tag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post6535337969280015180..comments2024-02-29T02:55:51.037-08:00Comments on Dolce Vita: A világon a legismertebb olasz desszertDolce Vitahttp://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comBlogger29125tag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-45072760717546468732010-01-04T11:39:40.013-08:002010-01-04T11:39:40.013-08:00Zizi!
ezzel a desszerttel könnyű elismerést zsebe...Zizi!<br /><br />ezzel a desszerttel könnyű elismerést zsebelni, tapasztalatom szerint nincs, aki ne enné : ))Dolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-38798729632744519562010-01-04T00:50:35.508-08:002010-01-04T00:50:35.508-08:00Kriszta,
szilveszterre elkészítettem végre életem ...Kriszta,<br />szilveszterre elkészítettem végre életem első tiramisuját a recepted alapján!!! Már nagyon régóta készültem rá! Isteni lett, be is gyűjtöttem az elismeréseket! :)<br />ZiziZizihttps://www.blogger.com/profile/05493557776919308546noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-91268004522121575212009-02-03T02:51:00.000-08:002009-02-03T02:51:00.000-08:00Hetvegen raszantam magam erre a kaloriabombara...n...Hetvegen raszantam magam erre a kaloriabombara...nagyon nagyon nagyon finom lett. Igy nekem sokkal jobban bejott, mint a boltban kaphato (igazi olasz) "szajpadlasratapados". Az nekem mar tul gejl. A felvert habos valtozattal viszont tobbet lehet belole enni :))))Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-2012107423971132782008-11-01T14:34:00.000-07:002008-11-01T14:34:00.000-07:00piszke: szerintem sok helyen szalmonella ellen kez...piszke: szerintem sok helyen szalmonella ellen kezelt (vagy h hivjak) tojassal sem szabad dolgozni. ahol eddig dolgoztam ott mindenhol csak kannas tojas volt engedelyezve. tejszínt a tojás nélkuli tiramisu receptek szoktak irni, egy kis vaniliaval fuszerezve. En imadom a tiramisut egyebkent, de sajnos mar jo ideje nem merunk nyerstojast enni. :(<BR/>ZsuzsiAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-54960918889081647672008-06-23T10:08:00.000-07:002008-06-23T10:08:00.000-07:00Marjelenka!A tejszín biztos nem autentikus. Gondol...Marjelenka!<BR/><BR/>A tejszín biztos nem autentikus. Gondolj csak bele, a mascarponéhoz mi a túrónak kellene tejszínt adni?Dolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-41663841212248241212008-06-23T09:59:00.000-07:002008-06-23T09:59:00.000-07:00hej!egy olasz étteremben dolgozom, ahol tejszínt i...hej!<BR/>egy olasz étteremben dolgozom, ahol tejszínt is raknak a tiramisuba. Akkor most mi az autentikus?Tillmann Lili Eszterhttps://www.blogger.com/profile/17585385440552541131noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-43975602785802674912008-01-23T09:35:00.000-08:002008-01-23T09:35:00.000-08:00Piszke!Ha jól emlékszem pont a Blini márkájú az,am...Piszke!<BR/>Ha jól emlékszem pont a Blini márkájú az,ami csak olasznak tűnik, és valahol Pest környékén készül. Pedig tényleg nagyon olasznak tűnikDolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-667503710773339582008-01-23T09:31:00.000-08:002008-01-23T09:31:00.000-08:00Én ugyanígy csináltam eddig, aztán szilveszterkor ...Én ugyanígy csináltam eddig, aztán szilveszterkor kipróbáltam az Olasz kulináriás változatot.hiba volt.<BR/>A plusban van olasz babapiskóta, szerintem tökéletes, és olasz mascarpone azt hiszem a Cora-ban "Bini" márkanév alatt, nem is olyan iszonyú drága.mellé én az amarettoval locsolás híve vagyok. Úgy gondolom, a szalmonella ellen kezelt tojással nyugodtan csinálhatnák vendéglátóban is. illetve Piszkehttps://www.blogger.com/profile/07092775171417550607noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-41567650708671298882008-01-22T12:18:00.000-08:002008-01-22T12:18:00.000-08:00Perlah!Ha kesernyés mellékíze van, az azt jelenti,...Perlah!