tag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post2866462198839303431..comments2024-02-29T02:55:51.037-08:00Comments on Dolce Vita: Lassan járj, tovább érsz!Dolce Vitahttp://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comBlogger37125tag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-23530046723626261822009-11-10T11:44:06.098-08:002009-11-10T11:44:06.098-08:00Edge!
köszönöm az információt! Minden jónak tűnő ...Edge!<br /><br />köszönöm az információt! Minden jónak tűnő bp-i pizza érdekel : ))) tesztelésre várni kell, nekem az a város másik vége, sacc egy éven belül fogok oda eljutni, nem viccelek : (Dolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-4813536907379309742009-11-10T07:54:05.814-08:002009-11-10T07:54:05.814-08:00Szia!
Múlt héten próbáltunk ki egy helyet anyukámm...Szia!<br />Múlt héten próbáltunk ki egy helyet anyukámmal - az újpesti Váci úton, az Andretti fagyipultokat árusító "boltban"...<br />Nyáron még csak fagyit árultak, de nem is olyan régen elkezdtek pizzákat is. Nem otthonos a hely, de szerintem isteni a pizzájuk - kíváncsi lennék, Te/Ti mit mondtok rá! :-)Edgenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-70811128761118340702009-06-06T20:37:14.601-07:002009-06-06T20:37:14.601-07:00pizzák, tészták...
ez lenne az olasz konyha?
nem h...pizzák, tészták...<br />ez lenne az olasz konyha?<br />nem hiszem...ősi homárnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-55334249382193064792009-05-22T03:16:34.179-07:002009-05-22T03:16:34.179-07:00Kedves Dolce,
köszönöm ezt a blogot. mióta rá(d)ta...Kedves Dolce,<br />köszönöm ezt a blogot. mióta rá(d)találtam sokkal szívesebben fözök. Jobban is :-)<br />Köszönet a tippekért , A Vapianot kipróbáltuk Hamburgban, nagyooon jó. Raviolit, pennét ettünk, meg antipastit. kávét, sütit.. Tetszett a gyorséttermi feeling.<br />Nagyon köszi mégegyszer a recepteket, a fotok gyönyörüek, az irásaid inspirálóak- nekem legalábbis rögtön fözhetnékem támad.<brAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-12115903958569205032008-03-14T13:35:00.000-07:002008-03-14T13:35:00.000-07:00Írtad,hogy fura, hogy nem kell végzettség a szakác...Írtad,hogy fura, hogy nem kell végzettség a szakácshoz.... Érdekes, főleg, hogy én aki az Arany Kaviárban és a Gundelben dolgoztam, jelentjeztem oda dolgozni, de még visza sem hívtak...pedig volt gyakorlatom és nálam lelkesebbet nem találtak volna, imádom az olasz konyhát! Egyébként már én is ettem ott, és tényleg nagyon jó, főleg a sok élő növény.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-71119743963441838882008-02-19T10:38:00.000-08:002008-02-19T10:38:00.000-08:00Ragazzina!Látod, ízlések és pofonok. Sztem annak e...Ragazzina!<BR/><BR/>Látod, ízlések és pofonok. Sztem annak ellenére, hogy a Vapiano német találmány nagyon jó a maga nemében és sok pesti "olasz" éttermet lepipál. <BR/>A zamárdis helytől nekem pl borsózik a hátam. Még mindig folyton üvöltöznek a pincérek???? A kajájuk nagyon-nagyon nem ízlettDolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-48659389821718586032008-02-16T12:43:00.000-08:002008-02-16T12:43:00.000-08:00A Vapiano-t én nem tartom olasz étteremnek, max. a...A Vapiano-t én nem tartom olasz étteremnek, max. a nevében, és ugyanúgy elkerülöm a Don Pepét (magyar tulaj/üzemeltető), Marzanót (angolok).<BR/>Viszont rebesgetik, hogy Mauro, Zamárdi neves olasz éttermese hamarosan megnyitja IGAZI olasz gyorséttermét a VI. vagy VII. kerületben! Ott tuti, hogy törzsvendég leszek :))Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-87813623692349217692008-02-01T12:47:00.000-08:002008-02-01T12:47:00.000-08:00Én a héten voltam másodszor ebben az étteremben. N...Én a héten voltam másodszor ebben az étteremben. Nagyon jót ettem ismét, hiba egy szál sem. A panna cottáról nem mondtunk le, mert azért komolyan mondom érdemes élni!!! Istenien finom főleg az az eperszósz a tetején. A tészta volt most soros, jobban tetszett, mint a pizza, egy nagyon picivel lehetett volna nagyobb az adag, de csak kicsit. A párom carbonarat evett, állítólag az a slágerétel náluk.