tag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post3996460532808493158..comments2024-02-29T02:55:51.037-08:00Comments on Dolce Vita: Tökéletes, lukacsos, ropogós szélű kenyér – ezt sosem gondoltam volnaDolce Vitahttp://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comBlogger176125tag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-89262729489055633122024-02-29T02:55:51.037-08:002024-02-29T02:55:51.037-08:002,5 csésze liszthez az 1,5 víz elég kevésnek tűnik...2,5 csésze liszthez az 1,5 víz elég kevésnek tűnik..ez olyan picivel több mint 50% os hidratáltságú kenyér receptje.. kovásszal, magasabb hidratálással, és több kelesztéssel finomabb lessz a kenyér ☺️Stelutahttps://www.blogger.com/profile/01153948753942159359noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-39115395720481338522012-07-20T09:08:46.157-07:002012-07-20T09:08:46.157-07:00Kedves jools, bár nem régóta sütöm ezt a kenyeret ...Kedves jools, bár nem régóta sütöm ezt a kenyeret (egy kétfokozatú, ősöreg gázsütőben), soha nem ragadt bele a jénaiba. Pedig korpát csak samponreklámban látok... és aki nem tudja, melyik csészéje 2 és fél decis, semmi sem akadályozza abban, hogy mércés kancsóba öntse a lisztet (mint pl én)<br /><br />A recept egyébként a család nagy kedvence lett, mostanában rendelésre sütöm nekik :)Áginoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-29573817544601257732012-06-02T03:54:33.487-07:002012-06-02T03:54:33.487-07:00Elnézést, nem utasítgatásokat akartam adni, én ily...Elnézést, nem utasítgatásokat akartam adni, én ilyen vagyok, szeretek őszintén fogalmazni, nem mindenkit érint egyformán. Elnézést, ha rosszul érintett! De azt gondolom, hogy a kritikám értékes, és inkább ötleteknek fogható fel, amivel többet kihozhatnál a receptedből, mert igen, látom, hogy fent is sokan kínlódtak vele, legalábbis elsőre. Elnézést, ha nyersre sikerült, de kritika is van, ami Joolsnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-55701081915627865882012-05-31T01:53:48.826-07:002012-05-31T01:53:48.826-07:00Kedves Jools
ritkán szoktam ilyet írni az olvasók...Kedves Jools<br /><br />ritkán szoktam ilyet írni az olvasóknak, de sok mindennek van határa. Kérlek legközelebb kicsit válogasd meg szavaidat, amellyel utasítgatásokat adsz másoknak.<br />Évek óta sok-sok ember süti ezt a kenyeret, sikeresen, jénaiban, a videó évekig itt volt, míg le nem szedték a belinkelt helyről. A többi kérdésedre is tudnék válaszolni, de bocsáss meg nincs kedvem.<br />Dolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-3113091102526418232012-05-31T01:22:40.121-07:002012-05-31T01:22:40.121-07:00Korrekt lenne, ha az eredeti Mark Bittman videót b...Korrekt lenne, ha az eredeti Mark Bittman videót beágyaznád a recept mellett, és segítség is lenne az olvasóidnak. <br />Ahogy elnézem a kommenteket és a saját eddigi 3 kenyér megsütéséből eredő tapasztalataimat, rengeteg hibaforrást jelent a csészékkel való bajlódás is. Elegáns lenne, ha átszámolnád őket súlyra, illetve a vizet aztán igazán meg lehetne adni konkrétan. Magyarországon a Joolsnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-20088560057415649892012-05-20T16:52:41.629-07:002012-05-20T16:52:41.629-07:00Megsütöttem többször a recept szerint a kenyeret. ...Megsütöttem többször a recept szerint a kenyeret. Én egy Vesta típusú sima gáztűzhelyt használok.<br />Ezen a sütő hőfokát 1-8-ig tudom szabályozni. Piskótát 3-as környékén, húsokat 3-4 körül szoktunk sütni. Ekkor igazak a receptekben<br />lévő sütési idők. A kenyeret először 5-ösön sütöttem. 30 perc előmelegítés, aztán lefedve 40 perc, végül nyitva 25 perc.<br />A kenyér szép lett, csak a Ikerhttps://www.blogger.com/profile/13071881994866516108noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-34637385489774641582012-05-09T11:16:44.879-07:002012-05-09T11:16:44.879-07:00ne, az szerintem bele fog ragadnine, az szerintem bele fog ragadniDolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-7118374074290100032012-05-09T10:23:10.360-07:002012-05-09T10:23:10.360-07:00Köszönöm, kipróbálom! Vagy esetleg tegyem a konyha...Köszönöm, kipróbálom! Vagy esetleg tegyem a konyharuhát közvetlenül a tésztára, és ne a tálra?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-42543905699950570792012-05-08T04:52:53.422-07:002012-05-08T04:52:53.422-07:00Próbáld meg olajozott folpackkal lefedniPróbáld meg olajozott folpackkal lefedniDolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-31617512640494271142012-05-04T06:22:00.876-07:002012-05-04T06:22:00.876-07:00Kedves Dolce Vita!
