tag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post2446459542893906000..comments2024-02-29T02:55:51.037-08:00Comments on Dolce Vita: Húsvéti kalácsunkDolce Vitahttp://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comBlogger23125tag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-90787493204380490802012-03-12T15:42:57.295-07:002012-03-12T15:42:57.295-07:00Szia!
Újságban is nyomon követem a receptjeidet é...Szia!<br /><br />Újságban is nyomon követem a receptjeidet és érdeklődni szeretnék, hogy ez tulajdonképpen ugyanaz, mint a mini péksütemények a Nők Lapja Konyhában??<br /><br />Köszi a választ!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-7011344250516440692011-10-12T12:07:00.182-07:002011-10-12T12:07:00.182-07:00Márti!
Főként attól függ, melyik van itthon, de v...Márti!<br /><br />Főként attól függ, melyik van itthon, de van mikor számít (szerintem). Ha nagyon-nagyon hosszú kelesztésű kenyértésztát készítek, akkor inkább szárítottat szoktam használni, azért mert ilyenkor nagyon-nagyon kevés élesztő kell, a frissből ezt talán nehezebb kimérni, eldolgozni. A szárítottból könnyebb kivenni egy csapott negyed mokkáskanálnyit. : )Dolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-17123302022052068372011-10-12T10:39:46.943-07:002011-10-12T10:39:46.943-07:00szia,
nem tudom, kérdezte-e már valaki, de arra l...szia,<br /><br />nem tudom, kérdezte-e már valaki, de arra lennék kíváncsi, mitől függ, hogy szárított vagy friss élesztőt teszel a kenyérbe/kalácsba? Mibe melyik való? Vagy van különbség egyáltalán? <br />köszönöm!Mártinoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-67371686541488856852011-05-12T05:00:25.343-07:002011-05-12T05:00:25.343-07:00uuupsz, en is mindket tojast a tesztajaba tettem.....uuupsz, en is mindket tojast a tesztajaba tettem.. most telik le pont a ket ora kelesztes.. oriasira dagadt..biztos finom lesz. :-)) en meg azon gondolkoztam, hogyan varazsolhatnek belole kakaos kalacsot..talan legkozelebb! koszi a receptet!diaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-23057607341366856632011-05-07T08:04:42.455-07:002011-05-07T08:04:42.455-07:00Kedves Dolce Vita!
Most vettem ki a sütőből, gyön...Kedves Dolce Vita!<br /><br />Most vettem ki a sütőből, gyönyörű lett!! Alig várom, hogy belevágjak!<br />A tetejét vizes tojássárgájával kentem meg és nekem nem égett szénné, ahogy az egyik kommentező (Gabi) állította! És a receptedben írod is, hogy a hőfokot 200 °C-ra visszavetted.<br /><br />Köszönöm a receptet, Móni!!!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-32812081794514975672011-05-02T12:20:23.891-07:002011-05-02T12:20:23.891-07:00Ibolya!
talán kevés benne a folyadék, mármint a t...Ibolya!<br /><br />talán kevés benne a folyadék, mármint a tojás. Erre tudok gondolni. Készítsd 15 dkg liszttel, 10 dkg vajjal, 8 dkg cukorral és 1 egész tojással, 3 só és csipet sütőporDolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-69011498180070104042011-04-29T12:24:58.483-07:002011-04-29T12:24:58.483-07:00Kedves Kriszta!
Nekem 2 tojás ment a tésztába...a ...Kedves Kriszta!<br />Nekem 2 tojás ment a tésztába...a forró sütőben nem égett meg, szép pirosra sült, belül pedig puha, foszlós lett. Már alig van belőle...A kicsi lányom lekvárral ette lelkesen reggelire.<br />Még mindig szeretném megtudni, hogy a citromos habcsóktorta tésztája sütés közben vajon miért esik szét? (porrá sül...)<br /><br />Köszönettel,<br /><br />IbolyaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-54953810269735736032011-04-27T12:05:51.500-07:002011-04-27T12:05:51.500-07:00Köszi, így már értek mindent! :-)
EszterKöszi, így már értek mindent! :-)<br />EszterAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-81146314845532176612011-04-27T09:19:26.018-07:002011-04-27T09:19:26.018-07:00Eszter!
