tag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post3428002002330287426..comments2024-02-29T02:55:51.037-08:00Comments on Dolce Vita: Most jön a feketeleves, azaz risottoDolce Vitahttp://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-90564115147515445612008-02-19T10:32:00.000-08:002008-02-19T10:32:00.000-08:00Mónika!Akkor lehet, hogy egyszer összefutunk : ) H...Mónika!<BR/><BR/>Akkor lehet, hogy egyszer összefutunk : ) Ha már szép idő van nagyon sokat járunk ki az ecserire.<BR/><BR/>A Culinárisban és a Dolce Gastronómiában van, esetleg a nagycsarnokban az ázsia bolt, vagy a leghátsó halas, aki árul friss tengeri halakatDolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-55912858897827816022008-02-19T04:50:00.000-08:002008-02-19T04:50:00.000-08:00kedves dolcevita,hol lehet ilyen tintát kapni, vag...kedves dolcevita,<BR/><BR/>hol lehet ilyen tintát kapni, vagy olyan tintahalat amiben még benne van a tintazsák?<BR/>köszönöm, üdv monika<BR/>(amúgy én is ecserizek, vaterázok is a főzés mellett...)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-47476253804868202272007-08-14T01:38:00.000-07:002007-08-14T01:38:00.000-07:00Toma, gondolom, a csirkelétől is nagyon finom lehe...Toma, gondolom, a csirkelétől is nagyon finom lehet. Az az igazság, hogy énannyira szeretem a tengerízt/illatot, hogy maradok a hallénél. Egy halpiac szaga, nekem finom illat. : )<BR/><BR/>Ági!<BR/>Bár csak 1x jártam ott, de még nem találkoztam vele. Bár tintahal rendgeteg van náluk. Ha megyek megint megkóstolom ott is!Dolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-20653873286141137082007-08-08T12:18:00.000-07:002007-08-08T12:18:00.000-07:00Horvátország szerte csinálják ezt, több kevesebb s...Horvátország szerte csinálják ezt, több kevesebb sikerrel. Én egyszerűen imádom!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-66007595109641314272007-08-06T14:42:00.000-07:002007-08-06T14:42:00.000-07:00én egy omisi kis boltban találkoztam fagyasztva, e...én egy omisi kis boltban találkoztam fagyasztva, egységcsomagban tintával és tintahallal, direkt rizottóhoz. vettem három csomagot a hazautazás előtt. sajnos azóta elfogyott. másodszor viszont csirkealaplével készítettem mert a tintának és a halnak együtt,így is nagyon intenzív "tenger" íze volt, a csikealaplével, harmónikusabbnak éreztem az ízeket.később, nemsokkal utána egy antonio carluccio Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-74231026541934205572007-08-06T00:59:00.000-07:002007-08-06T00:59:00.000-07:00gondolom, ezért nem annyira jellemző a risotto, me...gondolom, ezért nem annyira jellemző a risotto, mert kevesebb helyen termelnek rizst Toscanában. A fő termőterület a Pó-síkság, de most olvastam, hogy Toscanában is termesztenek azért rizst.<BR/>A hús meg egyértelműen az erdők, mezők miatt. Hal gondolom azért nem jellmező, mert Toscanában nem a tengerparti városok voltak a történelem során a dominánsakDolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-26330781344751500202007-08-05T14:43:00.000-07:002007-08-05T14:43:00.000-07:00Én is Venetora tippelek, de egyértelműen a risotto...Én is Venetora tippelek, de egyértelműen a risotto miatt, az a közös nevező. Az 50 classic-ban (ha egyáltalán van ilyen) is biztos sereghajtó lenne. <BR/>Érdekes, de a toszkán konyhában inkább a hús és a zöldségek vannak előtérben, ott a risotto már nem játszik. <BR/>A pasta nera-ban meg gondolom, bezárul a kör, ha riso, akkor miért ne legyen pasta is?? Szerintem, merthogy az is venetoi Anonymousnoreply@blogger.com