tag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post5425426566499831334..comments2024-02-29T02:55:51.037-08:00Comments on Dolce Vita: Pavlova újra, habszifonnalDolce Vitahttp://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comBlogger26125tag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-30871605458468017002011-07-16T13:27:51.476-07:002011-07-16T13:27:51.476-07:00Kedves Dolce Vita!
Most először csináltam először...Kedves Dolce Vita!<br /><br />Most először csináltam először Pavlovát (este van). Mindent a receptben leírtak szerint csináltam, a keverés közepére, mikor már a cukor felét hozzáadtam, a hab nagyon magas lett, és vágható állagú. Ezután viszont összeesett a felére és úgy is maradt. Kb. 3 cm-es torta formát tudtam csinálni belőle. Most hül a sütőben reggelig. Ahogy bedugtam a kezem a sütőbe, már Gabihttps://www.blogger.com/profile/08556505061573888702noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-36937001612425436602010-02-22T11:04:55.468-08:002010-02-22T11:04:55.468-08:00Leila!
belül puhának, ragacsosnak kell maradniaLeila!<br /><br />belül puhának, ragacsosnak kell maradniaDolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-67562228789552889562010-02-22T04:52:02.349-08:002010-02-22T04:52:02.349-08:00kedves dv!szovl elolvastam menetkozben a csokispav...kedves dv!szovl elolvastam menetkozben a csokispavlova receptet is,es,hogy irtad,hogy ne nyitogassuk a suto ajtajat!en nyitogattam:-(lehet,hogy ezert esett be a teteje?es belul nem sult meg annyira,mint kivul.megkéne neki?koszi a valaszt es a segitseget:leila.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-11276860966334115712010-02-22T03:39:14.119-08:002010-02-22T03:39:14.119-08:00Leila!
Nem tudom, 2x sütöttem én is csak, még nin...Leila!<br /><br />Nem tudom, 2x sütöttem én is csak, még nincs nagy tapasztalatom benne, mire hogyan reagál a tésztája. Ha be is szakad, arra a jó a tejszín a tetején, hogy orvosol minden küllembéli hibát : )) azért finom volt?Dolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-14181387908261178112010-02-22T03:20:43.453-08:002010-02-22T03:20:43.453-08:00dolcevita!megcsinaltam a pavlovat!!!!minden jol me...dolcevita!megcsinaltam a pavlovat!!!!minden jol ment,es raktam bele kemenyitot is,de amikor hult a sutoben,beszakadt a teteje:-(mitol lehet szerinted?koszi a valaszt:leila.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-22360851902937205662010-02-21T12:02:14.824-08:002010-02-21T12:02:14.824-08:00Leila!
étkezési keményítőként keresd, sztem minde...Leila!<br /><br />étkezési keményítőként keresd, sztem minden nagyobb helye kapni. Minden receptbe írták, hogy kell bele, amiket eddig olvastam, de nem 100%. hogy muszáj beleDolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-87989944791032807812010-02-20T06:08:12.182-08:002010-02-20T06:08:12.182-08:00kedves dolce vita!szuperul nez ki a torta!!!hat ez...kedves dolce vita!szuperul nez ki a torta!!!hat ez nalunk sem tartana sokaig!latom,hogy van benne kemenyito.ez mennyire fontos bele?ez az ami nincs itthon!vagy ha elengedhetetlen akkor hol kapok?barmilyen kozertben?koszi:leila.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-54870791679190428072010-02-19T05:04:47.353-08:002010-02-19T05:04:47.353-08:00Kedves Dolce Vita,
Köszi a posztot, szépséges!
Ná...Kedves Dolce Vita,<br /><br />Köszi a posztot, szépséges!<br />Nálunk is ez a kedvenc torta, ötünknek 12 fehérjéből sütöm (már égett le habverő), 1 l tejszínnel (verjük), de nem szokott maradni...<br />Üdv,<br />Zs.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-75175901469260841892010-01-21T07:49:16.270-08:002010-01-21T07:49:16.270-08:00Kedves Dolce Vita!
