tag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post7574350933329086490..comments2024-02-29T02:55:51.037-08:00Comments on Dolce Vita: Pizza margheritaDolce Vitahttp://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comBlogger44125tag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-20143101203583390202012-03-27T15:03:03.874-07:002012-03-27T15:03:03.874-07:00Kedves Dolce Vita!
Kíváncsi lennék a véleményedre...Kedves Dolce Vita!<br /><br />Kíváncsi lennék a véleményedre. A gombás pizzahoz Te elősütöd/sütnéd a gombát? A gomba a mozarella tetejére vagy alá kerül?<br />Többször készítettem már, nekem ez a kedvenc változatom, de nem tudom, mi az eredeti...<br />Válaszod előre is köszönöm!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-82982356784358962152012-03-02T12:27:50.194-08:002012-03-02T12:27:50.194-08:00Attila!
nem, nem pirítom, melegíteni kezdem a par...Attila!<br /><br />nem, nem pirítom, melegíteni kezdem a paradicsomot és akkor adom hozzá a fokhagymát, olajat...Dolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-24321796469943915882012-03-02T12:19:06.135-08:002012-03-02T12:19:06.135-08:00Szia Kedves Kriszta!
Legalább egy tucatszor elolv...Szia Kedves Kriszta!<br /><br />Legalább egy tucatszor elolvastam már ezt a pizzás cikket, illetve a kemencéset, és ma végre vásároltam polpa paradicsomot a szósz készítéshez. A tésztát már kipróbáltam korábban: remek volt! A kérdésem, hogy a fokhagymát megpirítod-e egy kicsit az olajon, vagy olajra rögtön megy a paradicsom és úgy a fokhagyma?<br /><br />Köszi AttilaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-69024858569533159692011-10-26T00:29:56.575-07:002011-10-26T00:29:56.575-07:00Ha hosszan kelesztek, este szoktam bekevreni az in...Ha hosszan kelesztek, este szoktam bekevreni az indítótésztát, csak vízzel, ez kel egész éjszaka, majd reggel keverem hozzá a többi lisztet, de csak vízzel, nem tejjel, Szobahőmérsékleten szoktam tartani, nem teszem hűtőbe.Dolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-87443392147956228572011-09-15T07:32:43.711-07:002011-09-15T07:32:43.711-07:00Még mindig a kelesztés mizéria:jelenleg kinn dagad...Még mindig a kelesztés mizéria:jelenleg kinn dagad a tésztám a napon.Ki szeretném próbálni a 24 órás kelesztést, csak holnap megsütni a pizzát.Mikor kell berakni a hűtőbe?Vagy egyáltalán nem kell?Az élesztőt tejben futtattam fel,ezért félek, hogy esetleg valami megromolhat, ha kinn hagyom.<br />Köszi előre is!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-30434126115452053992011-05-02T12:25:57.322-07:002011-05-02T12:25:57.322-07:00: ))) Örülök, legyen a következő lépésnek ajánlom ...: ))) Örülök, legyen a következő lépésnek ajánlom a vajas-joghurtos lepényt, fennt a gázon serpenyőben és sütőben sütve is finom. na meg a mostani kalácsaim... a 3.-at sütöm húsvét ótaDolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-382957158215761892011-04-30T13:04:04.709-07:002011-04-30T13:04:04.709-07:00szia Kriszta!
már biztosan réééém unalmas vagyok, ...szia Kriszta!<br />már biztosan réééém unalmas vagyok, de muszáj megírnom,hogy a pizzád is tökéletes!;-)<br />tegnap sütöttem vacsorára, és az utolsó morzsáig elfogyott!én annyi "extrát" engedélyeztem magunknak, hogy a friss bazsalikom mellé friss kakukkfű és friss oregánó is került rá.<br />persze még egy kis rutin nem árt majd, de azt nem lesz nehéz megszerezni, mert biztosan gyakran Zsuzsihttps://www.blogger.com/profile/11336019688217171849noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-81177165247630007752011-01-04T02:16:48.742-08:002011-01-04T02:16:48.742-08:00Hello!
En azt szeretnem megtudni, hogy mi angolul...Hello!<br /><br />En azt szeretnem megtudni, hogy mi angolul, vagy olaszul a BL 80 liszt?:) Illetve mit takar ez?:) Mert itt ilyen nincs a boltban, semmi szam(foleg nem a BuzaLiszt felirat...), 60 fele kenyerliszt van, es ennek egy jo kis cibattat, de ha 'normalis' lisztbol, 'all purpose'-bol csinalom, szerintem az a BL55nek felel meg...segitseg, kerem szepen!:)<br />Van itthon Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-57331351739517408902010-06-04T13:21:07.698-07:002010-06-04T13:21:07.698-07:00Szia.
