tag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post5707338178413973074..comments2024-02-29T02:55:51.037-08:00Comments on Dolce Vita: VKF! XXX.: Barackos-gyömbéres csokiszeletDolce Vitahttp://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comBlogger40125tag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-80397116310052439742009-12-15T06:35:15.583-08:002009-12-15T06:35:15.583-08:00Ma elkészítettem a repcemézes fügés marcipán szalo...Ma elkészítettem a repcemézes fügés marcipán szaloncukrot. Nagyon büszke vagyok magamra, mert iszonyúan finom lett. Annak örülök a legjobban, hogy nem kellett bele se víz, se cukor, mert a méztől összeállt masszává a mandula. Mivel csak egész mandulát kaptam, így a késes darálóba került a mézzel és a fügével együtt, még gyúrnom se kellett. :)Anitahttps://www.blogger.com/profile/02293332546562066803noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-14173784856436843252009-12-03T00:37:43.546-08:002009-12-03T00:37:43.546-08:00igen, vékony a csokiréteg könnyen olvad, egyből be...igen, vékony a csokiréteg könnyen olvad, egyből be kell kapni!Dolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-31842543739934164572009-12-03T00:34:08.154-08:002009-12-03T00:34:08.154-08:00igen, mindenképpen ez lesz a szaloncukrunk!!
de le...igen, mindenképpen ez lesz a szaloncukrunk!!<br />de lehet, hogy nem lesz csokis, mert nagyon hamar elolvadt a csoki a kezünkben (szinte ahogy megfogtuk)ildikóhttps://www.blogger.com/profile/06172787156997029837noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-38516397499065117742009-12-03T00:01:04.140-08:002009-12-03T00:01:04.140-08:00Ildi!
így készül a finom szaloncukor is!
Pocak P...Ildi!<br /><br />így készül a finom szaloncukor is!<br /><br />Pocak Panna!<br />ezek is jól hangzanak, köszi! aszalt dinnyét még nem is láttamDolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-57890997397407273222009-12-02T23:53:17.085-08:002009-12-02T23:53:17.085-08:00Szia!
Ötlettipp és ezt én is ki fogom próbálni: t...Szia!<br /><br />Ötlettipp és ezt én is ki fogom próbálni: tokaji aszuban áztatott szárított barack. De legalább 4puttonyosba....hmmm :)<br />Vagy b) szintén aszúba áztatott szárított sárgadinnye. Nagyon jó kis összhatása lenne a marcipánnal szerintem!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-50993013753396770872009-12-02T14:36:19.440-08:002009-12-02T14:36:19.440-08:00elkészítettem! isteni finom lett!!! KÖSZI!!!elkészítettem! isteni finom lett!!! KÖSZI!!!ildikóhttps://www.blogger.com/profile/06172787156997029837noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-68038183351828103232009-12-02T00:11:39.148-08:002009-12-02T00:11:39.148-08:00karácsonyi csomagolópapírt vágok fel, ebbe csomago...karácsonyi csomagolópapírt vágok fel, ebbe csomagolomDolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-70888491523340856132009-12-02T00:05:30.686-08:002009-12-02T00:05:30.686-08:00Lehet, hogy buta kérdés, de tudnál tippet adni, ho...Lehet, hogy buta kérdés, de tudnál tippet adni, hogy hol lehet szép szaloncukornak való papírt szerezni a csomagoláshoz? Idén mindenképp házilag készítem, ajándékba is. KösziYstarhttps://www.blogger.com/profile/13676700868171848663noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-31489840326977544632009-12-01T10:52:47.971-08:002009-12-01T10:52:47.971-08:00Vera, igazabol tenyleg nincs meg nekem sem kozeleb...Vera, igazabol tenyleg nincs meg nekem sem kozelebbi kapcsolatom a fagyonggyel, csak mondom, hirtelen beugrott, hogy kiskoromban az volt a kedvencem (3-4 evesen. Szerintem en valahogy ugy viszonyulnek hozza, mint a gyomberhez. Talan kandiroznam, vagy aszalnam. <br />De tenyleg nezzetek utana, hogy melyik reszet szabad, melyiket nem, hatha talaltok valahol pontos leirast is, en nem tudok Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-17958527469939463192009-12-01T05:01:03.347-08:002009-12-01T05:01:03.347-08:00Ági, ha még itt vagy! Ha szereztem fagyöngyöt, akk...