tag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post7825281914368783162..comments2024-02-29T02:55:51.037-08:00Comments on Dolce Vita: Karamelltorta sütés nélkülDolce Vitahttp://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comBlogger24125tag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-73937828195037055372012-07-28T10:34:59.281-07:002012-07-28T10:34:59.281-07:00Szia!
Szerinted elkészíthetem túróból is ricotta h...Szia!<br />Szerinted elkészíthetem túróból is ricotta helyett? :)yolihttps://www.blogger.com/profile/15944749767718364969noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-20473690123097360822011-11-22T23:34:40.756-08:002011-11-22T23:34:40.756-08:00mekkora formában készítetted? ez 18-as forma, abba...mekkora formában készítetted? ez 18-as forma, abban az 50 dkg ricotta pont ilyen magas lesz.<br />50 dkg ricotta nem tud lapos lenni : )<br />a karamellbe 2-3 dkg vaj kerül, hogy könnyebb legyen vele a karamellt elkeverni, majd utána a ricottával kell keverniDolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-12069454801333730892011-11-22T13:42:37.052-08:002011-11-22T13:42:37.052-08:00Kedves Kriszta!
Fogalmam sincs mit ronthattam el....Kedves Kriszta!<br /><br />Fogalmam sincs mit ronthattam el.. Megcsináltam én is, ráadásul a videót is néztem hozzá a nők lapjásat, plusz ezt is elolvastam... szinte már leutánoztam.. :) Visszont nekem nem lett ilyen nagy a karamell része , hanem majdnem hogy olyan picike volt mint a keksz réteg alatta... Pedig mindent úgy csináltam... Van valami tipped mit sikerült elrontanom? Mennyi vajat Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-56053844664120902392010-10-05T08:22:43.362-07:002010-10-05T08:22:43.362-07:00Elkészült a finomság! Inspirációul szolgált a szür...Elkészült a finomság! Inspirációul szolgált a szürke szinte novemberi időjárás és a hűtőben sorára váró ricotta. Ma nagyon örülni fog férjuram, hogy otthon fellelhető alapanyagokból ilyen klassz sütivel várom! Köszi érte! KrisztaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-28600600458299086802009-12-31T06:45:45.036-08:002009-12-31T06:45:45.036-08:00Betti!
Érdekes, Pesten mindenhol kapni Tesco, Auc...Betti!<br /><br />Érdekes, Pesten mindenhol kapni Tesco, Auchan, Interspar, Kaiser.... fura, hogy ennyire eltér a kínálat<br />Örülök, hogy ízlett!Dolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-14323541673786229012009-12-31T06:22:55.725-08:002009-12-31T06:22:55.725-08:00Kedves Kriszta!
A ma délutáni kávéhoz elkészítette...Kedves Kriszta!<br />A ma délutáni kávéhoz elkészítettem ezt a tortát. Azért csak most, mert Kecskeméten eddig nem találtam sehol ricottát. Hihetetlen, de így van. Meglepetésemre az egyik üzletlánc elkezdte árulni. Nagyon finom lett és a tetejét még dekoráltam is. Arany és fehér színű apró cukorgyöngyből egy szív formát raktam a közepére, a többi részére pedig pár gyöngyöt még rászórtam. Nagyon Bettinoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-20394202353514905252009-11-10T04:42:29.401-08:002009-11-10T04:42:29.401-08:00Gasztrobisztró!
mi a túl édes dolgokat nem szeret...Gasztrobisztró!<br /><br />mi a túl édes dolgokat nem szeretjük, nálunk ez a torta a nagy kedvenc az első bemutatkozása óta, nagyon sokszor készítem. Nekem pont a ricotta enyhe sós, karakteres ízének és a karamellnek a vegyítése tetszik. Az biztos, hogy nem csöpögős édes...Dolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-44689570488895732942009-11-09T13:06:31.578-08:002009-11-09T13:06:31.578-08:00Megcsinaltam ezt a tortat, de nekunk sajnos nem iz...Megcsinaltam ezt a tortat, de nekunk sajnos nem izlett, fura volt, hogy a kekszes alapot nem kellett megsutni, a ricotta nem harmonizalt a tortaban, inkabb mascarponet tudnek elkepzelni, es nekem nem volt eleg edes se. tettem hozza rumot es juharszirupot, de meg igy is izetlen volt. :(gasztrobisztrohttps://www.blogger.com/profile/14828734898929545602noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-55229637203550728822009-05-31T00:48:50.953-07:002009-05-31T00:48:50.953-07:00Sziasztok!
