tag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post7837757761002521809..comments2024-02-29T02:55:51.037-08:00Comments on Dolce Vita: Szőlős-ricottás tortaDolce Vitahttp://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comBlogger18125tag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-7220491179427389372010-09-23T22:58:05.969-07:002010-09-23T22:58:05.969-07:00Saját, teljesen bio : ))Saját, teljesen bio : ))Dolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-3009672975856029352010-09-23T04:37:17.879-07:002010-09-23T04:37:17.879-07:00Ezért a fürt szőlőért sok mindent megadnék! A süte...Ezért a fürt szőlőért sok mindent megadnék! A sütemény biztosan finom.chriesihttps://www.blogger.com/profile/14151502028864481410noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-67632116405121614282010-09-21T05:58:23.069-07:002010-09-21T05:58:23.069-07:00Először én is kétkedtem az 5 dkg liszt láttán, de ...Először én is kétkedtem az 5 dkg liszt láttán, de nem riadtam el; és jelentem, működik 5 dkg-val is. Hipervajas, omlós és puha tésztája lesz így. A töltelék is krémes darab, tehát lett egy pihepuha sütim :) <br />BeaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-48448382965562899292010-09-17T12:56:33.188-07:002010-09-17T12:56:33.188-07:00Egyébként a Rákóczi téri vásárcsarnokban lehet ord...Egyébként a Rákóczi téri vásárcsarnokban lehet ordát kapni (ha valaki meg akarja kóstolni ;), és pár hónapja kóstoltam először, sokkal édesebb és zsírosabb volt, mint az a ricotta, amit ma használtam. Viszont palacsinta tölteléknek kitűnő, nem is kell bele cukor.mumoo'shttp://www.mumoos.hunoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-74365427341236932512010-09-17T12:54:27.692-07:002010-09-17T12:54:27.692-07:00Te légkeveréses sütőt használsz? Csak mert nekem m...Te légkeveréses sütőt használsz? Csak mert nekem majdnem dupla ideig tartott a sütés :(, hogy ne maradjon folyós a közepe.mumoo'shttp://www.mumoos.hunoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-67350966962205057452010-09-16T22:52:01.971-07:002010-09-16T22:52:01.971-07:00Én ennek a típusú szőlőnek (ha jól gondolom, Othel...Én ennek a típusú szőlőnek (ha jól gondolom, Othello?és ezt vajon hogy írják helyesen? :)) a vastag héjától tartok. Az nem zavaró a sütiben? NEm bőrszerű? <br /><br />Köszi a választ!<br /><br />Üdv,<br />NyestkutyaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-15041176077909806732010-09-16T10:45:32.662-07:002010-09-16T10:45:32.662-07:00Neeeem, 25! javítomNeeeem, 25! javítomDolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-77280989495122876872010-09-16T09:20:03.688-07:002010-09-16T09:20:03.688-07:00Nagyon jól néz ki, szeretem ezeket az omlós tészta...Nagyon jól néz ki, szeretem ezeket az omlós tészta alapú gyümölcsös sütiket. Biztos, hogy 5 dkg liszt kell bele?bévéhttps://www.blogger.com/profile/03237901645902933495noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-34348266900031461762010-09-16T06:38:01.878-07:002010-09-16T06:38:01.878-07:00nem a ricotta az a mainstream : ) ha muszáj ilyen ...nem a ricotta az a mainstream : ) ha muszáj ilyen jelzőkkel illetni. De hidd el, ez a torta nem működik abból, amit ordaként ismerünk, jellegtelenebb ipari, tehén ricotta kell hozzáDolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-35281281270749819412010-09-16T06:27:33.104-07:002010-09-16T06:27:33.104-07:00Ma még divatosabb ricotta-t mondani, mert még unde...Ma még divatosabb ricotta-t mondani, mert még underground, de majd eljön az orda ideje is, ahogy mindenki megismeri, hogy mi az a