tag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post8494160531701908211..comments2024-02-29T02:55:51.037-08:00Comments on Dolce Vita: Kókuszos szaloncukor kísérlet 1.Dolce Vitahttp://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comBlogger19125tag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-21592906195009129902011-12-19T00:17:59.945-08:002011-12-19T00:17:59.945-08:00Mindenkinek köszi a tippeket!Mindenkinek köszi a tippeket!Dolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-20341799255687705982011-12-18T12:45:05.081-08:002011-12-18T12:45:05.081-08:00A hétvégén voltam főzősuliban, ott fagyasztóba tet...A hétvégén voltam főzősuliban, ott fagyasztóba tettük egy kicsit a masszát formázás után, csokibamártás előtt (na és persze után is). Ha jól emlékszem, mi használtunk vajat.Martinahttps://www.blogger.com/profile/10034394983772905497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-29869167488500386592011-12-18T03:30:52.626-08:002011-12-18T03:30:52.626-08:00Szia!
Én kókuszreszelékből csináltam (20dkg)+ 2dl ...Szia!<br />Én kókuszreszelékből csináltam (20dkg)+ 2dl kókusztejet öntöttem rá. Mikróban melegítettem, hogy felpuhuljon a reszelék és kicsit botmixerrel is átpörgettem. 10dkg porcukrot adtam hozzá, kevés kókuszlikőrt és kevés darált mandulát, hogy ne legyen annyira folyós. Ha nem akarod a mandula ízét érezni, kevesebb kókusztej kell.<br />Szögletes műanyag edénybe nyomkodtam bele és egy órát a gasztroorsihttps://www.blogger.com/profile/04971766825923918006noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-74930968403753631072011-12-16T07:13:37.492-08:002011-12-16T07:13:37.492-08:00Szia, még nem próbáltam, de ódákat zengenek róla:
...Szia, még nem próbáltam, de ódákat zengenek róla:<br />http://antalvali.com/boszorkanykonyha/bounty-csoki.htmlJudithttps://www.blogger.com/profile/05239226157117812254noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-81245438497338203352011-12-15T13:22:09.341-08:002011-12-15T13:22:09.341-08:00A vajat én is kihagynám....én a hétvégén pròbàlkoz...A vajat én is kihagynám....én a hétvégén pròbàlkozom vele, kòkusztejjel + reszelékkel megpròbálom formában...persze nem biztos hogy sikerül...:)Elenahttps://www.blogger.com/profile/04569772494370701712noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-70470206480259274972011-12-15T04:01:23.406-08:002011-12-15T04:01:23.406-08:00Szia!
Én is most próbálkoztam először kókuszos sz...Szia!<br /><br />Én is most próbálkoztam először kókuszos szaloncukorral. Nekem NoSalty-n lévő recept bejött. Nemes egyszerűséggel: kókuszreszelék, porcukor, rózsavíz, és egy kis víz. Én a kókusz egy részét is megőröltem. Formázás nem volt nagyon könnyű, de megoldhatónak bizonyult. a csokiba mártás azonban remekül sikerült. Így szépek és jók is lettek.<br /><br />sok sikert a rengeteg ötlet Karinahttps://www.blogger.com/profile/04243016713492143880noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-291048213482715982011-12-14T15:04:11.817-08:002011-12-14T15:04:11.817-08:00Frissből csináltad? Annak magas a nedvességtartalm...Frissből csináltad? Annak magas a nedvességtartalma. Kicsit fel kellene főzni kókusztejjel, aztán formázni. A vajat egy az egyben kihagynám belőle.Ízbolygóhttp://www.izbolygo.hunoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-68636013874069130412011-12-14T13:50:18.743-08:002011-12-14T13:50:18.743-08:00nemtudom mennyire ismert Magyarorszagon a tejpor. ...nemtudom mennyire ismert Magyarorszagon a tejpor. Vajon ha azzal kombinalnad ... ? ugy tudom a suritett tej nagy resze zsir + vaj, ertheto h megolvadt... persze ez lehet, h csak okoskodas :)Editnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-5776332597437657642011-12-14T13:37:43.788-08:002011-12-14T13:37:43.788-08:00Én is évekig próbálkoztam.Tavaly fel is került a b...Én is évekig próbálkoztam.Tavaly fel is került a blogra.Nekem formázni volt nehéz,a csokiba forgatás ment.Aztán idén kicsit módosítottam rajta és így már tökéletes.Nálam kókusz,vaj,fehércsoki,tejszín és porcukor kerül bele.