tag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post1960856933251279643..comments2024-02-29T02:55:51.037-08:00Comments on Dolce Vita: A világ legmegalázottabb tésztájaDolce Vitahttp://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comBlogger19125tag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-67806793132955497242011-08-29T06:43:45.959-07:002011-08-29T06:43:45.959-07:00Ezt ki fogom próbálni, köszi a receptet. Első és u...Ezt ki fogom próbálni, köszi a receptet. Első és utolsó találkozásom a carbonaraval még jó 15 évvel ezelőtt volt: tejszínes, gépsonkás, gombás förmedvény. Bár akkor még nem voltam olasz konyha rajongó, de ez akkor sem jött be. <br />Aztán elfelejtettem... és Olaszországban is inkább ettem, amiket ismertem, de sohsem csinálok. A carbonara kimaradt. <br />Na majd most.Beushttps://www.blogger.com/profile/08932266578081450366noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-71344743915909566312010-01-31T14:09:35.597-08:002010-01-31T14:09:35.597-08:00Én félek a tojás nyersen marad. Ez tök alaptalan f...Én félek a tojás nyersen marad. Ez tök alaptalan félelem?Unknownhttps://www.blogger.com/profile/17500085886321598405noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-21998378487420153272010-01-30T23:49:41.280-08:002010-01-30T23:49:41.280-08:00autentikus változat a cukkinis tésztára : ))) én a...autentikus változat a cukkinis tésztára : ))) én azt rákkal szoktamDolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-13810956857303965562010-01-29T06:48:27.804-08:002010-01-29T06:48:27.804-08:00Szia! Nekem is a kedvenceim köző tartozik, pecorin...Szia! Nekem is a kedvenceim köző tartozik, pecorinoval. Nyáron gyakran készítem cukkinivel, chilivel. Szerintem nagyon finom, bár tudom, hogy nem autentikus változat.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-88840730623568741772008-12-25T12:15:00.000-08:002008-12-25T12:15:00.000-08:00Boldog karácsonyt!Kösz a választ, kipróbálom egész...Boldog karácsonyt!<BR/><BR/>Kösz a választ, kipróbálom egész tojással! Ha a szegény szénégetőnek volt húsos szalonnája, parmezánja, tejszínt is rakhatott volna rá.<BR/><BR/>Az "igazi magyaros" paradicsomszószos spgaettinek van olasz megfelelője? Van olyan, hogy Bolognai Spagetti?<BR/><BR/>Egyszer majd regisztrálok...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-78969646236191320532008-12-22T08:11:00.000-08:002008-12-22T08:11:00.000-08:00Szia!Igen, egész tojást kell használni! A tejszín ...Szia!<BR/><BR/>Igen, egész tojást kell használni! A tejszín nem túl autentikus, gondolj bele, elég drága hozzávaló az egy szénégető munkásnak...<BR/>Engedékenyebbek 1-2 evőkanál tejszínt engednek keverni a tojáshoz, sztem felesleges, ha ráérzel, mikor kell ráönteni a tojást e meleg tésztára, nagyon jó krémes lesz rajtaDolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-42647654179781753902008-12-22T07:51:00.000-08:002008-12-22T07:51:00.000-08:00Helo! Most találtam a blogot (bűvösszakácsos hivat...Helo! Most találtam a blogot (bűvösszakácsos hivatkozásból), és egy kérdésem lenne: egész tojást kevertek bele, nem csak a sárgáját?<BR/>(lásd bűvösszakácsos carbonara spagetti recept... egyébkét ott írtak tejszínt is)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-85860524136777816462007-08-03T09:05:00.000-07:002007-08-03T09:05:00.000-07:00Ana!A forró tésztára öntsd a tojást, és már ne mel...Ana!<BR/><BR/>A forró tésztára öntsd a tojást, és már ne melegítsd, így nem lesz rántottaDolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-86049682392882643942007-08-03T08:24:00.000-07:002007-08-03T08:24:00.000-07:00Csak nagy böszen bólogatni tudok mindahhoz, amit í...Csak nagy böszen bólogatni tudok mindahhoz, amit írtatok. De ahogy Zsuzska írta, ez nem magyar sajátosság: a németek pont ugyanilyenek. Még megismerkedésünk elött a férjem egyszer Görögországban nyaralt, ahol a szállodában megkérdezte, lenne-e valami helyi sörük is, mert német sört otthon is tud inni. Nem volt... Aztán elmesélte neki a szállodás, hogy német vendégei csak a német sört keresik és Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-60452274673325606002007-08-01T23:51:00.000-07:002007-08-01T23:51:00.000-07:00Teljesen igaz, amit írtál azokról, akik egy idegen...Teljesen igaz, amit írtál azokról, akik egy idegen országban is mindig rántotthúst ennének, lehetőleg kovászos uborkával és csakis húsleves után. <BR/>De vigasztaljon a tudat, ez nem magyar sajátosság. Ismerek íreket, akik Magyarországon nem kóstoltak meg semmi specialitást, maradtak az általuk jól ismert gyorséttermeknél (!), és a klasszikus példát már említettem egy írásomban: olasz pasi nem Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-78887164229586817392007-08-01T04:39:00.000-07:002007-08-01T04:39:00.000-07:00Én mindig ügyetlenkedek vele, ezért akkor öntöm cs...