tag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post6100106964164235151..comments2024-02-29T02:55:51.037-08:00Comments on Dolce Vita: Bárány húsvétraDolce Vitahttp://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comBlogger15125tag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-38965517876033513992011-04-06T23:34:37.256-07:002011-04-06T23:34:37.256-07:00SEMMIVEL!!!! megesszük, ennek nem adok semmit, csa...SEMMIVEL!!!! megesszük, ennek nem adok semmit, csak komposztot alá. Ha cserépbe megy ezt sem. Csak vizet kapnakDolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-76316611744385862042011-04-06T23:29:44.847-07:002011-04-06T23:29:44.847-07:00és mivel tápozod a fűszernövényeket?és mivel tápozod a fűszernövényeket?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-60290307847163045662011-04-06T12:36:15.913-07:002011-04-06T12:36:15.913-07:00Villanyszerelő! : )) bár húsban nem túl erős a blo...Villanyszerelő! : )) bár húsban nem túl erős a blog<br /><br />Persze, Pesten azért be lehet szerezni, de egyben jobban megéri venni, bontva 1000 ft/kg áron vesszük. <br />A magyar utcában van mindig, fasírtnak is bekeverve és minden egyéb finomság : )<br /><br />A koriander nekem is felmagzott elég hamar cserépben, de olyan finom volt frissen a magja! Remélem, idén kiültetve bokrosabb lesz.<br /Dolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-83939450227337756182011-04-05T14:25:46.482-07:002011-04-05T14:25:46.482-07:00duende: Bp-n azért jobb a helyzet, lehet bárányhoz...duende: Bp-n azért jobb a helyzet, lehet bárányhoz jutni, majd adunk Krisztának tippeket. :) Józsiék a Nagycsarnokban, Józsi a Budagyöngyében, a szír a Karinthyban és talán a Magyar utcai török is (ebben nem vagyok biztos, csak mintha valaki említette volna) tart rendszeresen bárányt.ehranhttps://www.blogger.com/profile/10283434728403271650noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-76113849199493591252011-04-05T09:00:10.667-07:002011-04-05T09:00:10.667-07:00Dolce Vita: ezt nem is gondoltam. Azt hittem Peste...Dolce Vita: ezt nem is gondoltam. Azt hittem Pesten jobb az ellátás ezen a téren.<br />Viszont így akkor ha jól sejtem, igazán jó minőségű húshoz juttok, és az állatokat is normális körülmények között tartják. Azért ez jó.duendehttps://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-82881700353978429782011-04-05T07:58:44.713-07:002011-04-05T07:58:44.713-07:00Kriszta,
kíváncsi vagyok, mi lesz a korianderedde...Kriszta,<br /><br />kíváncsi vagyok, mi lesz a koriandereddel. Nekem egyszerűen még soha nem jött össze, hogy nagyobb mennyiségben nőjön, ne magozzon fel szinte azonnal vagy ne pusztuljon ki :-((<br /><br />Azt lehet tudni, hogy ez a faszenes grilltűzhely a fotón milyen típusú?Szentgyörgyi Katahttps://www.blogger.com/profile/10154856659252552067noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-9494219035270349702011-04-05T06:01:17.354-07:002011-04-05T06:01:17.354-07:00JÁzmin kérdései nagyon jók, ezekre én is kíváncsi ...JÁzmin kérdései nagyon jók, ezekre én is kíváncsi vagyok.A válaszokat, köszönöm, hasznosak, remélem nálam is szeretnek majd a fűszernövények!Áginoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-64119067271987717002011-04-05T03:29:36.061-07:002011-04-05T03:29:36.061-07:00Kedves Kriszta!
