tag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post2685854085919153943..comments2024-02-29T02:55:51.037-08:00Comments on Dolce Vita: Édesköményes, borban főtt kolbászDolce Vitahttp://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comBlogger11125tag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-84769010523684485292011-02-19T12:25:41.429-08:002011-02-19T12:25:41.429-08:00Mi is füstöltettünk le egy adag édesköményes szalá...Mi is füstöltettünk le egy adag édesköményes szalámit, még nem vágtuk meg, türelmesek vagyunk. 3 hetes mostDolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-69112166905743956562011-02-19T06:15:27.085-08:002011-02-19T06:15:27.085-08:00Én is megcsináltam a kolbászt, csodás lett. Egy ré...Én is megcsináltam a kolbászt, csodás lett. Egy részét megfőztem borban,nagyobbik részét pedig lefüstöltem. Hetente megvágok egyet, érdekel, hogy miként alakul.<br />Köszi a lardo receptet is.<br />gambasAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-18989437025533892012011-02-08T06:33:57.739-08:002011-02-08T06:33:57.739-08:00az érlelése ugyanúgy van, mint a magyar sózott sza...az érlelése ugyanúgy van, mint a magyar sózott szalonnáé, csak a sóhoz kell sok-sok durvára darált bors, és apróra vágott rozmaring (mehet még kevés kakukkfű, babér is akár) ebben kell érlelni a szalonnát.Dolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-48362561018011390472011-02-08T06:02:01.970-08:002011-02-08T06:02:01.970-08:00jövő hétvégén mi is disznóölésre készülünk.szívese...jövő hétvégén mi is disznóölésre készülünk.szívesen megcsinálnánk azt a bizonyos lardo-t,ha elárulod a receptjét.(egyébként a borsos kolbász recepted nekünk bevált,sőt ismerősök is kéréték).köszi előre is!<br />AlikaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-55104909475554751412011-02-07T12:08:12.609-08:002011-02-07T12:08:12.609-08:00Ha jól tudom, a belet lehet fagyasztani
Sztem nem ...Ha jól tudom, a belet lehet fagyasztani<br />Sztem nem olyan nagy munka azért, persze utána a töltőt el kell mosni, az biztosDolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-50373789619150985752011-02-07T05:18:45.124-08:002011-02-07T05:18:45.124-08:00Jelentem én is kipróbáltam a finocchiona receptede...Jelentem én is kipróbáltam a finocchiona receptedet, és fantasztikus lett, úgyhogy jöhetne még egy-két spéci szalámi recept! :)chiliihttp://chilii.blogter.hunoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-6196590416662578032011-02-06T23:46:51.163-08:002011-02-06T23:46:51.163-08:00Véletlen egybeesés, mi pont most csináltunk a hétv...Véletlen egybeesés, mi pont most csináltunk a hétvégén 6 féle kolbászkát (a Stahl magazin receptjeit felhasználva-csak sütni). Pár hét múlva pedig nekiállunk a nagy szárazkolbász hadműveletnek - a Nők Lapja Konyhával :)<br />Azért én 1 kiló kolbászért nem állnék neki, mert most is egy fél nap volt, mire elpakoltuk és elmosogattuk a kellékeket :)tigrimamahttps://www.blogger.com/profile/13633133405871632884noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-12890469791864298332011-02-05T07:28:12.353-08:002011-02-05T07:28:12.353-08:00már a nők lapja konyhában is olvastam az összeállí...már a nők lapja konyhában is olvastam az összeállításodat (ugye abban volt?) a házi kolbásztöltésről, de még mindig nem merem kipróbálni:) de nemsokára erőt veszek magamon, mert ez annyira jól néz ki, hogy muszáj elkészíteni!nagyvárosi lányhttps://www.blogger.com/profile/15863277975782560720noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-35382899973651269712011-02-04T10:35:08.587-08:002011-02-04T10:35:08.587-08:00Fantasztikus! :)
Épp most vettem egy zacsi édesköm...Fantasztikus! :)<br />Épp most vettem egy zacsi édesköményt, mert rengeteget használom fűszerként, az egyik legnagyobb kedvencem. De csak teaként lehet venni, fitotékában. Most megint lesz jódarabig! :)duendehttps://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-35185345322349240242011-02-04T08:59:24.039-08:002011-02-04T08:59:24.039-08:00A múltkor szemeztem egy darálóval,elsősorban a kol...A múltkor szemeztem egy darálóval,elsősorban a kolbásztöltő funkciója miatt.Most megkaptam az utolsó lökést.:)<br />Mi évente családilag töltünk vagy 100 szálat és nem elég.Szeretem,de itthon szeretnék kicsiben kísérletezni,szerintem is nagyon jó dolog a házi kolbász,kis tételben is.Pötipitehttps://www.blogger.com/profile/11685463176689664116noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-591539233336061542011-02-04T05:18:36.448-08:002011-02-04T05:18:36.448-08:00Hűha...honnan ezek a remek kolbász inspirációk?
mi...Hűha...honnan ezek a remek kolbász inspirációk?<br />mi ma vittük füstöltetni az idei adagot (feltételezem családunk létszámát, kolbász irántiközömbösség teljes hiányát figyelembe véve, igenis nem elegendő volt az adag).<br /><br />Kérdés: szerinted ha most megmaradt síma kolbásznak való disznóbelünk, azt befagyasztva bevethetem később ilyen évközbeni apróbb töltésekre? mert ezzel most nagyon 4Gyerekhttps://www.blogger.com/profile/18063541367274788419noreply@blogger.com