Nagyon köszönöm a receptet, éle...Kedves Dolce Vita!<br />Nagyon köszönöm a receptet, életem első saját kenyere, és fantasztikus lett, az elmúlt egy hétben nem vettünk már bolti kenyeret. :)<br /><br />Van viszont egy gondom: a félnapos kelés alatt a tészta teteje annyira beszárad, hogy -- mivel össze nem gyúrom, csak a videón látottnak megfelelően hajtogatom -- ez a késztermékben is érezhető, ha kívül van, ott nem lesz szép a Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-59054952369433585972012-04-26T03:10:57.150-07:002012-04-26T03:10:57.150-07:00Cserép már bent a sütőben, ki is próbáltam, gyönyö...Cserép már bent a sütőben, ki is próbáltam, gyönyörű kenyeret sütött (még mindig BL55...)! Köszönöm a tippet! :) <br />A következő kenyér már BL80-ból lesz!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-67154974450737897652012-04-22T23:33:56.447-07:002012-04-22T23:33:56.447-07:00Bl 80-as lisztet még hipermarketekben is kapni, fe...Bl 80-as lisztet még hipermarketekben is kapni, fehér kenyérlisztként is keresheted, de meg lehet sütni 55-ből is<br /><br />Karancsra nekem is cserép a tippemDolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-15630803834911341162012-04-21T10:31:53.965-07:002012-04-21T10:31:53.965-07:00Köszönöm! Elkezdek cserép után kutatni! :)
BL80-b...Köszönöm! Elkezdek cserép után kutatni! :) <br />BL80-ból szerettem volna, de ahol eddig jártam sehol nem volt :(, viszont nem bírtam magammal :).Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-28125752639495838002012-04-21T02:00:21.179-07:002012-04-21T02:00:21.179-07:00Szia I!
Nekem mikor ilyen Karancs tűzhelyem volt,...Szia I!<br /><br />Nekem mikor ilyen Karancs tűzhelyem volt, azt a tanácsot kaptam, hogy az aljára tegyek egy sima lapos cserepet, cserép cserepet, amit a háztetőkre raknak, szereztem is egyet (nem volt könnyű, mert a hullámos a divat :) és nekem nagyon bevált. Jól eloszlatja a hőt és nem égtek meg a sütik, a kenyérnél még be is áztathatod, a víz elpárolog majd belőle. <br />Amúgy nekem sima dióhéjhttps://www.blogger.com/profile/11326823487162592986noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-73183762710611041212012-04-21T01:49:11.691-07:002012-04-21T01:49:11.691-07:00Kedves Dolce Vita!
Nem vagyok nagy sütő, sőt, de ...Kedves Dolce Vita!<br /><br />Nem vagyok nagy sütő, sőt, de kipróbáltam és fantasztikus lett az apróbb hibáktól eltekintve. És sütőtől... Jénaiban sütöttem, BL55-ből és DrOetker élesztővel és egy Karancs 4T sütőben. Talán ez az utóbbi a legnagyobb kihívás mert nekem egy picit sültebb lett az alja mint kívánatos lenne (nem égett!, de azért erősen barna..) És a teteje nem jött fel szép gömbölydedreAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-72927419098607681102012-04-16T04:07:27.995-07:002012-04-16T04:07:27.995-07:00igen, arra, vagy mehet zsírpapírba is (sütőpapír)....igen, arra, vagy mehet zsírpapírba is (sütőpapír). A bolti tényleg kővé dermed benne, de ez a kenyér bírja 3-4 napotDolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-4424150245036856172012-04-16T03:50:23.613-07:002012-04-16T03:50:23.613-07:00Köszönöm a gyors választ! A papírzsák valami külön...Köszönöm a gyors választ! A papírzsák valami különlegesebb fajta? Mert ha abban tartom amit a boltban adnak a kenyérhez, akkor másnapra olyan kemény lesz, hogy ha fejbe dobnának a kenyérrel, betörne a fejem! :)TGCo.noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-41158930711019299232012-04-16T03:18:11.604-07:002012-04-16T03:18:11.604-07:00A héj kezdeti szuper ropogóssága szerintem 6 órát ...A héj kezdeti szuper ropogóssága szerintem 6 órát tart kb. ha vendégeknek sütöm, mindig aznap frissen, 1-2 órával a fogyasztás előttre időzítem a kisülését. Másnapra visszapuhul. Csak kihűlve szabad elcsomagolni, én konyharuhában, vagy papírzsákban tartom. A bél puhasága viszont 3-4 napot is bír ígyDolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-15296863417181208262012-04-16T03:04:48.581-07:002012-04-16T03:04:48.581-07:00Szia!