Látom problémáztok sokan a ricottán. A ...Sziasztok!<br />Látom problémáztok sokan a ricottán. A világ legegyszerűbb dolga házilag csinálni (mammától tanultam)<br />kb. 2 l. 3,5%-os tejet, 1 doboz kefírt, és fél citrom levét felteszel irtó pici lángon melegedni lehetőleg duplaaljú fazékban, és lassan kevergeted. Kis idő után látod, hogy kezd összefutni, kiválik a savója. Innentől kb 10 perc és összeáll középen a ricotta. Vászon kendőbe Fruzsikanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-24328541133986680322009-04-26T08:54:00.000-07:002009-04-26T08:54:00.000-07:00Szia!
Elkészítettem, pici változtatásokkal, tényl...Szia!<br /><br />Elkészítettem, pici változtatásokkal, tényleg ilyen szép, és finom is. <br /><br />Úgy tűnt, a keksz-alap nem akart ennyi vajjal összeállni, így tettem hozzá még egy kis tejet. Így nagyon jó lett! Én Győri kakaós kekszből csináltam az alapot. A krémben a karamell egy picit kesernyés lett, lehet, hogy túlpirítottam a cukrot? Tettem még hozzá egy kis vaníliáscukrot is az íz miatt (Magnóliahttps://www.blogger.com/profile/04064133594444756079noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-16273535087845391722009-04-20T12:37:00.000-07:002009-04-20T12:37:00.000-07:00dolcevita,
utánanéztem, szarvasi mozzarella termék...dolcevita,<br />utánanéztem, szarvasi mozzarella termék, konkrétan: olasz technológiával kélszült fézsíros savósajt. itt a link is, ha érdekel: http://www.szarvasimozzarella.hu/product_ricotta.html<br />Tudom, hogy sokan nincsenek jó véleménnyel erről a szarvasi mozzarelláról, de ezt a ricottát bizonyos dolgokba pont azért szeretem használni, mert ilyen túrószerűen száraz. (pl. ricottás fasírt) Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-33670444262915957932009-04-20T06:06:00.000-07:002009-04-20T06:06:00.000-07:00Málna
dobozosból készítem, zacskósat még nem is l...Málna<br /><br />dobozosból készítem, zacskósat még nem is láttam. Arra nem az van írva, hogy olasz típusú túró? mert az ránézésre inkább túró, nem ricotta.Dolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-43350772184776444502009-04-19T12:16:00.000-07:002009-04-19T12:16:00.000-07:00Én nagyon darabos ricottából csináltam, az a zacsk...Én nagyon darabos ricottából csináltam, az a zacskós félkilós kiszerelésű, a nevét most nem tudom, nagyon finom lett, de nem igazán olyan lágy krémes. Kicsit sűrűbb lett. De összeállt szépen meg minden, és nagyon finom is volt. Lehet, hoyg vmi joghurttal, ilyesmivel lazítani kellett volna.<br />Te milyenből csinálod?<br />malnaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-8669716621224582009-04-17T08:54:00.000-07:002009-04-17T08:54:00.000-07:00Csorog a nyálam rendesen :DCsorog a nyálam rendesen :Dnemesnagyannahttps://www.blogger.com/profile/16773417286121357920noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-45685414082277607052009-04-15T12:18:00.000-07:002009-04-15T12:18:00.000-07:00Nekem a múltkori Kolevites totál szétesett, és az ...Nekem a múltkori Kolevites totál szétesett, és az íze is hagyott némi kívánni valót maga után. Mire gondoltam egyet, és megcsináltam Győri Zabfalatosból. Na az úgy összeállt a vajjal, mint Katiban a gyerek:)))<br />A ricottához pedig két doboz Milli vaníliás joghurtost kevertem és az egyik kanál cukor helyett vaníliás cukrot használtam. Komolyan mondom harmadnaposan volt a legjobb íze. Igaz Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-45895990272392611342009-04-15T12:05:00.000-07:002009-04-15T12:05:00.000-07:00Elkészítettem! Nagyon finom lett!
