tag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post8504724191178618031..comments2024-02-29T02:55:51.037-08:00Comments on Dolce Vita: Krémesen lágy panna cottaDolce Vitahttp://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comBlogger27125tag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-63546456030906302282012-01-16T12:25:02.836-08:002012-01-16T12:25:02.836-08:00igazi jolly joker recept, érdemes mindenféle öntet...igazi jolly joker recept, érdemes mindenféle öntettel kipróbálni. az én kedvencem a karamelles narancs hozzáDolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-36619508105732616042012-01-16T06:16:51.156-08:002012-01-16T06:16:51.156-08:00Isteni! Tegnap el is készítettem, miután olvastam....Isteni! Tegnap el is készítettem, miután olvastam. Millió köszönet a receptért!Katucikonyha,https://www.blogger.com/profile/06943577540359869144noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-63545820338477192102011-05-10T14:13:16.893-07:002011-05-10T14:13:16.893-07:00cukrot mikor teszed bele? köszi.cukrot mikor teszed bele? köszi.andreanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-77089790219505206232010-12-23T02:14:36.158-08:002010-12-23T02:14:36.158-08:00Köszönöm a gyors választ!!! Én málnás zselét rakta...Köszönöm a gyors választ!!! Én málnás zselét raktam a poharak aljába, remélem, így is tudom majd borítani! Boldog karácsonyt!Orsihttps://www.blogger.com/profile/13810375564701178618noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-75229011719503429732010-12-23T01:25:37.106-08:002010-12-23T01:25:37.106-08:00igen, közvetlenül bele, nem áztatom. Én mangózselé...igen, közvetlenül bele, nem áztatom. Én mangózselés-kókusztejeset készítek vasárnapra : )<br />Jó főzőcskézést!Dolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-90065378509693894502010-12-23T01:15:18.171-08:002010-12-23T01:15:18.171-08:00Szia!
Holnapra ezt a desszertet készítem. A lapzs...Szia!<br /><br />Holnapra ezt a desszertet készítem. A lapzselatint a meleg szószba áztatás nélkül csak belerakod? (Nem tudom, olvasod-e holnapig)<br />Köszi!Orsihttps://www.blogger.com/profile/13810375564701178618noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-55835582708254176102010-01-02T08:40:37.971-08:002010-01-02T08:40:37.971-08:00Manóka!
Igen, módosítottam egy ideje már csak 3-3...Manóka!<br /><br />Igen, módosítottam egy ideje már csak 3-3,5 zselatinnal készítem. <br />Örülök, hogy örültél neki : ) főzz belőle egészséggel!Dolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-76384182663582781562010-01-02T07:58:16.456-08:002010-01-02T07:58:16.456-08:00Kedves Kriszti!
Nagy örömömre Chili&Vanilia s...Kedves Kriszti!<br /><br />Nagy örömömre Chili&Vanilia szakácskönyve mellett a Te könyvedet is megkaptam karácsonyra! A fenti receptből 3,5 zselatinlappal készítettem a karácsony alatt panna cottát és nagyon nagyon finom lett! Annyira mókás, ahogy rezeg/remeg az egész:)) Épp most lapozgattam a könyvedet és látom, hogy ott is 3,5 lappal szerepel már!:) úgyhogy ez a mennyiség bevált!nemesnagyannahttps://www.blogger.com/profile/16773417286121357920noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-28299977014542151592009-08-06T14:48:36.397-07:002009-08-06T14:48:36.397-07:00Szia!