Ági, ha még itt vagy! Ha szereztem fagyöngyöt, akkor pontosan mi a javaslatod a szaloncukor elkészítéséhez? Ötletem sincs, mivel nem ismerem az ízét.<br />Köszi<br />VeraVeranoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-14268206995902710582009-12-01T03:06:53.516-08:002009-12-01T03:06:53.516-08:00jja nem aszaltat hanem kandirozottat akartam irni....jja nem aszaltat hanem kandirozottat akartam irni.. (tegnap néztem sparban, volt de vmi nagy csomag , karikák majdnem 1000-ért)<br /><br />meg akartam az előbb sütni a sütötököset de sajnos életem legrosszabb sütötökjét vettem meg a sparban. megsütöttem, beleettem és olyan irdatlan keserű és leirhatatlan rossz volt, hogy felháboritóóóóó....<br />remélem holnap lesz időm, hogy kipróbáljam másikkalAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-57079219785563465062009-12-01T01:34:18.497-08:002009-12-01T01:34:18.497-08:00Mindenki nagyon jó ötleteket írt, köszi, azt hisze...Mindenki nagyon jó ötleteket írt, köszi, azt hiszem idén már nem is lesz idő az összes kipróbálására.<br /><br />a 3, nekem legjobban tetsző:<br />csipkebogyó, fahéj (agi)<br /><br />Calvados, karamellizált alma (Vera)<br /><br />Illetve Izi meggy ajánlata (ehhez én amaretto likőrt tennék még)<br /><br />küldjétek el a címeteket a dolcevita@dvita.hu-ra<br /><br />de biztos a kókuszos-vaníliást isDolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-45715736246517669582009-11-30T08:38:45.122-08:002009-11-30T08:38:45.122-08:00De jó, de jó! Idén jó előre levadásztam az akciós ...De jó, de jó! Idén jó előre levadásztam az akciós darált mandulát, így tutti biztos, hogy az első próba meg is lesz az elkövetkező hetekben. És mivel a sikerben nem is kételkedek (a receptjeidben még sose csalódtam), így asszem rá is állok a tömegtermelésre :-) Mennyei ajándék lesz :-)<br /><br />Vera, a sütőtökös sütit mentettem, nagyon tetszik. Nekem most épp egy hasonló ténykedik a sütőben, sos_gluténhttps://www.blogger.com/profile/08140710475383729691noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-9052682447758738622009-11-30T07:19:51.885-08:002009-11-30T07:19:51.885-08:00Vera, azert nezz utana rendesen, hogyan es pontosa...Vera, azert nezz utana rendesen, hogyan es pontosan melyik reszet kell hasznositani a fagyongynek, mert nekem fogalmam sincs rola... csaka szaloncukor kapcsan beugrottak a regi emlekek :)<br />senki mas nem hallott ilyenrol egyebkent? agiAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-18413783192396667282009-11-30T07:05:41.013-08:002009-11-30T07:05:41.013-08:00Szép csokis halrudak ezek Kriszta! :)
Eredeti pan...Szép csokis halrudak ezek Kriszta! :)<br /><br />Eredeti panettone recepttel hogy állsz? Tudnál segíteni?<br />Te vagy az utolsó reményem!Lillanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-63046602297405280412009-11-30T07:01:53.303-08:002009-11-30T07:01:53.303-08:00:) ez izgalmasan hangzik, szívesen kipróbálnám, má...:) ez izgalmasan hangzik, szívesen kipróbálnám, már csak fagyöngyöt kell vadásznom. kösziVeranoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-47768864506955608892009-11-30T06:51:01.322-08:002009-11-30T06:51:01.322-08:00A feher fagyongyrol:
Vera, reszben igazad van, a b...A feher fagyongyrol:<br />Vera, reszben igazad van, a bogyoit nem szabad fogyaztani. Viszont agacskai, levelei gyogyhatasuak. Egyik baratom rendszeresen fagyöngyteat fogyaszt magas öröklött vernyomasara, es müködik, teljesen normalizalta a vernyomasat.<br />Az izet tekintve csak halovany emlekeim vannak, 3-4-5 éves korom ota nem lehet kapni. Fanyar-edeskes-gyümölcsös, semmihez sem hasonlithato Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-17071342608724339222009-11-30T06:33:04.157-08:002009-11-30T06:33:04.157-08:00igen :)Meg kell sütni először a tökötigen :)Meg kell sütni először a tökötVeranoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-69143540140964379232009-11-30T06:30:41.273-08:002009-11-30T06:30:41.273-08:00köszi!! sütötök püré: meg kell sütni a tököt, és ...köszi!! sütötök püré: meg kell sütni a tököt, és igy értendő a püré??Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-80104083212025931742009-11-30T06:26:24.994-08:002009-11-30T06:26:24.994-08:00Vera engedelmével felteszem,ne venném a lelkemre h...Vera engedelmével felteszem,ne venném a lelkemre ha vki süti nélkül maradna : )))))))<br /><br />én is holnap tervezem megsütni<br /><br />Poharas recept, 1 pohár = 2.5 dl<br /> <br />A tésztához:<br />1 pohár sütőtök püré<br />1 1/2 pohár liszt<br />1/2 tk. sütőpor<br />3/4 tk. szódabikarbóna<br />1/4 tk. só<br />1/2 tk. szárított gyömbér<br />1/4 tk. friss szerecsendió<br />1/4 tk. szegfűbors (Dolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-59847041660512696852009-11-30T06:20:14.242-08:002009-11-30T06:20:14.242-08:00oké...csak nem tudom miko rér rá Dolce vita megsüt...oké...csak nem tudom miko rér rá Dolce vita megsütni +feltenni én meg ha tetszik egy recept, aznap sütöm őket :-)<br />és ma éppen nincs is semmi édesség itthon, mert a tegnapi rigójancsi torta elfogyott tegnap..<br />ezért ma vagy holnap megsütöttem volna... :-(Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-117591019758720242009-11-30T06:16:23.913-08:002009-11-30T06:16:23.913-08:00Fagyöngy? az nem mérgező? Lehet hülyeséget kérdeze...Fagyöngy? az nem mérgező? Lehet hülyeséget kérdezek, de elképzelni sem tudom, hogy milyen az íze!<br /><br />Ildi, a receptet elküldtem Krisztának. Megsüti és felteszi, így mindenki látja.<br /><br />VeraVeranoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-35018877051246173602009-11-30T05:54:05.836-08:002009-11-30T05:54:05.836-08:00Három változattal ér próbálkozni? :)
en az egyikbe...Három változattal ér próbálkozni? :)<br />en az egyikbe birset tennek es piritott szezammagot a marcipanmasza melle, <br /><br />a masikba pedig csipkebogyót és kevéske fahéjat (esetleg pici aszalt sütőtökkockákat kiegészítésképp)<br /><br />harmdiknak fagyöngyöt. (Régen volt fagyöngyös szaloncukor, mára teljesen eltűnt.)<br /><br />agiAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-24832454956934509672009-11-30T05:49:43.955-08:002009-11-30T05:49:43.955-08:00sziasztok
1. dolce vita, megint csak ámulok.. ha i...sziasztok<br />1. dolce vita, megint csak ámulok.. ha igy tudnék főzni és fotózni mint te... :-)<br />fiam (4 éves) is itt lapozgatja a a gépen a könyvedet) sajnos anyagilag nem állunk úgy, hogy megengedhessem magunknak a megvásárlását, marad az internet..<br /><br />már megvettem a mandulát, lesz szaloncukor...<br /><br />2. a felvetett ötletek közül nekem az ananász -kókusz páros jött be, Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-35137008567516804562009-11-30T05:19:45.227-08:002009-11-30T05:19:45.227-08:00Aszalt fügét tennék bele, illetve megpróbálnám, ho...Aszalt fügét tennék bele, illetve megpróbálnám, hogy a cukor helyett összeáll-e repce mézzel (most éppen ilyen van itthon, világos színű kemény krémes állagú).Anitahttps://www.blogger.com/profile/02293332546562066803noreply@blogger.com