KösziElkészítettem! Nagyon finom lett!<br />Kösziknoihttps://www.blogger.com/profile/16231782527954497436noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-9968970019197531142009-04-15T06:48:00.000-07:002009-04-15T06:48:00.000-07:00Orsik!
Karamellt én egy kis teflon lábosban készí...Orsik!<br /><br />Karamellt én egy kis teflon lábosban készítek, kis lángon melegítem a cukrot, ha mindenhol folyékony és szép sötét barnás a színe, hozzákeverem a vajat, ettől habos lesz, néhol megkeményedik, majd a ricottát. A hidegtől lehetnek kemény karamell darabkák, de ahogy tovább melegíted, szépen újra elolvad, ekkor keverem hozzá a többi ricottát.<br /><br />A krém attól áll össze, hogy Dolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-8644421164786022292009-04-15T01:19:00.000-07:002009-04-15T01:19:00.000-07:00Szia!
Nekem meg a férjem névnapi tortája van meg....Szia!<br /><br />Nekem meg a férjem névnapi tortája van meg.Gyönyörű!!!Bellyhttps://www.blogger.com/profile/16250684372916620898noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-79388229262942893972009-04-15T00:14:00.000-07:002009-04-15T00:14:00.000-07:00Ági megírta a kommentemet. ;)
Megvan a barátnőm s...Ági megírta a kommentemet. ;)<br /><br />Megvan a barátnőm szülinapi tortája.Mirellehttps://www.blogger.com/profile/10021516035417776453noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-33976114956096445342009-04-14T23:09:00.000-07:002009-04-14T23:09:00.000-07:00Nagyon tetszik, hogy ilyen kevés alapanyagból csin...Nagyon tetszik, hogy ilyen kevés alapanyagból csinálod, és hogy ilyen egyszerű! Ki fogom próbálni! Egy kérdésem van csak: Mitől marad egyben a krém?Orsinoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-15599878399688397382009-04-14T21:59:00.000-07:002009-04-14T21:59:00.000-07:00Hát ebből én is repetát kérnék! ;)
Gyönyörű szép! ...Hát ebből én is repetát kérnék! ;)<br />Gyönyörű szép! Kár, hogy nem húsvét előtt készítetted el! Tutira megcsináltam volna a családnak!Méhn Nikihttps://www.blogger.com/profile/14248083794923910184noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-38970665857006116622009-04-14T15:10:00.000-07:002009-04-14T15:10:00.000-07:00Nekem a múltkori citrmos torta iteni lett, szóval ...Nekem a múltkori citrmos torta iteni lett, szóval valami ehhez hasonlót is kipróbálnék (tejet nem ehetek, azért nem pont ilyet). De a karamell készítésbe még sose mertem belevágni. Elmesélnéd, hogyan kell? Milyen edénben, milyen lángon stb.? Előrye is köszönömnagyorsolyahttp://alkoto.freeblog.hunoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-91778960454942866882009-04-14T14:40:00.000-07:002009-04-14T14:40:00.000-07:00Ezt már én is kinéztem, sőt a férjem mondta is, ho...Ezt már én is kinéztem, sőt a férjem mondta is, hogy feltétlenül csináljam meg, csak valahogy elmaradt. Úgy tűnik újabb ok, hogy elkészítsem...Ági, aki főzhttps://www.blogger.com/profile/11509799980454904195noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-31469115918644377722009-04-14T14:34:00.000-07:002009-04-14T14:34:00.000-07:00Húúú, elképesztően tetszik, még a héten elkészül, ...Húúú, elképesztően tetszik, még a héten elkészül, az tuti! :)Zsuzsihttps://www.blogger.com/profile/15286286304178617410noreply@blogger.com