Szép a blogod, most bukkantam rá. Hasonlítu...Szia!<br /><br />Szép a blogod, most bukkantam rá. Hasonlítunk, már ami az ételfotózást, az utazhatnékot és a vaterázást illeti. :) Én könyvekre licitálok inkább. <br />Ettem Panna cotta-t nemrégen. Karamell ízű volt a puding és karamell öntettel. Helyszín: Temesvár, Intermezzo vendéglő.Borbély Anitahttps://www.blogger.com/profile/10898227061238616100noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-19457295732166883062009-05-11T07:49:00.000-07:002009-05-11T07:49:00.000-07:00Eszement jók a fotóid, pannacotta isteni - köszi a...Eszement jók a fotóid, pannacotta isteni - köszi az írást!Zoltán Hoppárhttps://www.blogger.com/profile/03910597088187392014noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-68445990478960194112009-02-13T02:13:00.000-08:002009-02-13T02:13:00.000-08:00Másfél évig éltem Olaszországban,nagyon szerettem ...Másfél évig éltem Olaszországban,nagyon szerettem ,de nem tudtam,hogy ez a neve!!!!:-(((Végre megtaláltam,holnapra lesz meglepi a páromnak málnaszósszal!<BR/>Nincs időm ,de a honlap mentve van a kedvencek közé...szóval visszatérek!<BR/>Szép napot!<BR/>MelindaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-17635887447249455262008-05-20T10:49:00.000-07:002008-05-20T10:49:00.000-07:00Sikerült, köszönöm. A lapzselatin is meglett.:)Én ...Sikerült, köszönöm. A lapzselatin is meglett.:)<BR/>Én eperszószt csináltam hozzá. Tegnap, mikor a második adagot csináltam (haaaam;), inkább több (házi)tejet tettem bele, kevesebb tejszínt. Mindenhogyan mennyei :)<BR/>A következőkben a lapzselatin helyett inkább valami növényi dologból szeretném, hátha abból is működik.:) <BR/><BR/>A google a Te oldalad szereti a legjobban panna cottára. Gratu :hangtohttps://www.blogger.com/profile/04399486595423781362noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-85221849928304903362008-05-18T00:21:00.000-07:002008-05-18T00:21:00.000-07:00Hangto!Én is most készítettem. : )Lapzselatint hip...Hangto!<BR/><BR/>Én is most készítettem. : )<BR/>Lapzselatint hiperekben biztos kapsz, én most intersparban vettem, de tescoban is van mindig<BR/>6 dl folyadékhoz 3 lapot használj, ne négyet, a recept azóta egy újabb posztban módosítva lettDolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-27114155786982088842008-05-17T03:41:00.000-07:002008-05-17T03:41:00.000-07:00Én mostanság fogom megcsinálni. Már mindent beszer...Én mostanság fogom megcsinálni. Már mindent beszereztem a Cserpes sajtmester terjszíneit is, mert gondolom ilyen-olyan habtejszínekből nem lesz olyan fenséges. <BR/>Egyetlen dolog, hogy még lapzselatint nem találtam :/ <BR/>Melyik boltokban lehet biztosan kapni, tudna valaki segíteni?hangtohttps://www.blogger.com/profile/04399486595423781362noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-37578377763702252872007-11-07T13:13:00.000-08:002007-11-07T13:13:00.000-08:00Nagyon finom a mangóval, ez jó érett volt, egy ici...Nagyon finom a mangóval, ez jó érett volt, egy icipici cukorral turmixoltam csak le, semmi egyéb. Nem kell belőle sok, mert úgy valóban sok lenne a krémes panna cottahoz, inkább csak "pöttyökben", ízesítésül, nem "ráömlesztve". (a maradék mangópürét csak úgy magában kikanalaztuk a panna cotta után utódesszertként)<BR/>Most a kókuszos p.c-t fogom kipróbálni.Zsuzsahttps://www.blogger.com/profile/14876159188894070990noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-44972729581797724032007-11-05T11:52:00.000-08:002007-11-05T11:52:00.000-08:00Zsuzsa!Sztem a vanília akkor nem süllyed le az alj...Zsuzsa!<BR/>Sztem a vanília akkor nem süllyed le az aljára, ha fél óránként keversz rajta egyet. Nálam ez kivitelezhetetlen, mert én mindig estére rakom be összeállni az ilyen desszerteket, hogy ne izguljak rajta és nézegessem óránként, hogy megkötött-e már. : )))<BR/>A mangópüré nagyon jól hangzik. Ízben mindenképp, de talán állagban nem a legjobb. (krémeshez-krémes) Számolj be, milyen volt!Dolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-17099275600083477482007-11-04T23:07:00.000-08:002007-11-04T23:07:00.000-08:00Végre megcsináltam! 