tag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post3329516722981546994..comments2024-02-29T02:55:51.037-08:00Comments on Dolce Vita: Zöldséges risottoDolce Vitahttp://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comBlogger12125tag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-64546177137717257802011-11-10T02:41:00.177-08:002011-11-10T02:41:00.177-08:00A fekete risottót érdemes elkészíteni, nagyon fino...A fekete risottót érdemes elkészíteni, nagyon finom. találsz hozzá receptet itt a blogon is. <br />a napokban pedig egy lazacos-édesköményest fogok feltenniDolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-6980262994462347652011-11-07T13:20:18.306-08:002011-11-07T13:20:18.306-08:00Eddig azt hittem, én soha nem fogok tudni rizottót...Eddig azt hittem, én soha nem fogok tudni rizottót készíteni, de tévedtem! :)<br />Nagyon finom lett ,pedig viszonylag későn jöttem rá, hogy rizottót főzök.. :)<br />Volt itthon cukkini, meg répa, gondoltam, csinálok zöldséges rizst. <br />Feldobtam 1 apróra vágott fehér hagymát+vékonyra kockázott répát+ X mennyiségű barnarizst (khm...hát igen, nem rizottó rizs volt... :) ) kicsit megpirítani nmlssnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-41479955484595124572010-09-03T04:19:53.509-07:002010-09-03T04:19:53.509-07:00nem kell sózni, mivel hús vagy zöldséglével öntöd ...nem kell sózni, mivel hús vagy zöldséglével öntöd fel, ami már sós. Általában bőven elég szokott lenni, nem kell külön sózni,illetve 2x kerül bele parmezán, ami szintén sózás pótló (is). A zöldségeket rövid lében kell előpárolni (ahogy a recept is írja), mire félig puha a zöldség éppen, hogy marad lé rajta, így simán felveszi a 40 dkg risotto rizs a 1,5 l levet.<br />A káromkodós stílus, bocs, deDolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-76532286272395404842010-09-03T03:55:47.385-07:002010-09-03T03:55:47.385-07:00nemtom volt e valaki aki tényleg megfőzte ezt, mi ...nemtom volt e valaki aki tényleg megfőzte ezt, mi igen<br />a főzés leírás elég zavaros, só bors nem kell bele? tettünk<br />elején a 2 kanál alaplé után belemegy a zöldség levével együtt? utána meg még 1.5 liter alaplé apránként? nekünk ez nem főtt el, kb 8 deci alaplé ment bele csak<br />a végeredmény ehető de nem hiszem, hogy egy olasz ne baszná a falhoz az egészet<br />no commentzsilinkszkynoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-3707398653807278362007-08-23T23:28:00.000-07:002007-08-23T23:28:00.000-07:00Tegnap este a Klasszban mi is ettünk köretként ris...Tegnap este a Klasszban mi is ettünk köretként risottót (ez egyáltalán nem volt autentikus, de nagyon jó volt) hízott kacsamájhoz. Könnyű kis risottó volt, karamelles-szőlős löttyintéssel a tányér szélén, hozzá a hízott máj. Szép hármast alkottak. : )<BR/>Hol etted ezt a marharagus risottót?Dolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-68887236675355296672007-08-23T14:38:00.000-07:002007-08-23T14:38:00.000-07:00húsos rizottot ugy ehetsz, ha köret szerüségként h...húsos rizottot ugy ehetsz, ha köret szerüségként használod. én ettem egyszer egy étteremben, risottot, aminek a tetéjén, a boeuf bourgignon olasz megfelelője, egy hihetetlenül omlós marharagu volt. nem tudom mennyire volt az étel autentikus, mindenesetre egy olasz étteremben ettem.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-49646708906075359332007-08-23T08:59:00.000-07:002007-08-23T08:59:00.000-07:00No, hát akkor ezért nem találtam egy olyan recepte...No, hát akkor ezért nem találtam egy olyan receptet én sem a neten, amiben hús van – mert nincs is :) Egy igazi rejtélyt oldottál meg nekem, köszönet! És asszem, egyszer tényleg kipróbálok egy halas változatot!<BR/>Köszönet!<BR/>Éeeeeeeeeeehttps://www.blogger.com/profile/03982805414170339432noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-84065673323019900472007-08-21T13:05:00.000-07:002007-08-21T13:05:00.000-07:00Eva!Igazán nehezet kérdeztél. A risotto mint primo...Eva!<BR/><BR/>Igazán nehezet kérdeztél. A risotto mint primo piatto arra szolgál/t az olasz étrendben, hogy jól megtömje a bendőt, mielőtt nekiesnének a húsételnek. (Mivel régen ők is szegények voltak.) Ebből következik, hogy húsos risottó szerintem nem nagyon létezik. Csirkés meg pláne nem, mivel csirkét az olaszok elvétve esznek. <BR/>A risottó tehát nem egy húsos műfaj. A hagyományos Dolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-11483362015273786112007-08-19T01:24:00.000-07:002007-08-19T01:24:00.000-07:00Szia! Köszönet ezért a zöldséges risottoért, kipró...Szia! Köszönet ezért a zöldséges risottoért, kipróbáltuk, isteni volt!!! Megosztasz majd velünk egyszer egy olyan risotto receptet is, amiben hús (pl csirke) is van?<BR/>Tudod, nem vagyok nagy tintahal-rajongó...<BR/>Üdv&és tényelge köszi,<BR/>EUnknownhttps://www.blogger.com/profile/14452401837207173554noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-23200970483687473252007-07-12T10:23:00.000-07:002007-07-12T10:23:00.000-07:00Én is sok szeretettel gratulálok itt is, mindig ir...Én is sok szeretettel gratulálok itt is, mindig irigykedve nézem a fotóidat és a receptjeidet :).Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-78813020448011134022007-07-12T05:11:00.000-07:002007-07-12T05:11:00.000-07:00Zsuzsa!Köszönöm!Ennyi nagyon jó blog közül, nem go...Zsuzsa!<BR/><BR/>Köszönöm!Ennyi nagyon jó blog közül, nem gondoltam volna, hogy dobogós leszek.Dolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-72756561174569715422007-07-11T11:48:00.000-07:002007-07-11T11:48:00.000-07:00Gratulálok a Goldenblokkos helyezésedhez! :)Gratulálok a Goldenblokkos helyezésedhez! :)Zsuzsahttps://www.blogger.com/profile/14876159188894070990noreply@blogger.com