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-36251525038829663262008-01-20T12:48:00.000-08:002008-01-20T12:48:00.000-08:00Még muszály hozzátennem, hogy a világból ki lehet ...Még muszály hozzátennem, hogy a világból ki lehet kergetni a cukros paradicsomtrutyikkal...blöejj!Unknownhttps://www.blogger.com/profile/16068161110436261938noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-87946100541324542662008-01-20T12:42:00.000-08:002008-01-20T12:42:00.000-08:00Kedves Dolce Vita, kedves Mindenki!Őőőőőőrületesen...Kedves Dolce Vita, kedves Mindenki!<BR/><BR/>Őőőőőőrületesen lázba hoztatok, ölni tudnék egy jó olasz pizzáért (erős túlzás, de egy ilyen felfordult világban...muszály erősen fogalmazni, hogy komolyan vegyenek...nem?)! Legutóbb egy éve volt ehhez szerencsém, Németországban egy kisvárosban, Püttlingenben. Ha valaki egyszer Saarlandon jár, mindenképp látogasson el oda. A tulaj egy szenzációsan Unknownhttps://www.blogger.com/profile/16068161110436261938noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-33402315200507718442008-01-11T06:49:00.000-08:002008-01-11T06:49:00.000-08:00Sziasztok!Karácsony környékén találtam rá erre a b...Sziasztok!<BR/>Karácsony környékén találtam rá erre a blogra, nagyon tetszik, azóta is szívesen olvasgatom. Anyukám és a család nevében pedig szeretném megköszönni dolcevitának a diós stangli receptjét.<BR/><BR/>A budapesti olasz étterem témához szeretnék hozzá szólni, szinte mindet próbáltam már az eddig említettekből.<BR/>Ami nálam "halál-listás": San Marzano, ahol úgy szétfőzték a tésztát, Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-14843470924743580242007-12-28T07:27:00.000-08:002007-12-28T07:27:00.000-08:00Mi ma voltunk tesztelni, és sajna elég sokat kelle...Mi ma voltunk tesztelni, és sajna elég sokat kellet minden sorban várni, olyan sokan voltak...:-( Úgy látszik, már eléggé megismerték:-) A tapasztalataimról amúgy én is írtam egy bejegyzést:-)siccikehttps://www.blogger.com/profile/12566636195644042022noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-10257986876261712112007-09-04T04:27:00.000-07:002007-09-04T04:27:00.000-07:00Hapci!De jó, hogy nem oda mentünk a hétvégén. Vala...Hapci!<BR/><BR/>De jó, hogy nem oda mentünk a hétvégén. Valahogy megéreztem, hogy nem lesz jó. De a mi vacsink sem volt fényes: Klassz bezárva, 2. opció: Krizia, szintén zárva. Abszintban kötöttünk ki, pocsék volt. De erről írok is hamarosan...Dolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-16508977871542127502007-09-04T01:55:00.000-07:002007-09-04T01:55:00.000-07:00Szóba került a Peccati di Gola, hétvégén véletlenü...Szóba került a Peccati di Gola, hétvégén véletlenül ettünk ott (a kiszemelt Pesti Lámpásban rendezvény volt).<BR/>Hát... A pizza jó lenne, vékony a tészta, de a széle nem ropog, sőt, néhol picit gumis, a sütemények kizárólag gyáriak (ez olcsóbb helyen is komolytalan). A párom gorgonzolás gnocchija jó volt, kb. olyan, mint otthon. Összesen fizettünk 7 ezret (1 pizza, 1 gnocchi, 1 süti, 2x1.5 dl Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-43618577681954861012007-09-01T02:41:00.000-07:002007-09-01T02:41:00.000-07:00Kedves Dolcevita!Az nem jó, ha a főszakács tévézik...Kedves Dolcevita!<BR/>Az nem jó, ha a főszakács tévézik, miközben kihozzák a testápolóhabból trutymákolt édességet. :)<BR/>Az Il Terzo pizzája nagyon jó, nálam talán a legjobb ma Pesten. Csak néha már annyian vannak este, mint Gianninál. A régi helyen, a pincében sokszor csak mi voltunk az egyik teremben, a másikban meg az olasz tulaj egyedül tévézett. És az árak is mélyebben helyezkedtek el...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-36736636900629229732007-09-01T02:15:00.000-07:002007-09-01T02:15:00.000-07:00Hapci!Én kb 2 éve voltam a pomo d'oroban, utoljára...Hapci!<BR/><BR/>Én kb 2 éve voltam a pomo d'oroban, utoljára. Vasárnap lévén az olasz főszakács pont a mellettünk levő asztalnál nézte lcd tv-n a meccset. Én is a desszerten voltam kiakadva, gondolkodtam, hogy az arcába borítom esetleg. Tésztának 2-féle halas spaghetti szerepelt az étlapon, gyakorlatilag csak az áruk különbözött. Megkérdeztem a pincért, hogy miért drágább egy ezressel az egyik, Dolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-51485408144635927942007-09-01T02:13:00.000-07:002007-09-01T02:13:00.000-07:00A körúti Okay tényleg O.K. A Nyugatinál meg életem...A körúti Okay tényleg O.K. A Nyugatinál meg életem legrosszabb itthoni olasz vacsoráját (ez nem kis dolog ám!) ettem vagy két éve.