tag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post2911152504357320627..comments2024-02-29T02:55:51.037-08:00Comments on Dolce Vita: Majdnem teljes kiörlésű, dagasztás nélküli, bioDolce Vitahttp://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comBlogger30125tag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-86768763710868030182012-02-28T13:36:00.505-08:002012-02-28T13:36:00.505-08:00Kedves Dolce Vita!
Köszönöm ezt a receptet! Mindi...Kedves Dolce Vita!<br /><br />Köszönöm ezt a receptet! Mindig azt gondoltam, hogy kenyeret sütni nehéz és bonyolult. Én pedig nem vagyok otthon a kelt tésztákban, sem a süteményekkel. Korábban csak húsokhoz használtam a sütőmet, sose hittem, hogy tésztát is tudok sütni.<br />Mikor a párommal diétázni kezdtünk teljes kiőrlésű kenyeret akartunk, de nehéz volt beszerezni és a mérete sem felelt meg Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-35551100157956117562011-07-15T08:20:57.885-07:002011-07-15T08:20:57.885-07:00Szia!
Képzeld, most tudtam meg, hogy a teljes kiőr...Szia!<br />Képzeld, most tudtam meg, hogy a teljes kiőrlésű liszt nem is egészséges. Egy malomban voltunk, ahol elmondták, hogy a korpa (amivel a teljes kiőrlésű liszt több, mint a fehér) 90%-a cellulóz, amit nem tudunk megemészteni, tehát diétának jó. Sajnos manapság a diétákat a média az egészséges életmód részeként kezeli, így az egyébként legolcsóbb lisztet drágán tudja eladni. Ezenkívül a Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-38820458970318662652010-06-01T07:15:54.822-07:002010-06-01T07:15:54.822-07:00Kedves Dolce Vita!
Nemrég kipróbáltam a focaccia ...Kedves Dolce Vita!<br /><br />Nemrég kipróbáltam a focaccia receptedet és nagyon finom lett:) Így most nagyon lelkesen megsütném ezt a kenyeret, de szeretnék bele egy kevés szárított paradicsomot is tenni. A kérdésem az lenne, h mikor? Én arra gondoltam, h a sütés előtti keverésnél teszem bele, ami után még kell kelnie egy órát. Vagy inkább már az elején kellene?<br /><br />Köszönöm előre is a tormacsillushttps://www.blogger.com/profile/07138504486012106191noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-34470778970492717862009-04-05T15:10:00.000-07:002009-04-05T15:10:00.000-07:00Kedves DV!A szaritott/nem szaritott eleszto atvalt...Kedves DV!<BR/><BR/>A szaritott/nem szaritott eleszto atvaltasara milyen aranyt javasolsz? Vagy mindenkeppen csak szaritott elesztovel probalkozzak?<BR/><BR/>a valaszt koszonom elore is<BR/>BrigiAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-81483411018262800182008-10-13T01:49:00.000-07:002008-10-13T01:49:00.000-07:00Szia Dulmina!Kérlek, segíts! Megcsináltam ezt a fé...Szia Dulmina!<BR/>Kérlek, segíts! Megcsináltam ezt a félig tönköly-félig sima liszt kenyeret, de ragacsos a belseje. Már a tökéletes kenyerednél is ez a problémám adódott, pedig mindent a leírtak alapján csináltam. Amúgy nagyon finom, de ragad a késre:( Azt tapasztaltam még, hogy több vizet vesz fel a tönkölyös kenyér, mint amit megadtál a receptben (nekem a ciabattához is több vizet kellett Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-69227236043475160482008-03-17T01:30:00.000-07:002008-03-17T01:30:00.000-07:00Jordanka!Van egy nagyon jó szilikonos sütőpapír, é...Jordanka!<BR/>Van egy nagyon jó szilikonos sütőpapír, én már ezt használom, így nem kell lisztezni, mosodatni folyton a tepsit. A liszt korábban nekem is feketére égett ott, ahol nem volt kenyérDolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-38040277736058116582008-03-16T09:19:00.000-07:002008-03-16T09:19:00.000-07:00Szia, kiprobaltam a teljesorlesu kenyeret, meghozz...Szia, <BR/>kiprobaltam a teljesorlesu kenyeret, meghozza 2/3 teljesorlesu liszttel, nagyon jo lett, es imadom a kicsit savanykas, suru, de megis lyukacsos kenyeret :) Nem erte meg a kenyer az estet :)<BR/>Most kicsit "feherebb keszul, majd meglatjuk.