kipróbálva, elméletileg olaj is müxik, csak 1. vízszintesen kell álljon, 2. mindig le kell önteni.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-57295624434069265962007-09-28T07:36:00.000-07:002007-09-28T07:36:00.000-07:00ÖÖÖ, éppen nem, de nálunk nemrég mákos-krémes kész...ÖÖÖ, éppen nem, de nálunk nemrég mákos-krémes készült, abban is meglehetősen nagy mennyiségű mák van :-).Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-21967261908984165902007-09-26T23:27:00.000-07:002007-09-26T23:27:00.000-07:00lilahangya!a receptet az italoknál megtalálod!Gigi...lilahangya!<BR/>a receptet az italoknál megtalálod!<BR/><BR/>Gigi!<BR/><BR/>Akkor most máktortát készülsz sütni, ugye?Dolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-75621591522246477272007-09-26T13:27:00.000-07:002007-09-26T13:27:00.000-07:00Rendszeresen olyankor találok nálad bizonyos recep...Rendszeresen olyankor találok nálad bizonyos recepteket, amikor már napok óta gondolkodom, hogy ki kéne próbálni. Most pl. épp májkrémet szeretnék készíteni, de eddig nem igazán tudtam, hogy kezdjek hozzá. Most már tudom :-). Köszi.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-82260183169379926862007-09-26T12:19:00.000-07:002007-09-26T12:19:00.000-07:00Bocsi, off leszek: olvasom a Buvoson a lemoncello ...Bocsi, off leszek: olvasom a Buvoson a lemoncello titkodat, megirnad nekem a pontos recipet? orok halank erte!Lilahangyahttps://www.blogger.com/profile/04882710217194320081noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-10102052767410605172007-09-26T09:12:00.000-07:002007-09-26T09:12:00.000-07:00Almahal!: ))))))))))))))))), a kézzelfogható ténye...Almahal!<BR/><BR/>: ))))))))))))))))), a kézzelfogható tények (azaz megkóstolható dolgok) meggyőzőek tudnak lenni.<BR/>:)))))))))))))))<BR/><BR/>Toma!<BR/>Tényleg nem tudom, nálunk mindig elfogy.<BR/><BR/>Marmelade!<BR/>Hajrá, aztán tessék kigondolni mindenféle verziót!Dolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-86514775048305288262007-09-26T07:36:00.000-07:002007-09-26T07:36:00.000-07:00Kisférjemuram legjellemzőbb tulajdonsága, hogy kif...Kisférjemuram legjellemzőbb tulajdonsága, hogy kifejezetten szeret ipari szemetet enni. Furcsa érvei vannak ezen tevékenysége mellett (jogászgondolkodás), és hiába minden igyekezet, vannak olyan káros dolgok, amikből nem enged, hiába van jobb és egészségesebb alternatívám számára. A májkrémet szenvedélyesen szereti. Mikor hozzáláttam ehhez a májashoz, kijelentette, hogy keveset csináljak, mert ő almahalhttps://www.blogger.com/profile/14360036955903633066noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-35822212983963136552007-09-25T13:45:00.000-07:002007-09-25T13:45:00.000-07:00Oh, én nagy májfogyasztó vagyok, mégsem gyártotta...Oh, én nagy májfogyasztó vagyok, mégsem gyártottam itthon házi májkrémet (kivéve egy májpástétomot, amit én is a VKF-re szánok bemutatni). De olyan könnyed, ínycsiklandozó a recept, hogy már szinte restellem, hogy kimaradt.Pláne a gyümölcsös verzió!Jaj, mikor lesz reggel? Irány a csirkés!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-68057835659271546802007-09-25T12:26:00.000-07:002007-09-25T12:26:00.000-07:00jó, mondjuk nálam sem maradna meg sokáig, csak arr...jó, mondjuk nálam sem maradna meg sokáig, csak arra gondoltam, hogy például, jó ajándék lehetne. a delikátesz boltokban kapható pástétom hetekig eláll így csatos üvegben.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-45034776638706213372007-09-25T07:14:00.000-07:002007-09-25T07:14:00.000-07:00Toma!két-három napnál tovább még sosem maradt meg....Toma!<BR/><BR/>két-három napnál tovább még sosem maradt meg. A tegnapi épp ebben a pillanatban fogyott el uzsonnaként. : ) Sztem a 4-5 nap biztos, de gondolom tovább is.<BR/><BR/>Na igen, kenyeret se együnk mert abban meg erjedésnek indult cuccok vannak. És bort se! : ))))))) Bár, ugye vannak a candida fóbiások...Dolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-84044712661396854452007-09-25T06:50:00.000-07:002007-09-25T06:50:00.000-07:00egy kérdés!ha egy csatos üvegbe teszem a májat és ...egy kérdés!