tag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post3734844985191728236..comments2024-02-29T02:55:51.037-08:00Comments on Dolce Vita: A tökéletes ciabattaDolce Vitahttp://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comBlogger42125tag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-49552777505219796302012-07-30T00:29:05.027-07:002012-07-30T00:29:05.027-07:00Örülök! : )Örülök! : )Dolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-49187415345056350572012-07-28T03:55:48.342-07:002012-07-28T03:55:48.342-07:00Olasz estét tartottam a családomnak ezért csinálta...Olasz estét tartottam a családomnak ezért csináltam szárított paradicsomosat, olívabogyósat, szárított hagymásat, és fokhagymásat... :) kb. 10 perc alatt összeraktam a tésztákat elöző este, aztán másnap estére kisütöttem... Hatalmas siker volt a sok finom antipasti mellé... :) thxAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/10428486719130825472noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-63458872767496892872011-10-03T00:23:08.882-07:002011-10-03T00:23:08.882-07:00remélem, sikerülni fogremélem, sikerülni fogDolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-22181626788361888262011-09-29T06:14:29.736-07:002011-09-29T06:14:29.736-07:00Nemrégen jöttünk haza Dél- Olaszországból és éppen...Nemrégen jöttünk haza Dél- Olaszországból és éppen tökéletes ciabatta receptet keresek. :) Az Autogrillben mi is ettünk, szerintem is finom volt.Borbély Anitahttps://www.blogger.com/profile/10898227061238616100noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-71813076721509023022011-02-16T07:53:36.883-08:002011-02-16T07:53:36.883-08:00Kedves bacon szalonna : )
A tészta 12 órán át kel,...Kedves bacon szalonna : )<br />A tészta 12 órán át kel, minimális élesztővel, így a tészta maga egy nagy kovász lesz (vagy biga, ha így jobban tetszik). Próbáld ki, érdemes!<br />üdv<br />KrisztaDolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-58869175685357224072011-02-15T05:14:45.542-08:002011-02-15T05:14:45.542-08:00Ciabatta?
Biga kovász nélkül?
Hmmm... :-(Ciabatta?<br />Biga kovász nélkül?<br />Hmmm... :-(Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-68018388765039840742011-01-23T01:11:33.903-08:002011-01-23T01:11:33.903-08:00BL80 kenyérliszt a Tesco-ban kapható 2 kg-os kisze...BL80 kenyérliszt a Tesco-ban kapható 2 kg-os kiszerelésben, Pannonmill zRt., Komárom Malom terméke.Sivataghttps://www.blogger.com/profile/00882467543617764253noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-40854675896651143172011-01-06T07:33:16.361-08:002011-01-06T07:33:16.361-08:00Jelentem, a tökéletes ciabatta tényleg tökéletes! ...Jelentem, a tökéletes ciabatta tényleg tökéletes! :) 1/3-mad teljes kiőrlésű tönkölylisztből és 2/3-mad fehér tönkölylisztből készült, 4 deci vizet vett fel. <br /><br />Egyáltalában nem jellemzi a teljes őrlésű cuccoknál megszokott tömörség...<br /><br />Tettem bele egy pici olívaolajat, lehet, emiatt, vagy a lisztek variálásának okán nekem nem volt vészesen kézhez ragadós, bár szép lágy volt a Gabkanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-22784929033461112902010-12-21T04:27:11.318-08:002010-12-21T04:27:11.318-08:00Kipróbáltam, egyszerűen TÖKÉLETES, ízre, állagra e...Kipróbáltam, egyszerűen TÖKÉLETES, ízre, állagra egyaránt. Köszi szépen a receptet. <br /><br />Én nem is formáztam, hanem téglalap alakú részeket vágtam a lisztes deszkára kiöntött tésztából és minden további macera nélkül így sütöttem meg.Eszter IIhttps://www.blogger.com/profile/06873641415015353149noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-89871184526403122592010-09-30T21:59:52.613-07:002010-09-30T21:59:52.613-07:00A leírtak szerint... 12 óra + az a fél. És már az ...A leírtak szerint... 12 óra + az a fél. És már az élesztő mennyiségét is növeltem.<br />(épp most is sül egy adag:))Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-66729327895911028332010-09-30T13:40:19.766-07:002010-09-30T13:40:19.766-07:00Meddig keleszted?Meddig keleszted?Dolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-68434073621312445942010-09-30T12:13:24.093-07:002010-09-30T12:13:24.093-07:00Szia
Nagyon örülök hogy végre találtam egy haszná...Szia<br /><br />Nagyon örülök hogy végre találtam egy használható ciabatta receptet. Többször kipróbáltam már, és finomítgatni próbálom a saját szám íze szerint. Egy dolog viszont még mindig nem az igazi... Kicsit sűrű lesz a kenyér és nem lesz az az igazi "buborékos". Mi lehet ennek az oka?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-9425799947591076202010-04-14T01:21:56.581-07:002010-04-14T01:21:56.581-07:00Köszi. :)Köszi. :)Unknownhttps://www.blogger.com/profile/04964202879235142376noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-24326321020263089952010-04-12T12:27:20.517-07:002010-04-12T12:27:20.517-07:00Tímea!
sztem az nem ugyanaz lesz. De sütheted így...Tímea!<br /><br />sztem az nem ugyanaz lesz. De sütheted így, én is sütöttem már csak BL55-ből, van BL 110, abból is jóDolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-51959146680505469662010-04-12T07:33:25.485-07:002010-04-12T07:33:25.485-07:00Szia!