<BR/>Az Okay Italia valami franchise. Nem tudom, hogy engedhetik ezt (vagy a jók miért nem lépnek ki).<BR/>A Don Pepék is változatosak, csak ott a gyenge közepestől a jobb középszerűig terjed a skála.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-71135197184354142452007-09-01T01:52:00.000-07:002007-09-01T01:52:00.000-07:00Okey italia? Kettő van, ha jól tudom. Az egyik a n...Okey italia? Kettő van, ha jól tudom. Az egyik a nyugatinál, na az borzalom és csak nevében van köze a körútihoz (nyugati és a jászai között fél úton van), ahova foglalni kell asztalt, mert szinte kizárt, hogy legyen hely egy órán belül. Ott olyan szakácsok vannak, hogy az valami eszméletlen. Frissen gyúrják az összes tésztát és nagyon jó mártásokat főznek. Nekem az egy teljesen autentikus hely aAnahttps://www.blogger.com/profile/07532179007373187384noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-11094548064319158702007-09-01T01:47:00.000-07:002007-09-01T01:47:00.000-07:00Elfeledtem rákérdezni: mi a baj a Pomo D'Oroval (b...Elfeledtem rákérdezni: mi a baj a Pomo D'Oroval (bő 1 éve voltam ott utoljára)? A desszert front (ami nekem fontos...) nem túl erős, de a húsok és tészták nekünk mindig tetszettek, a pizza meg az egyik legjobb itthon. Gyengét csak egy dolgot ettem ott (agyonédesített profiterol), az árak elviselhetőek.<BR/>Leromlott mostanában a hely?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-83827690350972549782007-08-31T12:43:00.000-07:002007-08-31T12:43:00.000-07:00Hapci!Igen teljesen igazad van, mindent a maga hel...Hapci!<BR/><BR/>Igen teljesen igazad van, mindent a maga helyén kell értékelni. És ha így nézzük nagyon szomorú, hogy nincs több ilyen (nem olasz) gyors étkezési lehtőség Budapesten.<BR/>Hozzáteszem, pizzában simán felveszi a versenyt a pesti olasz éttermekkel. Még a trattoria toscanával is (és ott ugye 2000 Ft-ről indulnak a pizzák). A Vapiano sima paradicsomszószára is uyganezt mondom. Persze Dolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-5235857874546035092007-08-31T12:17:00.000-07:002007-08-31T12:17:00.000-07:00Elnézést a duplázásért!Elnézést a duplázásért!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-14936472880966296482007-08-31T12:13:00.001-07:002007-08-31T12:13:00.001-07:00Mi tavasszal Nürnbergben találkoztunk először a Va...Mi tavasszal Nürnbergben találkoztunk először a Vapianoval, olasz minőségű volt a pizza, de az árak ott eléggé el vannak szállva (az önkiszolgáló jelleghez képest). Vagyis ez ott egy drága, trendi hely.<BR/>Itthon ettem egy pesztós pennét két hete (1000 Ft, ez a legolcsóbb kategória, a töltött tészták jóval drágábbak), rendben volt, de bennem nem hagyott maradandó nyomokat. Kóstoltam volna mást Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-10856463014257561722007-08-31T12:13:00.000-07:002007-08-31T12:13:00.000-07:00Mi tavasszal Nürnbergben találkoztunk először a Va...Mi tavasszal Nürnbergben találkoztunk először a Vapianoval, olasz minőségű volt a pizza, de az árak ott eléggé el vannak szállva (az önkiszolgáló jelleghez képest). Vagyis ez ott egy drága, trendi hely.<BR/>Itthon ettem egy pesztós pennét két hete (1000 Ft, ez a legolcsóbb kategória, a töltött tészták jóval drágábbak), rendben volt, de bennem nem hagyott maradandó nyomokat. Kóstoltam volna mást Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-3249591973223334552007-08-29T05:08:00.000-07:002007-08-29T05:08:00.000-07:00Gyerekekkel is ideális. Bár attól függ, mekkrák. Ő...Gyerekekkel is ideális. Bár attól függ, mekkrák. Ők a legkényesebb pizza fogyasztók, erős kritikai érzékkel.Dolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-83910884621710228292007-08-28T13:40:00.000-07:002007-08-28T13:40:00.000-07:00Vapianót ötleted alapján gyermekeimmel ma este let...Vapianót ötleted alapján gyermekeimmel ma este leteszteltük, tényleg élvezhető, jópofa, saláták kifejezetten jók, bárcsak ilyen irányba haladna a gyorséttermi piac. Köszi a tippet!Anonymousnoreply@blogger.com