<BR/>ha egy csatos üvegbe teszem a májat és leöntöm zsírral ahogy írtad, meddig áll el a hűtőbe?<BR/><BR/>ribizlinek<BR/>a máj, kiválaszja a méreg anyagokat és nem tárolja. akárcsak a vese. <BR/>a hízlalt liba mája pedig csak elzsírosodik. bár ezt nevezhetjük betegnek is, de én vállalom a kockázatot:))) de a gondolat menetedet tovább gondolva, sajtot se együnk, mert "romlott" tej.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-44143740005294947322007-09-25T06:46:00.000-07:002007-09-25T06:46:00.000-07:00Én sem értek hozzá: egy helyen azt olvastam, hogy ...Én sem értek hozzá: egy helyen azt olvastam, hogy biokémiai úton átalakítja, vízben oldódóvá teszi a káros anyagokat. Azaz úgy szűri, hogy átalakítja, nem úgy mint egy konyhai szűrő. : ) De hangsúlyozom, nem értek hozzá!<BR/>Van itt egy orvos????Dolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-25698685902638128202007-09-25T06:32:00.000-07:002007-09-25T06:32:00.000-07:00Ezen én is sokat gondolkodtam, de szerintem az egy...Ezen én is sokat gondolkodtam, de szerintem az egy dolog, hogy kiszűri a méreganyagokat, és egy másik az hogy tárolja-e. Valószínűleg nem tárolja, ezért nem árt meg nekünk. Nem vagyok biológus, csak azt gondolom. <BR/>Azt meg hogy mivel is etetik az állatokat, egyszerű kiszűrni: megbízható helyről (pl. biogazdaságból) kell beszerezni a hozzávalókat.<BR/>No, megyek nem okoskodok itt tovább.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-11257355590749891322007-09-25T05:58:00.000-07:002007-09-25T05:58:00.000-07:00Ribizli!"A belsőségek közül kiemelkedően értékes t...Ribizli!<BR/><BR/>"A belsőségek közül kiemelkedően értékes táplálék a máj, hiszen vitaminokban, ásványi anyagokban nagyon gazdag, fogyasztása mégsem javasolt mindennap, inkább tíz-tizennégy naponként egyszer. A korlátozásnak egyrészt a jelentős koleszterintartalom az oka, másrészt az igen nagy A-vitamin-tartalom, ugyanis<BR/>egy adag májban (10 dkg) tíz napra elegendő A-vitamin van. A többi Dolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-3886054335229403332007-09-25T05:11:00.000-07:002007-09-25T05:11:00.000-07:00Hmm, lehet, hogy ipari szemetet (nagyon helyesen) ...Hmm, lehet, hogy ipari szemetet (nagyon helyesen) nem kellene enni, de szerintem olyasmit se, aminek szerepe a szervezetbe kerülő méreganyagok kiszűrése meg "tárolása". Amennyi szemetet felzabálnak a nagyüzemi állatok, a májuk tartalma is hajmeresztő lehet. Meg a "hízott" máj, ami tulajdonképpen beteg szerv...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-29332382008815388402007-09-25T05:02:00.000-07:002007-09-25T05:02:00.000-07:00Mamma!Én is kiváncsi vagyok a Tiédre! : )Sztem ola...Mamma!<BR/><BR/>Én is kiváncsi vagyok a Tiédre! : )<BR/>Sztem olaszosoknak ez egy elég kézenfekvő választás. <BR/><BR/>Ági!<BR/>Én kókuszos piskótával akartam meglpni a szülőket, csak azt a részt átugrottam, hogy külön kell keverni a fehérjét és a sárgáját.....<BR/><BR/>Chili!<BR/>Ha kacsából készítem, akkor leggyakrabban körte is megy beleDolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-85066443827271108872007-09-25T00:40:00.000-07:002007-09-25T00:40:00.000-07:00amikor ilyen finomságok illatoznak a konyhában, ak...amikor ilyen finomságok illatoznak a konyhában, akkor a kutyusoknak sem lesz kedvük elcsatangolni :) néha sikerül nem hízott kacsamájat beszereznem, az jóval olcsóbb, és abból is isteni pástétomot lehet csinálni!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-13948599225043934642007-09-25T00:29:00.000-07:002007-09-25T00:29:00.000-07:00Szia!Épp azt akartam írni, hogy ez akár a VKF-re i...Szia!<BR/>Épp azt akartam írni, hogy ez akár a VKF-re is jó lenne! Meg azt, hogy nálunk olyan gyorsan fogy el főételként a máj, hogy sose marad májkrémnek. <BR/>Gyerekkorom egyik kedvenc első emléke, amikor a húgommal nekiláttunk meglepni a szüleinket vacsorával: villával összetörtük a májat és kikevertük tejföllel.Anonymousnoreply@blogger.com