tag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post5279112919489967433..comments2024-02-29T02:55:51.037-08:00Comments on Dolce Vita: Ez a kenyér nem ugyanaz a kenyérDolce Vitahttp://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comBlogger21125tag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-1107976661792865772011-06-05T14:11:13.029-07:002011-06-05T14:11:13.029-07:00En mindenbe teszek FiberHusk rostadalekot, amitol ...En mindenbe teszek FiberHusk rostadalekot, amitol nemcsak egeszsegesebb lesz a kenyerunk, de 5-6 napig tokeletesen elall (zacskoban szoktam tarolni). Sutikbe is teszek, a kalacs meg egyszeruen csodas vele!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-42272697355174289972011-04-07T13:25:45.167-07:002011-04-07T13:25:45.167-07:00Néhány napja találtam a blogodra, nem kis örömömre...Néhány napja találtam a blogodra, nem kis örömömre!<br />Többször átolvastam a kenyér recepteket, s végre tegnap nekimerészkedtem a kenyérsütésnek. Az én tésztám is nagyon lágy lett,igaz 25 dekát teljes kiörlésű tönkölyliszttel váltottam fel. 1-1 sütőzacskóba tettem a bucikat (kollégák felháborodására, mert hogy az egészségtelen, vegyi.....).Így nem kellett víz, s felnyitás után a tetejét kicsit Anikóhttps://www.blogger.com/profile/07146395224101349375noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-28362016225054125482010-12-03T01:35:28.733-08:002010-12-03T01:35:28.733-08:00Sziasztok DKN szakértők és DV!
Sütötte már valaki...Sziasztok DKN szakértők és DV!<br /><br />Sütötte már valaki a másfeles kenyeret fedve, mint a 12 órásat? Én igen.... állati jó így is. Kb 40 percet sütöttem 200 fokon fedve utána kb 10 perc fedő nélkül maxi gázon. A végén hideg vízzel lekentem. Próbáljátok ki így is így kevesebb a macera. Ha van még jobb módszer írjatok!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-63754374319832918302010-06-01T05:12:08.584-07:002010-06-01T05:12:08.584-07:00Ritocska!
egyszer készítettem egy interjút a haza...Ritocska!<br /><br />egyszer készítettem egy interjút a hazai pékszövetség elnökével, ő 6-8 órát mondott arra, hogy annyit kel minimum kelni egy kenyérnek, amely hagyományos módon készül (ez azt jeleni, hogy liszt, víz, só, élesztő van benne, nem gyorsítók). A tészta mennyisége duplájára nő 1-1,5 óra alatt, de nem mennek végeb azok a kémiai átalakulások (cukor lebomlás stb), ami ahhoz kell, hogy Dolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-6503275098723824702010-06-01T05:02:20.420-07:002010-06-01T05:02:20.420-07:00Szia!
Egyik kérdés: hogy van az, hogy amit Te irsz...Szia!<br />Egyik kérdés: hogy van az, hogy amit Te irsz az a 12, 24 órás kelesztés- amit az olaszok használnak- szöges ellentétben áll azzal az állitással amit mi itthon tanultunk, hogy a tészta a sok keléstől összeesik. hogy nagyon kell vigyázni, h ne kelljen tul. Ez az utóbbi nem igaz???<br />Másik kérdés, vagy inkább csak megjegyzés. Irtad, h mivel Te nem találtál különbséget a friss és a por Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-39476657905154213992009-09-18T06:43:22.079-07:002009-09-18T06:43:22.079-07:00Köszi, akkor majd megnézem ismét a bioboltba is. M...Köszi, akkor majd megnézem ismét a bioboltba is. Ma voltam bent, de ott a kenyereken nem találtam ilyen jelzéseket, hogy BL-55 vagy 80. Gondoltam rákérdezek az eladónál, de csak nézett rám nagy szemekkel. <br />Jól van, próbálkozom ezzel is azzal is. Már nagyon várom:-)) Gyönyörű az oldalad, és a képek is csodásak! További sikereket kívánok!E.https://www.blogger.com/profile/13686439379561706001noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-90703627728393709172009-09-18T06:21:22.471-07:002009-09-18T06:21:22.471-07:00Én általában bio lisztből sütök, fehérből. BL 80-a...Én általában bio lisztből sütök, fehérből. BL 80-as lisztet hipermarketekben lehet kapni. Nincs konkrét márka ebből, jó ha kapni egyfélét. Most pl. gyermelyi finomlisztből sütöttem kenyeret, finom lettDolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-3166492395915362742009-09-18T05:39:26.166-07:002009-09-18T05:39:26.166-07:00Hello!