<BR/>Igaz egy kis bakloves volt a lisztezett tepsivel, mert odaegett a liszt, ahol nem volt kenyer. Alaposan. Gazsutom van, nem tudom, 250°C-on Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-1213528599574920942008-02-21T23:41:00.000-08:002008-02-21T23:41:00.000-08:00Viki!Örülök, én úgy vettem észre, ha elég vizes a ...Viki!<BR/><BR/>Örülök, én úgy vettem észre, ha elég vizes a tészta, akkor nem lesz kemény a héjDolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-61001131375827784542008-02-21T12:50:00.000-08:002008-02-21T12:50:00.000-08:00Remek a recepted! Ma kipróbáltam én is pont azokka...Remek a recepted! Ma kipróbáltam én is pont azokkal a paraméterekkel amiket írtál, és olyan lett mint a tied (kép alapján). Fentebb vki írta, hogy kemény lett a teteje, én ezt azzal küszöbölöm ki, hogy sütés után azonnal lekenem hideg vízzel letakarom konyharuhával és minimum fél órát pihentetem.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-19940239362203563732008-01-25T23:26:00.000-08:002008-01-25T23:26:00.000-08:00sziahóó ha tudnád hányszor elolvastam már a hozzás...szia<BR/><BR/>hóó ha tudnád hányszor elolvastam már a hozzászólásokat a kenyérről mindehol!! Azt irod hogy lehethogy nem elég hig.. de hát akkor még tegyek bele vizet? akkor nem még vizesebb lesz a kész eredmény?És ha lefedem, nem még kevésbé távozik belőle a viz?? (félre ne értsd, nem piszkálódi akarok, csak számomra logikátlannak tünik mégjobban bevizezni)<BR/>kösziAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-72697535058552033932008-01-25T13:02:00.000-08:002008-01-25T13:02:00.000-08:00Ildikó!Nem tudom, mi lehet a baj. az arányok ezek....Ildikó!<BR/><BR/>Nem tudom, mi lehet a baj. az arányok ezek. Próbáld meg lefedve sütni, mint a Tökéletes kenyér című bejegyzésemnél. Én azt tapasztaltam, hogy a több víztől nem lesz vizes a kenyér. Egy dologra gyanakszom, hogy nem elég híg a tésztád, olvasd el a ugyanott a kommenteket, más is járt hasonlóan, mivel gyúrható tésztát akart kapni!Dolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-21134568187393021592008-01-24T05:10:00.000-08:002008-01-24T05:10:00.000-08:00hello megcsináltam 4 szer ezt a kenyeret (illetve ...hello <BR/>megcsináltam 4 szer ezt a kenyeret (illetve a csak finom liszt, 3 dl viz variációt)<BR/>előszőr finom volt de töménynek, nehéznek találtuk. Aztán a következő még nehezebb volt. Aaz első 3 alkalommal 3 dl+egy kicsi viz kelltt mert nem állt össze galuska tésztává 3 dl-rel..kb 2-3 cl plussz.<BR/>most a 4.alkalommal (mivel láttam az első 3 -nál hogy azok kelés közben "megnedvesedtek") csakAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-73986642863705919042007-12-10T23:27:00.000-08:002007-12-10T23:27:00.000-08:00Nahát, ez nagyon jó hír, szerintem én is meg fogom...Nahát, ez nagyon jó hír, szerintem én is meg fogom csinálni!! Köszi:-)Zsuzsihttps://www.blogger.com/profile/08834064963289742685noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-54576321611278071682007-12-10T23:23:00.000-08:002007-12-10T23:23:00.000-08:00Zsuzsi!képzeld, szerintem megtaláltam. Tegnap lapo...Zsuzsi!<BR/><BR/>képzeld, szerintem megtaláltam. Tegnap lapozgatom az egyik olasz újságomat (új) és ott figyelnek a labdácskák. <BR/>Dél-olasz recept, sima kenyértészta, ami vékonyra ki van nyújtva, kiszaggatva, majd olajban kisütve. Nagyon jól néz ki, sztem én is nekiállokDolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-67121315202073695102007-12-09T06:46:00.000-08:002007-12-09T06:46:00.000-08:00Olyan volt, mint egy nagyobb sárgadinnye. Mondjuk ...Olyan volt, mint egy nagyobb sárgadinnye. Mondjuk kb. 25 cm-es átmérővelZsuzsihttps://www.blogger.com/profile/08834064963289742685noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-48540191760134078272007-12-09T04:23:00.000-08:002007-12-09T04:23:00.000-08:00coxi!elvileg ennek az időnek elégnek kellene lenni...coxi!