Írnál még egy kicsit bővebb "...Kedves Kriszta!<br />Írnál még egy kicsit bővebb "kertészeti kalauzt" a fűszernövényeid elhelyezéséről, gondozásáról...stb...? Van-e amik szeretik, ha szomszédai egymásnak, vagy valami épp nem...? Mennyi fény, hogy öntözöd..? Mindegyikről felülről csíped a leveleket, ha már "használod"? Rucolát még mindig lehet vetni, kikel? Paradicsomot palántaként veszel, piacon..? KöszönömAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-89246772323545308582011-04-05T02:31:38.413-07:002011-04-05T02:31:38.413-07:00A fűszerek alá cserépbe jó a sima virágföld, kiült...A fűszerek alá cserépbe jó a sima virágföld, kiültetésnél komposzt, kevés marhatrágya. Mi most komposztot raktunk alá. <br />Ültettem: bazsalikomot, mentát, kakukkfüvet, babért, rucolát (magról), rozmaringot, zsályát. Még koriandert és petrezselymet fogok. <br />Illetve ültettem salátákat is. 3-4 hétre igyekszem elfelejteni őket, erősödjenek.<br />Duende!<br />sajnos sehol nem divat : (( a hazai Dolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-12152606029428014562011-04-05T00:02:04.561-07:002011-04-05T00:02:04.561-07:00Ohhh Istenem, de megéheztem... Nagyon jól néz ki, ...Ohhh Istenem, de megéheztem... Nagyon jól néz ki, szerintem rászabadítom az asszonyt erre a blogra :)Villanyszerelőhttp://pkvillanyszereles.hunoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-84270669959002306682011-04-04T13:16:52.319-07:002011-04-04T13:16:52.319-07:00Ehran: sajnos esélyem sincs rá... Itt egyszerűen n...Ehran: sajnos esélyem sincs rá... Itt egyszerűen nem divat. A múltkorában beszélgettem - szokás szerint - kedvenc kertészemmel a piacon, ő alföldi gyökerű. Mondta, hogy onnan szoktak hozni mindig egész birkát, ami itthon aztán bekerül a fagyasztójukba, mert ők is nagyon szeretik - de zalában egyáltalán nincs sajnos.duendehttps://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-11608751936848503742011-04-04T09:13:31.676-07:002011-04-04T09:13:31.676-07:00duende: Pedig a bárány nagyon jó, pláne a gerince....duende: Pedig a bárány nagyon jó, pláne a gerince. Ha mégis hozzájutnál, próbáld ki, nekem a legnagyobb sikerem vendégeknél eddig a csontozott gerinc volt feltekerve, mentával, kecskesajttal töltve, sütőben rozmaringágyon sütve. Amúgy Ramsay receptje.<br /><br />Ági: Amíg nem kapsz szakszerű választ Krisztától, addig írom, hogy mi sima virágföldbe szoktuk kiültetni a kertbe, a föld esetleg egy ehranhttps://www.blogger.com/profile/10283434728403271650noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-83199403455545216832011-04-04T05:18:33.773-07:002011-04-04T05:18:33.773-07:00Még soha életemben nem ettem bárányt. Nálunk egyál...Még soha életemben nem ettem bárányt. Nálunk egyáltalán nem lehet kapni.duendehttps://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-10494371261780682812011-04-04T04:49:31.469-07:002011-04-04T04:49:31.469-07:00Szia Kriszta!
De jó, hogy említed a fűszernövénye...Szia Kriszta!<br /><br />De jó, hogy említed a fűszernövényeket. A rozmaringom mellé, vettem bazsalikomot. A könyvedben említed, hogy a fűszernövényt ültessük cserépbe, és bírjuk ki, hogy egy ideig nem szaggatunk róla.A kérdésem az lenne-lehet, nagyon amatőr-, hogy ezeket a fűszernövényeket elég virágföldbe ültetni?Esetleg kell nekik vmi különleges keverék? Ki lehet tenni a cserepet a szabadba, Áginoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-51820900012593699852011-04-04T04:31:48.309-07:002011-04-04T04:31:48.309-07:00A fűszerkerted hogy készült? Milyen fűszerek vanna...A fűszerkerted hogy készült? Milyen fűszerek vannak benne? SzAnonymousnoreply@blogger.com