És amitől igazán finom:a zöld citrom.<br />Ezzel a recepttel a cukor mennyiségével lehet játszani,egyéni ízléstől függően.A tejszín miatt pedig nem aggódom,mert gyorsan fogy,deTálalóhttps://www.blogger.com/profile/05607762937473573670noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-79663411160935275822011-12-14T08:56:18.006-08:002011-12-14T08:56:18.006-08:00@ardea: Hm, a kókuszzsírnak magasabb lenne az olva...@ardea: Hm, a kókuszzsírnak magasabb lenne az olvadáspontja, mint a vajnak? Úgy tudtam, az állati zsíroké a magasabb. Vagy ez a kivétel?ehranhttps://www.blogger.com/profile/10283434728403271650noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-74362952212703601362011-12-14T06:08:01.009-08:002011-12-14T06:08:01.009-08:00Kókuszzsírral cserélném le a vajat, és kifagyaszta...Kókuszzsírral cserélném le a vajat, és kifagyasztanám. Lehet, hogy kipróbálom, van otthon kókuszzsírom. :)ardeahttps://www.blogger.com/profile/14690319201679875591noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-70785246295208890002011-12-14T04:24:42.652-08:002011-12-14T04:24:42.652-08:00(Szilikonos) bonbonforma! Ha a csoki már megdermed...(Szilikonos) bonbonforma! Ha a csoki már megdermedt, mehet bele a töltelék. Ezután le kell hûteni, s csak ha jó hideg, " lefedni " egy réteg csokival. Nem próbáltam ugyan, de biztos, hogy mûködne!JudyBlomnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-10017824452791655342011-12-14T03:40:35.163-08:002011-12-14T03:40:35.163-08:00Én is a fehércsokira szavaznék. Az szépen összetar...Én is a fehércsokira szavaznék. Az szépen összetartanà. Vagy marcipàn a vaj helyett?Viannehttps://www.blogger.com/profile/13480970714768466276noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-77675783964701546482011-12-14T01:43:39.124-08:002011-12-14T01:43:39.124-08:00és a kakaóban hempergetés?
Az ötlet nagyon tetszik...és a kakaóban hempergetés?<br />Az ötlet nagyon tetszik, nálunk is biztos sikere lenne.Kíváncsi vagyok mi lesz a megoldás!<br />Nagy kedvencem a mandulás narancsos szaloncukor. Amióta Nálad olvastam azt készítem. Örök hála:)bettihttps://www.blogger.com/profile/08323080366374700387noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-14189902399826964882011-12-14T01:16:23.317-08:002011-12-14T01:16:23.317-08:00Mi van ha a vajat - vagy legalább egy részét - jó ...Mi van ha a vajat - vagy legalább egy részét - jó minőségű fehér csokira cseréled? + a fagyasztós trükk.ehranhttps://www.blogger.com/profile/10283434728403271650noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-42593274329967378462011-12-14T00:40:27.807-08:002011-12-14T00:40:27.807-08:00maradt még massza, kipróbálom fagyasztva
a recept ...maradt még massza, kipróbálom fagyasztva<br />a recept semmi extra: 10 dkg vaj, 1 egész kókusz, 1 dl cukrozatlan sűrített tej, cukor ízlés szerint. Az enyém direkt nem lett túl édes, nagyon szeretem a friss kókusz ízét, nem akarta elnyomniDolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-75214179033102860642011-12-14T00:03:04.988-08:002011-12-14T00:03:04.988-08:00Ja és lehet, hogy jobb, ha nem mártod, hanem, ha ö...Ja és lehet, hogy jobb, ha nem mártod, hanem, ha öntöd rá a csokit.chriesihttps://www.blogger.com/profile/14151502028864481410noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-43872458852993589582011-12-14T00:02:18.970-08:002011-12-14T00:02:18.970-08:00Szerintem is a fagyasztó lesz a megoldás, olyan 15...Szerintem is a fagyasztó lesz a megoldás, olyan 15-20 percre, aztán mehet rá a csoki. Mindig a kókuszos szaloncukor volt a kedvencem, úgyhogy erre muszáj lesz időt kerítenem. Várom a receptet.:)chriesihttps://www.blogger.com/profile/14151502028864481410noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-39631933941037281202011-12-13T23:57:48.573-08:002011-12-13T23:57:48.573-08:00És ha formázás után, mártás előtt bedugod egy kics...És ha formázás után, mártás előtt bedugod egy kicsit a fagyasztóba?Pannihttps://www.blogger.com/profile/03883630041993050779noreply@blogger.com