<BR/><BR/>elvileg ennek az időnek elégnek kellene lennie, de tényleg próbáld meg tovább, hátha nem elég meleg a hely, ahol kel vagy nem is tudom. Ha így sem lesz lukacsos, akkor a tészta állagában lesz talán vmi bibi. A sütőd milyen gáz vagy villany?Dolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-51108275477955626222007-12-09T04:20:00.000-08:002007-12-09T04:20:00.000-08:00Zsuzsi!Sajnos nem igazán tudom, sem élőben sem kön...Zsuzsi!<BR/><BR/>Sajnos nem igazán tudom, sem élőben sem könyvebn nem találkoztam még ilyennel. Mekkora volt?Dolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-87006045842548252452007-12-08T07:34:00.000-08:002007-12-08T07:34:00.000-08:00Dolce Vita!Lenne hozzád egy kérdésem. Rómában, a T...Dolce Vita!<BR/><BR/>Lenne hozzád egy kérdésem. Rómában, a Trevi kúthoz vezető egyik utcában, már majdnem a kútnál ettem egy étteremben olyan kemencében sült kenyérfélét (?), ami sütésnél felfúvódik, mint egy labda, belül üreges, a tetejét rozmaringgal, olívaolajjal és sóval hintik meg. Mi lehet ez?<BR/>(Mivel ez nem most történt, az étterem nevét se tudom.)<BR/><BR/>Köszi: ZsuzsiZsuzsihttps://www.blogger.com/profile/08834064963289742685noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-57991544339817919242007-12-08T04:17:00.000-08:002007-12-08T04:17:00.000-08:00Úgy 12-13 órát kel plusz 1 óra sütés előtt, miközb...Úgy 12-13 órát kel plusz 1 óra sütés előtt, miközben melegszik a sütő. Akkor próbálom majd tovább keleszteni, hátha több luk megy bele. KÖSZI!!!eMCeehttps://www.blogger.com/profile/04776346049486828757noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-58910498176185642482007-12-07T04:43:00.000-08:002007-12-07T04:43:00.000-08:00László!A BL 50 a finomított fehér finomlisztet jel...László!<BR/>A BL 50 a finomított fehér finomlisztet jelöli. A BL 80 ugyanúgy fehér liszt, de több "tartalommal". Ahogy nő a szám, annál inkább a teljes magot őrlik a lisztbe, a teljes kiőrlésű búzalisztemen TKBL 200 szerepel. Sikérrel a rossz minőségű fehérlisztet is lehet javítani, de én a teljes kiörlésű kenyerembe is teszek belőle.<BR/>Ami igazán fontos a teljes kiőrlésű lisztből készült Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-46859879497729668582007-12-06T13:44:00.000-08:002007-12-06T13:44:00.000-08:00Pedig az nem photoshop : ))))))))))Mennyi ideig ke...Pedig az nem photoshop : ))))))))))<BR/>Mennyi ideig keleszted? Próbáld sokáig, pl 14-5 óra, majd átforgatás+2 óra sütés előtt, így tutira lukas lesz. Lásd az én "több luk, mint kenyér" fotómat. A sütő tényleg nagyon meleg legyen, ne tíz perce melegedjen, akár egy órát is mehet.Dolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-24948060916277779412007-12-06T13:22:00.000-08:002007-12-06T13:22:00.000-08:00Már többször megsütöttem a dagasztás nélkülit és m...Már többször megsütöttem a dagasztás nélkülit és mindig nagyon finom de sohh nem lesz olyan lukacsos mint a képeken. Miért??!eMCeehttps://www.blogger.com/profile/04776346049486828757noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-67514265333835090752007-12-05T12:40:00.000-08:002007-12-05T12:40:00.000-08:00A sz�r�tott �leszt� k�nyelmi szempont, nem tudom f...A sz�r�tott �leszt� k�nyelmi szempont, nem tudom frisssb�l mennyi kell, de abb�l is biztos, nagyon kev�sDolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-46658498684316925902007-12-05T12:36:00.000-08:002007-12-05T12:36:00.000-08:00Miki!Köszönöm, nagyon kedves vagy! Neked pedig bol...Miki!<BR/><BR/>Köszönöm, nagyon kedves vagy! Neked pedig boldog névnapot kívánunk! : )))Dolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-78075769481378826332007-12-05T11:09:00.000-08:002007-12-05T11:09:00.000-08:00Szia, holnap nem leszek netközelben, úgyh most így...Szia, <BR/><BR/>holnap nem leszek netközelben, úgyh most így innen: Isten éltessen sokáig, és Áldott karácsonyt az egész családnak :)<BR/><BR/>ciao<BR/><BR/>MikiMiklóshttps://www.blogger.com/profile/14804390153314841709noreply@blogger.com