<BR/><BR/>Ha kesernyés mellékíze van, az azt jelenti, hogy elindult a romlás útján... Ilyenkor vigyázni kell vele, mert nagyon veszélyes állítólag! Én étteremben jártam már úgy, hogy azt hittem először nincs is benne mascarpone, csak vmi tejszínhab, de miután megéreztem azt a klasszikus keserű utóízt, tudtam, ugyan romlottan is, de van benne némi mascarpone : (Dolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-63162999766561612702008-01-22T11:51:00.000-08:002008-01-22T11:51:00.000-08:00Szia!Csakis megerősíteni tudlak babapiskóta ügyben...Szia!<BR/><BR/>Csakis megerősíteni tudlak babapiskóta ügyben! Én pl. addig neki nem állok, míg nincs hozzá tescos (!) babapiskóta. Anno, mikor elkezdtem csinálni, nem tetszett egyik recept sem, és saját elképzelés szerint készítettem el.<BR/>Mostanában a mascarponét a lidl-ben veszem, annak még egyszer sem volt az a kesernyés mellékíze, mint a másiknak. <BR/>És vétek beletenni a fehérjét!!!<BR/>Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-6189041814855381462008-01-19T00:13:00.000-08:002008-01-19T00:13:00.000-08:00Kata!Ez kedves : )))Általában interspar, tesco, de...Kata!<BR/><BR/>Ez kedves : )))<BR/>Általában interspar, tesco, de itt csak magyart kapni. Delikáteszekben van olasz, tapasztalatom szerint ez sokkal sűrűbb, krémesebbDolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-35062161312186727872008-01-18T22:03:00.000-08:002008-01-18T22:03:00.000-08:00Kedves DV, A mascarponét hol szoktad venni? Fantas...Kedves DV, <BR/><BR/>A mascarponét hol szoktad venni? <BR/><BR/>Fantasztikusak az ételeid, nálunk hetente minimum háromszor DV-kaja van:)<BR/><BR/>Szia, KataAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-5560069334953691982008-01-18T09:54:00.000-08:002008-01-18T09:54:00.000-08:00Egyetértek a csak tojássárga-pártiakkal. Én egysze...Egyetértek a csak tojássárga-pártiakkal. Én egyszer véletlen nem tettem bele, kifelejtettem, és tényleg még finomabb - már ha lehet fokozni. :)Zsuzsahttps://www.blogger.com/profile/14876159188894070990noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-24266393069698790132008-01-18T08:12:00.000-08:002008-01-18T08:12:00.000-08:00Na, ja ha 15 emberrre 10-15 emberre készíted! : ))...Na, ja ha 15 emberrre 10-15 emberre készíted! : ))<BR/>Nekem a 25 dkg ból akkora lett az öt adag, hogy erőteljes lelkiismertfurdalásokkal körítve nyomtam be egyet vacsora után, 9-kor. : ))))Dolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-47891376530361606562008-01-18T07:43:00.000-08:002008-01-18T07:43:00.000-08:00:-) minden a mértéken múlik:-) a tálamhoz dupla ad...:-) minden a mértéken múlik:-) <BR/>a tálamhoz dupla adag mascarpone szükséges, a kb. 2 eurós piskótából másfél doboz belemegy (ezért is sütöm inkább magam), ha meg valaki kávéházból viszi haza a kávét, mert nincs megfelelő kávéfőzője, az sem olcsó... plusz kevés likőr, plusz egy tábla nagyon jó csokoládé. <BR/><BR/>Nyilván minden a beszerzési lehetőségen is múlik, és végképp nem szeretném Mammahttps://www.blogger.com/profile/17356037582916106946noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-7514837428461219652008-01-18T06:49:00.000-08:002008-01-18T06:49:00.000-08:00500 ft volt a mascarpone, 3 tojás 100 ft, a piskót...500 ft volt a mascarpone, 3 tojás 100 ft, a piskóta 180 ft volt (magyar babapiskóta adalék nélkül), 4 csésze kávé, kb 100 ft se és egy kis kakaó hintésnek, 20 ft?<BR/>összesen: 900 ft, ebből 5 emberes adag lett!<BR/>Nem tudom elképzelni, hogy a 3000 ft hogyan jön ki?Dolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-24890749729765087782008-01-18T06:36:00.000-08:002008-01-18T06:36:00.000-08:00Pár éve egy barátnőm kérésére kiszámoltam, mennyib...Pár éve egy barátnőm kérésére kiszámoltam, mennyibe került az a tál tiramisu, amit magam készítettem. Ha jól emlékszem, több mint 3000 Ft jött ki, vagyis 600-700 forint adagonként. Otthon! (minden eredeti volt, még a savoiardi is, bár a piskótát ma már magam sütöm és akkor még nem volt jó kávéfőzőm.). És első kérdése az volt, mivel lehetne pótolni....