A hétvégén mi is elkészítettük. Nálunk is o...Szia!<br /><br />A hétvégén mi is elkészítettük. Nálunk is osztatlan sikert aratott. Valami isteni! Viszont egy számomra visszatérő kérdés... Miként tároljuk helyesen a kenyeret, hogy másnapra is megőrizze frissességét? Lehet úgy tárolni - felvágás után -, hogy a héja ropogós, a belseje puha maradjon?<br /><br />Az esetleges válaszokat előre is köszönöm!<br /><br />TGCo.TGCo.noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-74994764344410290242012-04-15T08:52:37.206-07:002012-04-15T08:52:37.206-07:00Örülök, hogy sikerült. Bármilyen szaftot jó vele t...Örülök, hogy sikerült. Bármilyen szaftot jó vele tunkolni. Szeretem még nagyon a vörösborban sült kolbászhoz is<br /><br />Patakiban nem sütöttem soha, viszont már nagyon régóta simán, sütőlemezen sütöm alálisztezve vagy sütőpapíron.Dolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-86772792524190765622012-04-15T02:31:08.799-07:002012-04-15T02:31:08.799-07:00Kedves Dolcevita,
Köszönöm a receptet, már elsőre...Kedves Dolcevita,<br /><br />Köszönöm a receptet, már elsőre is hatalmas sikerélmény volt. Annyit változtattam, hogy 1/3 rész tönköly fehérliszt került bele, fedővel 35, anélkül 20 percig sütöttem. Én a jénai aljára pici zsemlemorzsát szórtam, nem is ragadt bele :) Most azt várom, hogy elkészüljön az oldalas, remélem addig nem faljuk fel magában és lesz még mivel tunkolni... :)<br /><br />BobAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-35112964201418220442012-04-12T11:25:57.843-07:002012-04-12T11:25:57.843-07:00üdv!
ma találtam ezt a jó kis receptet és szeretn...üdv!<br /><br />ma találtam ezt a jó kis receptet és szeretném kipróbálni.fedős jénaim nincs,de van egy agyagedényem,ún. pataki tál.annak a használatijában az van írva,hogy használat előtt be kell áztatni (még sosem használtam eleddig) és utána beletenni a készítendő ételt,majd a hideg sütőbe helyezni az egészet.jelen esetben a kenyérhez az edényt a recept szerint elő kell melegíteni.a kérdésem Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-62329678997565845072012-04-12T09:10:31.193-07:002012-04-12T09:10:31.193-07:00Nelly!
belisztezem a kezem és a tálban "össz...Nelly!<br /><br />belisztezem a kezem és a tálban "összeomlasztom" kézzel, kicsit átfordítgatom, újrakelesztem.Dolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-91957662038980909362012-04-12T08:56:47.494-07:002012-04-12T08:56:47.494-07:00Kedves DV!
Nagyon köszönöm a receptet! Tegnap bek...Kedves DV!<br /><br />Nagyon köszönöm a receptet! Tegnap bekevertem, ma sütöttem :-)! Szuper lett! Kicsit tovább fogom sütni, mert az még ráférne a belsejére. Mindenki el van ájulva tőle! Egy kérdésem azért volna, az "áthajtogatás"? Mivel nyúlós ragacsos, ezt nem tudom hogy kéne kiviteleznem. Szórtam hozzá pici lisztet és kézzel próbáltam hajtogatni... Van aki azt írta, hogy a tálban Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-49033294027700665792012-04-12T06:34:56.311-07:002012-04-12T06:34:56.311-07:00Picisziszi!
Melegítsd elő nagyon jól a sütőt elég...Picisziszi!<br /><br />Melegítsd elő nagyon jól a sütőt elégnek kell lennie a 230-nak is.Dolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.com