Nem, kimaradt a tojás, csak a méretéről í...Eszter!<br /><br />Nem, kimaradt a tojás, csak a méretéről írtam, hogy befolyásolja a liszt mennyiségét. A nagy tojás kell a tésztába, egy meg a kenéshezDolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-50511845081036985702011-04-27T08:20:52.232-07:002011-04-27T08:20:52.232-07:00Szia Kriszta!
Most jegyzeteltem ki papírra a recep...Szia Kriszta!<br />Most jegyzeteltem ki papírra a receptet a sütéshez, és szemet szúrt, hogy nem világos, mi történik a két tojással. Mindkettő a kenéshez kell? Vagy az egyik bele a tésztába (gondolom, a többi folyós hozzávalóval egyidőben)? Melyik a nagy tojás? (Vagy én buktam meg szövegértésből? :-))<br />Előre is köszi a pontosítást!<br />EszterAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-53472879834560909922011-04-27T02:40:39.196-07:002011-04-27T02:40:39.196-07:00Rita!
igen, az a könyv, ajánlom, mert nagyon jó!
...Rita!<br /><br />igen, az a könyv, ajánlom, mert nagyon jó!<br /><br />Szemiramisz!<br />köszönöm, tényleg nagyon jól nézett ki, és nagyon finom voltDolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-75143006708466847622011-04-26T13:20:22.523-07:002011-04-26T13:20:22.523-07:00Nagyon guszta lett a kalácsod. :)Nagyon guszta lett a kalácsod. :)Szemihttps://www.blogger.com/profile/06939943358902602529noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-28015862185798405782011-04-26T12:28:09.809-07:002011-04-26T12:28:09.809-07:00A kenyérsütéses szakácskönyv, amit említessz, az e...A kenyérsütéses szakácskönyv, amit említessz, az ez? <br /><br />http://bookline.hu/product/home!execute.action?id=2101111925&type=10&_v=Ingram_C_Shapter_J_A_kenyer_es_a_kenyersutes_enciklopediaja<br /><br />Csak mert szeretnék egy jó kenyérsütéses szakácskönyvet venni...<br />Köszönöm!Ritanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-5801238180493339022011-04-26T11:10:01.699-07:002011-04-26T11:10:01.699-07:00Zita!
A jó szardella tényleg nem olcsó, de fűszer...Zita!<br /><br />A jó szardella tényleg nem olcsó, de fűszerként kell kezelni, egy kis üveg hónapokig elég belőle. 2000 Ft-ért kb 2-2,5 dl üvegnek kellene tele lennie vele. Nem tudom, az mekkora volt amit láttál. Van a sparban is szardella, mini üveg 800 ft körül, de az nekem csak sós ízű. A legjobb az ami nem olajban van, hanem sós vízben, de ezt még pucolni is kell. Ennek van a legjobb íze, Dolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-6758362089983660802011-04-26T10:47:41.548-07:002011-04-26T10:47:41.548-07:00Jók a receptjeid, de a hőfokokkal nem vagyok kibék...Jók a receptjeid, de a hőfokokkal nem vagyok kibékülve, amiket írsz mindig. Mérd le egyszer, mert ha te betennéd egy 250 fokos sütőbe a tojással megkent kalácsodat, 10 perc múlva szénfekete lenne. Nem bántásból írom, jóindulatból! Vegyél egy hőmérőt, mert félrevezeted a kezdőket.<br />üdv, Gabi<br />(15 éve kelttéztázok)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-84127301819092897172011-04-26T10:03:24.345-07:002011-04-26T10:03:24.345-07:00Az, hogy az élesztő kiérezhető azt jelenti, hogy c...Az, hogy az élesztő kiérezhető azt jelenti, hogy csökkenti kellene, vagy csak a kalács fajtája ilyen?áginoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-784939942024146182011-04-26T06:51:49.948-07:002011-04-26T06:51:49.948-07:003 naponta sütök kalácsot, mert nálunk is imádják, ...3 naponta sütök kalácsot, mert nálunk is imádják, ez a jighurt miatt érdekes, ilyet még nem sütöttem, ki fogom próbálni. Másrészt en gátlástlanaul kihagyom a cukrot v csókkentem a mennyiséget bármilyen receptből, ha soknak találom :-)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-82828841407806377772011-04-26T06:37:32.707-07:002011-04-26T06:37:32.707-07:00Ez a kép valami szuper! Sosem gondoltam volna, hog...Ez a kép valami szuper! Sosem gondoltam volna, hogy ilyen hangulatos és szép kompozíciót lehet összehozni pár tojás, egy régi tejeskanna és egy konyharuha "szereplésével".:)<br />A másik amiért írok nem a jelenlegi témához kapcsolódik, és ezért elnézést, de a Culinarisban jártam, és gondoltam veszek egy doboz szardellát, olyan sokat emlegetted, hogy fűszerként milyen finom ízt ad. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-371340170130130052011-04-26T01:23:46.143-07:002011-04-26T01:23:46.143-07:00Egy ideje készülök fonott kalácsot sütni, volt is ...Egy ideje készülök fonott kalácsot sütni, volt is egy recept, ami ki akartam próbálni, de most már biztos, hogy inkább ezt fogom megsütni! Annyira jól néz ki, és nincs benne cukor... Szuper lehet!<br />Köszönöm!<br />ÁgnesAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-82991915497980652682011-04-26T01:12:15.947-07:002011-04-26T01:12:15.947-07:00a szőttes is onnan valóa szőttes is onnan valóDolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-26848700807255207842011-04-26T00:57:28.143-07:002011-04-26T00:57:28.143-07:00Én is nagyon szeretem a régi konyhai tárgyakat. Ny...Én is nagyon szeretem a régi konyhai tárgyakat. Nyáron konyhafelújítás, új bútor stb. lesz. Ilyenkor, mikor ki kell majd pakolnom látom, hogy mennyi van. <br />:-)Örökség, bolhapiac...<br />Kék kanna is? Mekkora öröm!<br />Még meg sem említettem a szőttes szépséges anyagát. Kinn van a dupla kép háttérnek. Köszönettel!<br />:-)<br />Ha rászánom magam a kalácssütésre, akkor megígérem, hogy ez lesz.Évahttps://www.blogger.com/profile/09231686822839091618noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-19643008941253127172011-04-26T00:45:56.245-07:002011-04-26T00:45:56.245-07:00Éva!
Köszönöm, remélem arra is sarkall, hogy kipró...Éva!<br />Köszönöm, remélem arra is sarkall, hogy kipróbáld,szerintem érdemes, nagyon finom lett a kalács. <br />Sikerült beszereznem egy adag nagyon szép zománcozott kiegészítőt, a kannából pl. vettem kéket is. Imádom ezeket a kopott konyhai tárgyakat, csak most már 2 szekrény kellene nekik, hogy elférjenek, jelenleg a lakás különböző pontjain rejtegetem őketDolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-17730671470821870162011-04-25T23:59:06.591-07:002011-04-25T23:59:06.591-07:00Szia! Olvasgatok, nézegetek nálad leginkább csendb...Szia! Olvasgatok, nézegetek nálad leginkább csendben. Nem vagyok gasztroblogos, csak az ilyen blogok lelkes olvasója, és időnként a receptek még lelkesebb megvalósítója.De ez az írás, a fotók, maga a recept arra ösztönzött, hogy megszólaljak. Annyira szépek és jók. Húúú, az a tejeskanna( is)!:-) Köszönöm.Évahttps://www.blogger.com/profile/09231686822839091618noreply@blogger.com