lehet laikus a kérdés, de ti milyen lisztet...Hello!<br />lehet laikus a kérdés, de ti milyen lisztet használtok? több helyen olvastam, hogy a BL-80-as a jó kenyérsütéshez. na én ilyet nem találtam a városban, pedig lejártam a lábam is. :-(( a sima liszt az BL-55-ös, abból is jó? van esetleg valami bevált márka amit bátran ajánlasz?kösziE.https://www.blogger.com/profile/13686439379561706001noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-19935834479713180952009-07-29T00:27:26.501-07:002009-07-29T00:27:26.501-07:00Hello!
Kipróbáltam a receptet. Annyit változtatta...Hello!<br /><br />Kipróbáltam a receptet. Annyit változtattam rajta, hogy 500 gr fehér kenyérlisztet és 250 gr graham lisztet használtam. Négy cipót csináltam, de sajnos nem lettek olyan szép magasak (mint a képen). Viszont az állaga és az íze isteni! Igazi kenyér íze van! A többi receptet is kipróbálom.<br />Köszi az ötletet.<br />Üdv.<br />zenobiaZenobiahttps://www.blogger.com/profile/13119286211219939803noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-52043330380322873762008-12-14T22:55:00.000-08:002008-12-14T22:55:00.000-08:00Sziasztok!Én egy nagyon hasonló recept alapján szo...Sziasztok!<BR/><BR/>Én egy nagyon hasonló recept alapján szoktam kenyeret sütni, talán csak annyiban különbözik, hogy víz helyett sört és írót használok, és többféle lisztet teszek bele. Ha van kedvetek, próbáljátok ki úgy is! Amúgy gratulálok az oldalhoz, nekem nagyon tetszik!<BR/><BR/>PiróPiróhttps://www.blogger.com/profile/07752641900572577835noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-92131566036364866232008-01-10T06:29:00.000-08:002008-01-10T06:29:00.000-08:00Meir!Ha bele tudnék piszkálni, akkor nem így nézne...Meir!<BR/><BR/>Ha bele tudnék piszkálni, akkor nem így nézne ki az oldal : ( Sajna ehhez nagyon nem értek. <BR/>De tervben van egy komolyabb arculatfrissítés, és sablonváltás (esetleg önálló domain, szabadon kezelhető flashes felülettel, és most a kezem már a bilibe lóg) csak a garfikusom (férjem) állandóan dolgozik, így az én kis oldalam nagyon hátul van a sorban : )Dolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-16072983281224085052008-01-10T06:19:00.000-08:002008-01-10T06:19:00.000-08:00nem a témához kapcsolódik, bár posztokat olvasom r...nem a témához kapcsolódik, bár posztokat olvasom rendesen:)<BR/>A sablonba te belepiszkáltál vagy ez gyári?meirhttps://www.blogger.com/profile/15262789866906956925noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-40480165004244234592008-01-09T22:59:00.000-08:002008-01-09T22:59:00.000-08:00Zsuzsa!Én mindig minimum 2 részre szedem szét a té...Zsuzsa!