Kérdés: A bl80as lisztet lehet helyettesíte...Szia!<br /><br />Kérdés: A bl80as lisztet lehet helyettesíteni sima liszt és rétes liszt keverékével mondjuk 4:1 arányban?Unknownhttps://www.blogger.com/profile/04964202879235142376noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-58850117634926274832009-07-27T06:57:09.798-07:002009-07-27T06:57:09.798-07:00Örülök, hogy sikerült és, hogy ízlett!Örülök, hogy sikerült és, hogy ízlett!Dolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-75420500218669738542009-07-26T03:27:33.358-07:002009-07-26T03:27:33.358-07:00Véletlenül bukkantam rá a blogodra tegnap, ma meg ...Véletlenül bukkantam rá a blogodra tegnap, ma meg már megsütöttem az első ciabattámat.:)<br />Fantasztikus!!!! Kicsit módosítottam a sütésen: elektromos sütő, 20 perc 225 fokon, behelyezett fél liter vízzel, alul-felül sütéssel, utána 10 perc 180 fokon légkeveréssel. Tökéletes ropogós külsőt és átsült belsőt kaptam, emberfejnyi lyukakkal.:)Dolcevita! Fogadd szívből jövő köszönetemet!!!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-31005896211542011382009-04-06T04:03:00.000-07:002009-04-06T04:03:00.000-07:00Szia Kriszta!Most sütöttem ki a cibattáimat, de há...Szia Kriszta!<BR/><BR/>Most sütöttem ki a cibattáimat, de háááát valami nagyon nem stimmel velük. Előszöris ha 35 percre hagytam volna benn őket a villanysütőben (250 fok, alul felül sütés), akkor szénné égtek volna. A másik, hogy kész kihívás volt a tepsiből kiszedni őket, pedig beliszteztem a tepsit alaposan. Amúgy neked nem ég oda a liszt a tepsiben, ahol nincs tészta? Mert nálam még a sos_gluténhttps://www.blogger.com/profile/08140710475383729691noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-70538337838953282202009-01-30T10:14:00.000-08:002009-01-30T10:14:00.000-08:00Gino!Ne, ne mindenhol vizes legyen,ne legyen szára...Gino!<BR/><BR/>Ne, ne mindenhol vizes legyen,ne legyen száraz rész!Dolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-22521476089603918142009-01-30T04:27:00.000-08:002009-01-30T04:27:00.000-08:00Szia Dolce,Itt kéne nekem egy kis segítség:"Öntsük...Szia Dolce,<BR/><BR/>Itt kéne nekem egy kis segítség:<BR/>"Öntsük hozzá a vizet, keverjük el (kanállal). Elég ha 3-at 4-et keverünk rajta"<BR/><BR/>Tehát nem kell összedolgozni a lisztet a vízzel, csak párat keverni rajta? Lehetnek teljesen száraz részek is akár?Ginohttps://www.blogger.com/profile/13805408188171338807noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-28977201270973859732008-05-06T11:56:00.000-07:002008-05-06T11:56:00.000-07:00Szines!Sztem ne süsd légkeveréssel, és simán sütöm...Szines!<BR/><BR/>Sztem ne süsd légkeveréssel, és simán sütöm, és úgy isteni a külseje. Ha kemény a külseje, pár percre takard le vizes ruhával, attól felpuhul, de inkább süsd légkeverés nélkül. <BR/>Igen nagyon ragad, mészik, nem formázható a tészta, ez természetes, így lesz olyan finom a belsejeDolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-65436932306256571732008-04-30T02:37:00.000-07:002008-04-30T02:37:00.000-07:00Szia,Nekem kelés után nagyon ragadós volt a massza...Szia,<BR/><BR/>Nekem kelés után nagyon ragadós volt a massza, csak olajos kézzel tudtam formázni. Ez normális?<BR/>Hőlégkeveréses sütőben sütöttem. Meglett 20 perc alatt, de a külseje nagyon kemény lett (igaz a belseje olyan, mint egy Ciabattának :-) ). Ez a hőlégkeverőtől van? Jobb normálban?<BR/><BR/>Kösz<BR/><BR/>SzinesAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-85903436893375146492008-03-08T07:53:00.000-08:002008-03-08T07:53:00.000-08:00A tescoban lehet kapni BL-80lisztet.Az van ráírva,...A tescoban lehet kapni BL-80lisztet.Az van ráírva,hogy kenyérliszt,és 2 kilós kiszerelésben árulják.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-73072496848534176572008-02-26T08:21:00.000-08:002008-02-26T08:21:00.000-08:00Szia Dolcevita!Remek ez a recept, szombaton ki is ...Szia Dolcevita!<BR/><BR/>Remek ez a recept, szombaton ki is próbáltam a tökéletes kenyér (ami elsőre nem lett olyan tökéletes) receptjével együtt és nagy sikert aratott :) Vasárnap este már a harmadik adagot sütöttem a ciabattákból. Isteni finom!!<BR/>Hétfőn vittem a kollégáknak egy 'másnapos' darabot, azóta azzal nyúznak, hogy süssek nekik reggel munkába menet előtt. :) hehe...<BR/>Azthiszem Monihttps://www.blogger.com/profile/11532925333932172151noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-27784451728713999412007-11-27T23:23:00.000-08:002007-11-27T23:23:00.000-08:00Tudnál segíteni, hogy melyik márkából lehet a legj...Tudnál segíteni, hogy melyik márkából lehet a legjobb BL-80-ast kapni? Vannak olyan liesztek,amiben csak 49% a BL-80, és 50% a BL-55. Színtisztán BL-80-as még nem láttam...bár biztosan van, vhol, csak nem ott, ahol keresgélem. Hétvégén szertném a Ciabattát megsütni, és addig meg szeretném találni a megfelelő lisztet....Anonymousnoreply@blogger.com