3 lappal, nagyon finom! Kicsit...Végre megcsináltam! 3 lappal, nagyon finom! Kicsit izgultam, mert nagyon lassan kötött meg. Azt sajnos nem olvastam el, hogy kiborítás előtt forró vízbe mártod, így nem lett elég elegáns. Még csak kettőt borítottam ki, a többi az estére vár, akkor majd úgy fogom. <BR/>Kaptam egy érett mangót, azt hiszem, abból csinálok mellé egy kis pürét. <BR/>Még azt nem tudom, hogy azzal mit lehetne tenni, Zsuzsahttps://www.blogger.com/profile/14876159188894070990noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-25283444511796801182007-09-12T12:54:00.000-07:002007-09-12T12:54:00.000-07:00Na, alakul a dolog, múlt héten felfedeztem, hogy C...Na, alakul a dolog, múlt héten felfedeztem, hogy Cserpeséknél tejszínt is lehet kapni (lehet,hogy korábban is lehetett, de én eddig nem vettem észre). Vettem egyet kipróbálni, egész jó, azt hiszem, ez lesz az alany hozzá. Persze ez is 30%-os, lehet, hogy Mo-n ez a szabvány a tejszínre?!<BR/>(Ja, és 4,5 dl-es kiszerelésben árulják, így egyből dupla adagot kell majd csinálnom :))Zsuzsahttps://www.blogger.com/profile/14876159188894070990noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-53134695971157742552007-08-14T23:32:00.000-07:002007-08-14T23:32:00.000-07:00Ht ahhoz a rúdhoz elég szentségsértés lenne az én ...Ht ahhoz a rúdhoz elég szentségsértés lenne az én Tescós tejszínem. : ) Ugyanis ez abból készült, 30%-os, gyakorlatilag ugyanolyan fos tejszín (már bocsánat), mint a többi. Csak ez volt, ami nem főző és nem növényi és nem 1l-es a tescóban. Gondolom, hogy egy magasabb zsírtartalmú, nem UHT tejszínből lehet igazán jót készíteni. A zselatint csökkentsd le minimum 3-ra!<BR/>De még én is kísérletezek Dolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-12008441151016233632007-08-14T13:12:00.000-07:002007-08-14T13:12:00.000-07:00Örülök, hogy sikerült! :)Néhány receptet már begyű...Örülök, hogy sikerült! :)<BR/>Néhány receptet már begyűjtöttem, csak nem tudok főzéssel foglalkozni mostanában. De felveszem a tiedet is a listára. <BR/>Milyen tejszínt használsz? Én valahogy azokkal sem vagyok elégedett. Van viszont csodálatos madagaszkári vaníliarudam.Zsuzsahttps://www.blogger.com/profile/14876159188894070990noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-64254022614633474712007-08-14T01:40:00.000-07:002007-08-14T01:40:00.000-07:00Ági!Köszönöm, bár a második képen a desszert kicsi...Ági!<BR/><BR/>Köszönöm, bár a második képen a desszert kicsit megfáradt, neghezen viselte az egyik tányérről a másikra költöztetéstDolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-17915440400240419322007-08-08T12:19:00.000-07:002007-08-08T12:19:00.000-07:00Tényleg. Talán ez eddig a leggyönyörűbb kép. El va...Tényleg. Talán ez eddig a leggyönyörűbb kép. El vagyok tőle alélva.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-2230261367807336032007-08-08T02:43:00.000-07:002007-08-08T02:43:00.000-07:00és milyen finom, már el is fogytak.és milyen finom, már el is fogytak.Dolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-56353388045356834932007-08-08T02:21:00.000-07:002007-08-08T02:21:00.000-07:00Jaj de szep lett, mindenkepp kiprobalom!Jaj de szep lett, mindenkepp kiprobalom!Lilahangyahttps://www.blogger.com/profile/04882710217194320081noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-52047901942599792512007-08-07T09:50:00.000-07:002007-08-07T09:50:00.000-07:00Rossamela!Ez engem is izgatott eddig, de tegnap ka...Rossamela!<BR/>Ez engem is izgatott eddig, de tegnap kaptam a Tecsóban lapzselatint. 160 ft körül volt 6 lap, ez 10 gr, ööööö a 4 akkor... számold ki... : ) De inkább három legyen, így már könnyű is 5 grDolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.com