tag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post522993410341580280..comments2024-02-29T02:55:51.037-08:00Comments on Dolce Vita: Az 500 éves recept, azaz hogyan készítsünk olasz szalámit otthonDolce Vitahttp://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comBlogger69125tag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-65724445291604422912012-03-13T12:47:13.484-07:002012-03-13T12:47:13.484-07:00Örülök, hogy ízlett, szeretem én is nagyon ezt a s...Örülök, hogy ízlett, szeretem én is nagyon ezt a szalámit, egyszerű, de intenzívDolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-83756023017107154292012-03-13T12:03:52.352-07:002012-03-13T12:03:52.352-07:00A leírása után szabadon, elkészült a mi olaszos fe...A leírása után szabadon, elkészült a mi olaszos felvágottunk.Nem bírtunk tovább várni,megkóstoltuk,nagyon ízlett!Köszönjük!KáliArtInnKáli Art Innhttp://www.facebook.com/photo.php?fbid=406308136049966&set=a.406307106050069.115974.203319706348811&type=1&theaternoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-64677252308867172642012-03-13T12:03:12.798-07:002012-03-13T12:03:12.798-07:00A leírása után szabadon, elkészült a mi olaszos fe...A leírása után szabadon, elkészült a mi olaszos felvágottunk.Nem bírtunk tovább várni,megkóstoltuk,nagyon ízlett!Köszönjük!KáliArtInnKáli Art Innhttp://www.facebook.com/photo.php?fbid=406308136049966&set=a.406307106050069.115974.203319706348811&type=1&theaternoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-77247392610849618712012-02-12T04:39:31.987-08:002012-02-12T04:39:31.987-08:00Szia Kriszta!
Ma végre letelt az egy hónap várakoz...Szia Kriszta!<br />Ma végre letelt az egy hónap várakozási idő. Nagyon finom. Még Apukámat is meggyőzte, pedig erősen harcolnom kellet, hogy ne kerüljön bele paprika.:)<br />Jövő hétvégén gyorsan töltünk még egy kicsit. <br />Egy újabb jó recept Tőled. Köszi szépen<br />LíviAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-59991341681464252012-02-09T15:45:02.014-08:002012-02-09T15:45:02.014-08:00Légyszíves írjon valaki,hogy hol találok bérfüstöl...Légyszíves írjon valaki,hogy hol találok bérfüstölőt,mert lehet én vagyok a béna,de a neten nem találtam sehol :(<br />DiaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-6934213880978578822012-01-17T04:28:19.807-08:002012-01-17T04:28:19.807-08:00Már a második dupla adag készült el!! Ezt a szalá...Már a második dupla adag készült el!! Ezt a szalámit nekem találták ki! Köszi a recept megosztását. :) IMÁDOM!!!!<br /><br /><br />MaryAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-52523744316356546652011-12-02T10:51:49.303-08:002011-12-02T10:51:49.303-08:00Szia!
Akkor jó, azt mondták a füstölőbe, hogy 6-7...Szia!<br /><br />Akkor jó, azt mondták a füstölőbe, hogy 6-7 nap legyen. Hétfőn elhozom.<br /><br />Biztos finom lesz, szeretem ezeket a paprika nélküli olasz típusú szalámikat.<br />Viszont ki fogom próbálni darálva a legnagyobb lyukon mert kicsit megviselt ez a kockára vágás :-)<br /><br />Üdvssenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-33955497115663476872011-12-01T05:19:42.238-08:002011-12-01T05:19:42.238-08:00Sse!
Ugyanannyit volt a füstön, mint a hagyományo...Sse!<br /><br />Ugyanannyit volt a füstön, mint a hagyományos magyar szalámi és kolbász, együtt vele. A füstölő ezt fogja tudni, mi legalábbis bérfüstöltetünkDolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-87293558431481898702011-11-28T12:51:32.049-08:002011-11-28T12:51:32.049-08:00Hello!
Nekem nem világos a füstölési idő.
5cm át...Hello!<br /><br />Nekem nem világos a füstölési idő. <br />5cm átmérőjű szalámibélbe töltöttem, ezt hány napig füstöltessem?<br /><br />Köszissenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-67035955729513110232011-03-20T05:04:55.047-07:002011-03-20T05:04:55.047-07:00Kriszta!
Ebbe a rovatba mikor kerül új írás? Már ...Kriszta!<br /><br />Ebbe a rovatba mikor kerül új írás? Már úgy várom, bocsi ha türelmetlen vagyok.<br /><br />ZsAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-12322453457601169462011-02-28T06:41:50.598-08:002011-02-28T06:41:50.598-08:00Szia Kriszta!