Én mindig ügyetlenkedek vele, ezért akkor öntöm csak a tésztára, amikor a tészta már kissé meghűlt és utána takarékon addig melegítem, amíg fel nem szürcsöli a tojást.<BR/>Különben nekem mindig rántottás lesz, a bénaságomnak köszönhetően.Anahttps://www.blogger.com/profile/07532179007373187384noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-72344335738515932452007-08-01T02:19:00.000-07:002007-08-01T02:19:00.000-07:00Főzővízből legtöbbször teszek a tésztákhoz. Nem do...Főzővízből legtöbbször teszek a tésztákhoz. Nem dominál a tejszín, nem is lehet igazán kitalálni, csak kicsit krémesebb.<BR/>Egyébként furcsa, mert a rendes rántottába, omletthez is löttyintek tejszínt. (mert nélküle minimálisan kímélőbb lenne:-)))<BR/>Üdv,<BR/><BR/>LepkePillangóAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-68290781537693134942007-07-31T23:27:00.000-07:002007-07-31T23:27:00.000-07:00LepkePillangó!Nekem sosem lesz száraz, főleg mivel...LepkePillangó!<BR/>Nekem sosem lesz száraz, főleg mivel egy kanál főzővizet is teszek a tojáshoz. Az enyém az elején kicsit folyós, ahogy hül a cucc szép rétegben bevonja a tojás a tésztát. <BR/><BR/>Bombadil toma!<BR/>Sajnos ez is akad bőven. Egyszer majd szentelek egy posztot a magyarországi olsaz éttermeknekDolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-68859584812789300442007-07-31T17:15:00.000-07:002007-07-31T17:15:00.000-07:00ezt űberelni tudom. egyszer egy étteremben olyan c...ezt űberelni tudom. egyszer egy étteremben olyan carbonarat hoztak ki, amiben zöldorsó is volt. ezt honnan vette a szakács?! igaz, hogy menüben volt, de könyörgöm, legalább ne irta volna ki, hogy spagetti carbonara!!!<BR/>... én nyaraláskor igyekszem olyan helyen enni ahová csak helybeliek járnak.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-71286952401344328262007-07-31T12:50:00.000-07:002007-07-31T12:50:00.000-07:00:-) A nagyon jó barát vajon mit szólt volna, ha lá...:-) A nagyon jó barát vajon mit szólt volna, ha látja, hogy a provence-i piacról beszerzett grill galambot, olajbogyókat, articsókát, friss kenyeret (most sül a dagasztás nélküli kenyér - kíváncsi vagyok) esszük a szinte buszpáyaudvari körülményt mutató, piac melletti padon, papírból, dobozból:-)<BR/>Carbonára spagetti: be kell vallanom, hogy szoktam löttyinteni egy kis tejszínt. Viszont nem Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-27516466430002561682007-07-31T12:35:00.000-07:002007-07-31T12:35:00.000-07:00Attila!Én is parmezán, de ezt már írtam talán. Egy...Attila!<BR/><BR/>Én is parmezán, de ezt már írtam talán. Egyedül az amatriciana az, amit csak pecorinóval szeretek. Ha eddig parmezánnal etted, próbáld ki pecorinóval! <BR/>Római sztori, ilyen akad bőven : (. Engem a toszkán nyaralás alkalmával kedvesen letolt egy tényleg nagyon jó barátom, hogy Ti mindig ilyen szar helyeken esztek napközben (tudniilik pizziccheriában, rosticceriában, vagy Dolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-64068776243089143152007-07-31T12:18:00.000-07:002007-07-31T12:18:00.000-07:00a barátom ketchupot kért a pizzájához egy római ét...a barátom ketchupot kért a pizzájához egy római étteremben, mert hogy milyen szar ez a pizza és alig van valami rajta, bezzeg otthon amit rendel a pizzériából, az hogy meg van pakolva mindennel. nem kicsit égett az arcom:))<BR/>a carbonara nagyon jó, gyakran csinálom. egyéként én parmezán párti:)Bombadil Tomahttps://www.blogger.com/profile/12187372828606215466noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-83855810882153857582007-07-31T08:47:00.000-07:002007-07-31T08:47:00.000-07:00Blájen!Finom lehetett! Javaslom, legközelebb tegyé...Blájen!<BR/><BR/>Finom lehetett! Javaslom, legközelebb tegyél bele egy kis tejszínt is. Vagy még jobb javaslat: Frank Júlia, zseniális gasztronómusunk univerzális, minden ételhez hasznosítható ötlete: szórd meg egy kis füstölt karaván sajttal, aztán zsupsz be a sütőbe. <BR/>Ez meg női cinizmus : )Dolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-9480471439216838982007-07-31T06:56:00.000-07:002007-07-31T06:56:00.000-07:00Mivel az én konyhámban gyakorta "feltaláló üzemmód...Mivel az én konyhámban gyakorta "feltaláló üzemmódban" zajlik a főzés (vagyis hiányoznak az általános, alapkészletfelhalmozó bevásárlások, és gyakran abból ötlök ki valami érdekes-ízletes dolgot, ami van), egy másik rajongó tanácsára sajt híján fölgőzölt tojássárgájával próbáltam hasonló hatást elérni. A szimplán tojásos íz persze elég domináns volt, de érdekes és ízletes végeredmény jött ki Anonymousnoreply@blogger.com