Én azt szeretném kérdezni, hogy olyan pizzat...Szia.<br />Én azt szeretném kérdezni, hogy olyan pizzatésztát hogy csinálsz ami nem ropogós hanem olyan mint az éttermekben (vagy don pepeben) vékony ugyan de a tetején amit felhajtanak az foszlós és omlós nem tömör.Unknownhttps://www.blogger.com/profile/04846239361226608753noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-75627937196542308442010-04-26T00:45:17.039-07:002010-04-26T00:45:17.039-07:00Kedves Kriszta, megkérdezhetem, hogy a pizzát a sü...Kedves Kriszta, megkérdezhetem, hogy a pizzát a sütő melyik harmadában sütöd? Én a középső harmadban, de azon gondolkodám, hogy lehet legfelül jobb lenne, vagy esetleg alul? Hm... Most lehet banális dolgot kérdezek, de szerintem egy ilyen apró részletnek is van biztos jelentősége.<br /><br />KöszönömRomanahttps://www.blogger.com/profile/09890564121881074877noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-87751328760630312002010-01-13T02:09:31.634-08:002010-01-13T02:09:31.634-08:00Örülök, hogy sikerült. Bár túl sok mindent nem leh...Örülök, hogy sikerült. Bár túl sok mindent nem lehet elrontani rajta, a lényeg, hogy sokáig dagadjon : )Dolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-57116588963504314752010-01-12T11:03:26.713-08:002010-01-12T11:03:26.713-08:00Anyukám szeret :):):):) Élete legfinomabb pizzáját...Anyukám szeret :):):):) Élete legfinomabb pizzáját sikerült produkálni. KÖSZI!!Katahttp://o1r2.freeblog.hu/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-24696712436154732742010-01-12T04:21:28.474-08:002010-01-12T04:21:28.474-08:00Most elképzeltem a konyhád, ahogy kergeted a kikel...Most elképzeltem a konyhád, ahogy kergeted a kikelt tésztákat :)<br />Szerintem most megyek, és átgyúrom.. nem bírom békén hagyni szegényt :)Katahttp://o1r2.freeblog.hu/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-79614783313261694352010-01-12T04:16:51.678-08:002010-01-12T04:16:51.678-08:00Igen, este. :)Anyukámnak a legjobb jár, tudod :):)...Igen, este. :)Anyukámnak a legjobb jár, tudod :):) Ezért is van egy kis izgalom a lelkemben :D:D:DKatahttp://o1r2.freeblog.hu/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-77489908904288387182010-01-12T04:11:25.394-08:002010-01-12T04:11:25.394-08:00szobahőmérséklet : )) ne pánikolj! a tésztának ez ...szobahőmérséklet : )) ne pánikolj! a tésztának ez a dolga, hogy kikeljen az edényből : ) hagyd nyugiban, vagy ha nagyon ki akar ugrani, gyúrd át, attól összeseik és sütésig szépen újra megnő. Este sütöd?Dolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-462510166362000222010-01-12T04:08:09.295-08:002010-01-12T04:08:09.295-08:00Szia!
A tészta megvan, és most kezdek pánikolni :D...Szia!<br />A tészta megvan, és most kezdek pánikolni :D Lassan ki fog kelni az edényből, amiben kelesztem.. Ezért kérdeztem, hogy hideg, vagy meleg helyen kell-e hagyni ennyi ideig :)<br />Tök nagy edénybe tettem bele. A pánikoláson kívül semmi értelmesebb nem jut eszembe :) Tudsz ötletelni?<br />Bocsi, ha nagyon hülyeségekkel zaklatlak.. :S<br />Köszi! KKatahttp://o1r2.freeblog.hu/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-48584936712750339302010-01-11T13:09:52.570-08:002010-01-11T13:09:52.570-08:00Kata!
nem hűtőben, hanem szobahőmérsékleten a kon...Kata!<br /><br />nem hűtőben, hanem szobahőmérsékleten a konyhábanDolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-14201410647458782552010-01-11T12:33:41.651-08:002010-01-11T12:33:41.651-08:00Szia! Én azt szeretném kérdezni (bocsi, ha már rák...Szia! Én azt szeretném kérdezni (bocsi, ha már rákérdeztek, csak elvesztem a nyelvészkedésben :D ), hogy a kelesztéskor hova teszed a tésztát? Hűtőbe? vagy simán hagyod a konyhában? <br />Holnap jön anyum, imádja a pizzámat, de szeretek újat mutatni Neki, és még keresem az IGAZI receptet :)<br />Köszi szépen! KataKatahttp://o1r2.freeblog.hu/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-51807064457913631662009-11-18T11:44:27.849-08:002009-11-18T11:44:27.849-08:00Roberta!