Az ötleted zseniális, éppen kolbászt...Szia Kriszta!<br />Az ötleted zseniális, éppen kolbásztöltés elöött vagyok, (úgy meghoztad a kedvemet), és érdeklöödnék, hogy kb. hány deka édes köménymag ment a ti szalámitokba?<br />Köszi,<br />KataAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-3941018053108481762011-02-25T23:58:00.909-08:002011-02-25T23:58:00.909-08:00Elkészült a szalámi és nagyon finom lett! Köszönet...Elkészült a szalámi és nagyon finom lett! Köszönet a receptért. A felébe próbaképpen tettem egész mogyorót, az szerintem még finomabb lett. Olyan gyorsan fogy, hogy megint töltenünk kell:-))<br />ÁgiAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-77557728945201591402011-01-31T09:47:39.702-08:002011-01-31T09:47:39.702-08:00Magam töltöttem, még olyan is volt ami kidurrant :...Magam töltöttem, még olyan is volt ami kidurrant :) Decemberben csináltuk, az 1 hónap már eltelt. Bár most hogy beszélünk róla jut eszembe ez az első rúd, ami hamarabb jött ki a füstölőből. :) Lehet hogy a többi jó lesz, majd meglátjuk, nagyon kíváncsi vagyok.Edhttps://www.blogger.com/profile/11459453359214872908noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-29236907662130320812011-01-31T08:11:04.876-08:002011-01-31T08:11:04.876-08:00Nem lett esetleg túl lazára töltve? A füstölést úg...Nem lett esetleg túl lazára töltve? A füstölést úgy csinálták, ahogy a hagyományos kolbász, szalámiét, utána 1 hónapot pihentettükDolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-20343141154842427452011-01-31T06:16:01.054-08:002011-01-31T06:16:01.054-08:00Szia !
Szerinted miért van az, hogy a szalámim, am...Szia !<br />Szerinted miért van az, hogy a szalámim, amit egy az egyben a te recepted szerint csináltam, szeleteléskor szétesik ? Rövid vagy hosszú füstölési idő, rövid száradási idő? Mert egyébként nagyon fincsi, és pont úgy néz ki mint a te képeden, csak a zsírok mentén szétesik, és azért bár így is megesszük, macerás a kenyérre tenni. Jó lenne okulni a hibából, hogy tudjam legközelebb hogy Edhttp://foodults.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-68962157541485890152011-01-25T09:22:32.561-08:002011-01-25T09:22:32.561-08:00Köszönöm a gyors választ! Mi pénteken már wellness...Köszönöm a gyors választ! Mi pénteken már wellness-elünk:-))Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-68803020611571770122011-01-25T06:44:31.479-08:002011-01-25T06:44:31.479-08:00A fűszereket ízlés szerint, az édesköményből keves...A fűszereket ízlés szerint, az édesköményből kevesebb kell, mint a borsból, az biztos. Kicsit legyen megtörve és akkor a masszán lehet érezni az ízét, mennyi kell bele. Mi pénteken töltjükDolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-29708644954934428532011-01-25T06:41:19.420-08:002011-01-25T06:41:19.420-08:00Szia!
Itt vannak a hozzávalók összekockázva, holna...Szia!<br />Itt vannak a hozzávalók összekockázva, holnap töltjük a kolbászokat. Nem teljesen világos nekem, hogy az édesköményből ugyanannyi kell-e, mint borsból, vagy csak feleannyi. Köszönöm a segítséget:<br />ÁgiAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-11683573306360835492011-01-13T06:49:10.034-08:002011-01-13T06:49:10.034-08:00OK köszi, csak olasz legyen!OK köszi, csak olasz legyen!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-37182537178701884702011-01-11T05:29:21.030-08:002011-01-11T05:29:21.030-08:00A készülő könyvbe van betervezve pár kolbászrecept...A készülő könyvbe van betervezve pár kolbászreceptDolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-81785043146885037902011-01-10T01:16:21.658-08:002011-01-10T01:16:21.658-08:00Most a hétvégén megcsinálhattam a barátokkal diszn...Most a hétvégén megcsinálhattam a barátokkal disznóvágáson! Ezúton értesítek mindenkit: nem kis kockázat a húsfelvágás és egy ideig eltart. Maci a profi böllérünk is örült az újításnak. Lehet még több ilyen recept a jövőben?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-13382498238625721462010-11-30T04:55:25.133-08:002010-11-30T04:55:25.133-08:00ugyanabba ment mindkettő, sztem marha vékonybél (a...ugyanabba ment mindkettő, sztem marha vékonybél (a klasszikus szaláminak való)Dolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-21725198820246813752010-11-30T01:54:48.665-08:002010-11-30T01:54:48.665-08:00Szia! Lehet egy kérdésem a recepttel kapcsolatban?...Szia! Lehet egy kérdésem a recepttel kapcsolatban? Láttam hogy már érdeklődtek, hogy milyen bélbe töltöttétek, csak annyi szeretnék megkérdezni, hogy marha vékony vagy vastag bél volt? Az olasz és a hazai fajtát is ugyanabba töltöttétek?<br />Előre is köszi. GergőAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-63273425268272430092010-05-04T07:46:03.083-07:002010-05-04T07:46:03.083-07:00Nahát! Szeretem az olasz szalámit. Nem is reméltem...Nahát! Szeretem az olasz szalámit. Nem is reméltem, hogy keresetlenül is receptre bukkanok. Köszi.Marcsinoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-56485564756033381962010-03-03T04:48:28.633-08:002010-03-03T04:48:28.633-08:00: )) azért kicsit pihentessétek: )) azért kicsit pihentessétekDolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.com