<BR/><BR/>Dolce vita, teljes mértékben Mammahttps://www.blogger.com/profile/17356037582916106946noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-51449517300642317972008-01-18T04:57:00.000-08:002008-01-18T04:57:00.000-08:00Max!A legnagyobb gond inkább a mascarpopne kihagyá...Max!<BR/><BR/>A legnagyobb gond inkább a mascarpopne kihagyása, és mindenféle tejszínporral pótlása. A mű tejszínnek van egy nagyon jellegzetes (számomra) borzasztó íze, majdnem minden cukrászdai tiramisuból ez érződik. Elhiszem, hogy negyede annyiba se kerül, de ez az ízén is kiüt.Dolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-71095258185175268522008-01-18T04:51:00.000-08:002008-01-18T04:51:00.000-08:00Zozó!Hát ezt magad is megválaszoltad! Valóban, sok...Zozó!<BR/><BR/>Hát ezt magad is megválaszoltad! Valóban, sokkal jobb tojásfehérje nélkül, de csak akkor, ha igazán finom a mascarpone. Igazi olaszt nehéz kapni, van egy nagyon olasznak kinéző, de azt is itthon gyárják, és nem annyira sűrű. <BR/>Mamma!<BR/>kipróbálom, bár én mindig hűtöm fogyasztás előtt, így a kakaó is belolvad a krémbe, nem prüszkölős.<BR/>Toma!<BR/>: )))))))))))))))) Fejlődünk.Dolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-62687278875039581502008-01-18T04:40:00.000-08:002008-01-18T04:40:00.000-08:00Annyi a különbség, hogy kakaóba mártom kávé helyet...Annyi a különbség, hogy kakaóba mártom kávé helyett, a többi marad, a rétegek is és a kakaó a tetejénDolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-27021705485656759992008-01-18T04:31:00.000-08:002008-01-18T04:31:00.000-08:00A gyerkoc verziot hogy keszitetted? azt hiszem nal...A gyerkoc verziot hogy keszitetted? azt hiszem nalunk is lenne transz tole rendesen :) Csak az edes mascarpone es a babapiskota, vagy azert ott is hasznaltal vmilyen folyadekot a kave es rum helyett?Lilahangyahttps://www.blogger.com/profile/04882710217194320081noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-35976788260947041612008-01-18T00:23:00.000-08:002008-01-18T00:23:00.000-08:00Nemrég egy helyen Nesquick kakaóval szórták meg a ...Nemrég egy helyen Nesquick kakaóval szórták meg a tetejét...<BR/>Egészen eredeti volt. A legendás magyar találékonyság...Hapcihttps://www.blogger.com/profile/04157901516540573239noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-17502416633713086332008-01-18T00:21:00.000-08:002008-01-18T00:21:00.000-08:00Szia!Gyönyörűek a képeid, tarthatnál némi gyorstal...Szia!<BR/><BR/>Gyönyörűek a képeid, tarthatnál némi gyorstalpalót fotózásból :-)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-73272813861424206372008-01-17T22:12:00.000-08:002008-01-17T22:12:00.000-08:00Szuper!Kb. 2 hete csináltam én is, de elraktam fél...Szuper!<BR/>Kb. 2 hete csináltam én is, de elraktam félre hogy később előveszem az archíválva, de most azért várok egy kicsit. A vendéglátós részéhez annyit: kevesen merik bevállalni a nyers tojással készített hőkezelés nélküli desszertet, lásd HACCP :-)), és értelemszerűen az a nyerő aki olyan desszertet készít, amilyet látott az eredeti helyén.<BR/>Fagylalt verzióban pedig nálunk így néz ki: Maxhttps://www.blogger.com/profile/08446898821591830201noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-58175709372720000162008-01-17T16:07:00.000-08:002008-01-17T16:07:00.000-08:00Próbáltad már kakaópor helyett reszelt csokoládéva...Próbáltad már kakaópor helyett reszelt csokoládéval a tetején? Én régóta már csak így készítem, nem prüszköl tőle senki:-)) a krém teteje pedig szépen magába olvasztja a csokoládét.Mammahttps://www.blogger.com/profile/17356037582916106946noreply@blogger.com