ricotta.SpeckoHUhttps://www.blogger.com/profile/11076752985860232614noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-81738387734118817892010-09-16T06:03:25.092-07:002010-09-16T06:03:25.092-07:00Illetve még egy kiegészítés: tapasztalatom alapján...Illetve még egy kiegészítés: tapasztalatom alapján az olasz ricotta tehéntejből készült savósajtot jelöl. Ha juhtjes, akkor kiegészítik az elnevezést: ricotta di pecora. Amit én eddig ordát ettem, azok juhtejesek voltak. Biztos vagyok benne, hogy Gabojsza többet evett belőle, és ezért is írja, hogy jóval karakteresebb.Dolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-89608189596684366352010-09-16T05:55:52.004-07:002010-09-16T05:55:52.004-07:00szerintem: mindkettő savósajt, és a házinak az íze...szerintem: mindkettő savósajt, és a házinak az íze tök ugyanolyan. Egy olasz házi ricotta pont annyira istállóízű, mint az orda. : )) Imádom, főleg ha juhtejes.<br />De akkor a névről.Jelenlegi országunk területén első blikkre azt mondanám, nem volt akkora hagyománya a savósajtnak, mint a túrónak, ezért az orda név nem is él igazán a mai magyar nyelvben, miközben Erdélyben nagyon is. Miközben az Dolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-77684943086687537012010-09-16T04:46:16.719-07:002010-09-16T04:46:16.719-07:00Igaz, hogy az orda és a ricotta is savótúró, de a ...Igaz, hogy az orda és a ricotta is savótúró, de a ricotta nem orda, úgy, ahogy a Roquefort sem Mizó Márványsajt... A kettőnek nem ugyanaz az íze. A ricotta íze semleges, az ordának viszont elég karakteres, legalábbis a ricottáéhoz képest. Persze attól még készülhet ordával is az, aminek a receptjében ricotta szerepel, csak a végeredmény picit más lesz.<br /><br />Elnézést az okoskodásért:-)Gabojszahttps://www.blogger.com/profile/15728123197584707037noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-4010038731650403602010-09-16T04:17:46.367-07:002010-09-16T04:17:46.367-07:00talán mert olasz ricottából készülttalán mert olasz ricottából készültDolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-45085205764365859692010-09-16T04:11:47.855-07:002010-09-16T04:11:47.855-07:00Jól tudom, hogy a ricotta magyarul orda?
Miért nem...Jól tudom, hogy a ricotta magyarul orda?<br />Miért nem Szőlős-ordás torta?SpeckoHUhttps://www.blogger.com/profile/11076752985860232614noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-24100016007077521102010-09-16T01:44:38.404-07:002010-09-16T01:44:38.404-07:00Gabojsza!
tényleg nincs, meglehetősen kevés edény...Gabojsza!<br /><br />tényleg nincs, meglehetősen kevés edényem, lábosom van speckó dolog pedig alig (talán csak a tésztagépek ill. egy bon-bon forma)<br />Bár tegnap jól jött volna egy, az biztos. Egyszer egy cég akart adni, de nem akartam, hogy foglalja csak itt a helyet, évente 3x használnám<br /><br />Lizzz,<br />nem volt zavaró, sztem nem kell magozni. Engem evéskor sem zavarDolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-57756081465041984392010-09-16T01:27:47.133-07:002010-09-16T01:27:47.133-07:00Nagyon szuperul néz ki (még így is, hogy egy kicsi...Nagyon szuperul néz ki (még így is, hogy egy kicsit megpirult a széle :))! Biztosan ki fogom próbálni a hétvégén! Egy kérdésem lenne: a szőlőmagok nem voltak zavaróak? Érdemes kimagozni? Köszi!lizzznoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-90098119898181998262010-09-16T00:02:05.958-07:002010-09-16T00:02:05.958-07:00Nincs karamellizáló pisztolyod??? Azonnal tessék p...Nincs karamellizáló pisztolyod??? Azonnal tessék pótolni e hiányosságot!!!<br />Na jó, csak vicceltem!:-))))Gabojszahttps://www.blogger.com/profile/15728123197584707037noreply@blogger.com