először is köszi : )
De van, ami hiányzi...Roberta!<br />először is köszi : ) <br />De van, ami hiányzik, elég rég írtam ezt a receptet, nem gondoltam,hogy ennyien olvassák majd : ) a kevés rutin, ugye. A bazsalikom hiányzik a szószból, ez a végén teszem bele, illetve a bors. Mást nem teszek a paradicsomszószba. Sok foki, sok olaj, só, bors bazsalikom és a paradicsom. A tésztát kicsit sózom csak, viszont sütés után, miután kiveszem a Dolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-19778198127796783812009-11-18T05:07:14.864-08:002009-11-18T05:07:14.864-08:00Kedves Krisztina!
Először is gratulálni szeretnék...Kedves Krisztina!<br /><br />Először is gratulálni szeretnék és köszönetet mondani. Bár próbálok nem sablonos lenni, nem könnyű, mert egyrészt nagyon sokat elmondják ezt ( a lehető legtöbb féleképpen- nincs több szó), másrészt azokat a szavakat sehogy sem tudom kikerülni, mint; igényes, bájos, színvonalas, profi, egy szóban: lélek van benne ( 3 lett ;)). Ezt érezni. Köszönet, hogy adsz. Unknownhttps://www.blogger.com/profile/09722560007063195783noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-42100348919930895572009-10-28T07:15:10.945-07:002009-10-28T07:15:10.945-07:00Csilla!
remélem, kel reggel óta a tészta! úgy a l...Csilla!<br /><br />remélem, kel reggel óta a tészta! úgy a legjobb. A könyv ebben a pillanatban ment el a nyomdába : )))). Még nem izgulok, majd, ha meglátom az első kinyomott íveket...<br />én a hétvégén sütök, megint vargányás-szarvasgombásat, annyira finom!! Azt az agriturismót pedig nagyon tudom ajánlani, minden szempontból tökéletes, az ára pedig teljesen baráti (főleg a többi olasz árhoz Dolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-50643650411735478502009-10-28T07:01:08.702-07:002009-10-28T07:01:08.702-07:00Kedves Dolce vita,
nemrég találtam csak rá a blog...Kedves Dolce vita,<br /><br />nemrég találtam csak rá a blogodra, Sütis nénétől a szaloncukoron át - szégyen egy veled egykorú, szintén Itália-imádótól, hogy csak most... -, és rajongód lettem (az umbriai agriturismóra pl. nagyon fáj a fogam)! A pizzádat épp ma este fogjuk megkóstolni, de a szószt korábban már próbáltam, és mesés volt, így a ma esti gasztronómiai élvezkedés felől sincsenek Csicsihttps://www.blogger.com/profile/04450351292658804288noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-41073497377745001012009-10-08T01:34:12.085-07:002009-10-08T01:34:12.085-07:00Edit!
Az itthon kapható friss élesztő/szárított k...Edit!<br /><br />Az itthon kapható friss élesztő/szárított között én semmi minőségbeli különbséget nem találtam a végeredmény szempontjából, azért használom a port, mert kényelmesebb (nekem).<br />A pizzatészta kenyértészta nem tejjel készül, hogy miért? gondolom, ennek több évszázados hagyománya van, ha megnézed, minden ősi kenyérféle, lepény vízzel készül. Pontos okát nem tudom, de gondolom ezDolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-21310653633730089722009-10-07T13:39:31.382-07:002009-10-07T13:39:31.382-07:00nekem mindegy hogy vannak irva a cikkek, bejegyzes...nekem mindegy hogy vannak irva a cikkek, bejegyzesek, a lenyeg igy is "atjon" :)<br />csak azt szeretnem kerdezni, hogy a pizzat (mert en eddig ugy tudtam igy kell) nem friss elesztovel, illetve TEJjel kell kesziteni??? de most komolyan ... es ha nem, miert nem?! kosziEditnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-91123885821216516902009-09-15T01:59:30.859-07:002009-09-15T01:59:30.859-07:00Anna!
inkább tc, a gnocchi, nyokkiAnna!<br /><br />inkább tc, a gnocchi, nyokkiDolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.com