<BR/><BR/>Én mindig minimum 2 részre szedem szét a tésztát és így szépen feljön. Egyben még sosem sütöttem (azaz csak tálban)<BR/>Úgyhogy semmit nem rontotok elDolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-50797635712120754942008-01-09T13:55:00.000-08:002008-01-09T13:55:00.000-08:00Csatlakozom Assamhoz.Nekem is szetfolyik, ha egy a...Csatlakozom Assamhoz.Nekem is szetfolyik, ha egy adagban ontom ra a tepsire.Ha kettoben akkor mar jobb a dolog, akkor legalabb valamennyire feljonnek.Mit ronthatunk el?Vagy ez a normalis, hogy egy adagban szetfolyik, es nem is jon fel annyira?....zsuzsahttps://www.blogger.com/profile/12956855408776344355noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-22351552783525048262008-01-09T02:31:00.000-08:002008-01-09T02:31:00.000-08:00No, de az eredeti receptben nincs 2. kelésNo, de az eredeti receptben nincs <BR/>2. kelésDolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-85599383349197509512008-01-08T13:53:00.000-08:002008-01-08T13:53:00.000-08:00Dolce Vita :)na, persze annyira tényleg nem :) Mon...Dolce Vita :)<BR/>na, persze annyira tényleg nem :) Mondjuk még ottfelejtett kelesztéssel sem lesz nekem soha annyira lukacsos.<BR/><BR/>Élesztőízű nekem 1szer lett, amikor szerintem elnéztem az órát és a 2. kelése/pihenése rövid lett.VKOrsihttps://www.blogger.com/profile/02382317514447160906noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-58293754120148732912008-01-08T12:59:00.000-08:002008-01-08T12:59:00.000-08:00Assam, Akkor más állagú tésztával dolgozunk, az en...Assam, <BR/>Akkor más állagú tésztával dolgozunk, az enyém megáll egyben<BR/><BR/><BR/>Vkorsi<BR/>annyira lukacsos, mint az én "több luk, mint kenyér" kenyerem? : ))))<BR/>Nekem sajna ez nem lett lukacsos, és másnap kicsit élesztőíze lett. De erre jó, hogy van sok bevált recept, mert mindenki megtalálja a neki tetszőtDolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-43683822372767617042008-01-08T12:23:00.000-08:002008-01-08T12:23:00.000-08:00érdekes :)én meg pont azt tapasztaltam, hogy ez a ...érdekes :)<BR/>én meg pont azt tapasztaltam, hogy ez a kenyér jobban eláll, mint a 12 órás, és lyukacsosabb is.VKOrsihttps://www.blogger.com/profile/02382317514447160906noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-47524119613710703872008-01-08T05:42:00.000-08:002008-01-08T05:42:00.000-08:00nem vitatkozom, de nekem ezzel a folyadekmennyiseg...nem vitatkozom, de nekem ezzel a folyadekmennyiseggel egy nagyon puha tesztam lesz, ami nem all meg cipoformaban, kiterul, szetterul...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-28533335436504975652008-01-08T04:02:00.000-08:002008-01-08T04:02:00.000-08:00Assam!Simán lehet forma nélkül, sütőlapon sütni. É...Assam!<BR/><BR/>Simán lehet forma nélkül, sütőlapon sütni. Én kb a 4. kenyértől így késztem, mert így megspórolom az előmelegítéses pontot. <BR/>A fedve fedés nélkül sütés különbsége: a héj így nem lesz hosszantartóan ropogós, csak fissen, utána visszapuhulDolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-36698826437335180152008-01-08T01:50:00.000-08:002008-01-08T01:50:00.000-08:00Kedvesd Dolce,egy a kerdesem, a 12 oras felet, azt...Kedvesd Dolce,<BR/><BR/>egy a kerdesem, a 12 oras felet, azt nem tudnam sutolapon sutni, az szetterulne, annak kell az edeny, ami osszefogja, ebben a verzioban jobban tartja magat a teszta?Anonymousnoreply@blogger.com