Már régóta figyelem a blogodat...Kedves Dolce Vita!<br /><br />Már régóta figyelem a blogodat, rengeteg hasznos információt és gyönyörű ételeket találtam. A Pavlovát én a szülőhazájában ismertem meg Ausztráliában, egy ausztrál cukrász formázta meg ezt a tortát Anna Pavlova szoknyájáról.<br />Az eredeti recept eperrel szól, csoda finom. <br />Ausztrál étteremben úgy tálalták fel nekünk, hogy kis egyszemélyes tortakarikákat Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-3367391821873695792010-01-21T03:02:29.980-08:002010-01-21T03:02:29.980-08:00Gyönyörűséges!Gyönyörűséges!Csibehttps://www.blogger.com/profile/09731112192558683720noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-76828069101529021202010-01-20T12:30:09.893-08:002010-01-20T12:30:09.893-08:00Végre tudom, mi lesz a mostani fő kedvenc, a Créme...Végre tudom, mi lesz a mostani fő kedvenc, a Créme Brulée után megmaradó tojásfehérjékkel...<br /><br />ÁgiÁginoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-79071039948788979162010-01-20T07:51:28.704-08:002010-01-20T07:51:28.704-08:00Vera!
jobbról egy ernyő, balról egy softbox. Nem t...Vera!<br />jobbról egy ernyő, balról egy softbox. Nem teljesen oldalt, egyik kicsit hátrébb (ernyő), softbox kicsit előrébb.<br />Anka!<br />nekem is az lesz, illetve nyáron fertőzöm vele az ismerősöketDolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-60431434678185831832010-01-20T07:46:34.150-08:002010-01-20T07:46:34.150-08:00Szia,
Nem a sütivel kapcsolatban van kérdésem, han...Szia,<br />Nem a sütivel kapcsolatban van kérdésem, hanem a vakuval. Milyen beállítást használtál a képhez?<br />köszi<br />Vera<br /><br />A sütit eltudom képzelni egy kis pisztáciával és eperrel... de ezzel várok az eperszezonig inkább.Veranoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-90036662609091518212010-01-20T07:29:48.449-08:002010-01-20T07:29:48.449-08:00Köszönöm!!! Angliában éltem még főiskolás koromban...Köszönöm!!! Angliában éltem még főiskolás koromban és az anyuka kedvenc desszertje volt ez, meg az enyém is, azóta keresem a receptet!!! Köszönöm!!! Köszönöm!!!Ankahttps://www.blogger.com/profile/04971502182048809969noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-72397906852453715792010-01-20T07:07:20.169-08:002010-01-20T07:07:20.169-08:00Hapci!
erre azért ügyelek : )
Dorszi!
A habot h...Hapci!<br /><br />erre azért ügyelek : )<br /><br />Dorszi!<br /><br />A habot ha addig vered, míg csillogó, fényes lesz és tényleg vágni lehet, akkor bármilyen forma kihozható belőle. Én úgy kentem a "tortát" hogy eleve 7 cm körül volt, és még nőtt is egy kicsit. Nézd meg a képen, olyan kemény volt a hab, hogy látszik a kenés nyoma az oldalán, sőt, direkt húztam bele ilyen csíkokat is,Dolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-10930342880189765642010-01-20T06:07:20.030-08:002010-01-20T06:07:20.030-08:00Gyönyörű!!!Gyönyörű!!! á la carte kulinariahttps://www.blogger.com/profile/12137160063217464933noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-48810170402659163082010-01-20T05:16:44.862-08:002010-01-20T05:16:44.862-08:00Kedves K-k!
Köszi mindenkinek az infót!
K :)Kedves K-k!<br />Köszi mindenkinek az infót!<br />K :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-43437110648518740252010-01-20T05:02:14.501-08:002010-01-20T05:02:14.501-08:00Meg fogsz hízni, bánatomra. :)
HapciMeg fogsz hízni, bánatomra. :)<br />HapciAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-42036173863522525452010-01-20T03:52:03.279-08:002010-01-20T03:52:03.279-08:00harmadik K. : )harmadik K. : )Dolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-10700577798118998012010-01-20T03:51:47.513-08:002010-01-20T03:51:47.513-08:00intersparban vettem a patront, a sütikellékes rés...intersparban vettem a patront, a sütikellékes részen volt (tortaforma, habzsák, és társainál)Dolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-33722645532270392282010-01-20T03:48:01.855-08:002010-01-20T03:48:01.855-08:00régen a pénztárnál volt, a pénztárostól kellett ké...régen a pénztárnál volt, a pénztárostól kellett kérni. <br />Egy másik K.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-25607635074922670882010-01-20T03:20:03.080-08:002010-01-20T03:20:03.080-08:00Kedves Dorszi, habszifon nem "branded", ...Kedves Dorszi, habszifon nem "branded", szerintem a '80-as évekből maradt rám. Hiperben hol találom? köszi előre is: KAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-30147203926453364202010-01-20T02:29:15.081-08:002010-01-20T02:29:15.081-08:00Kedves dolcevita
Én is imádok főzni, nagyon sok r...Kedves dolcevita<br /><br />Én is imádok főzni, nagyon sok receptedet megfőztem már, imádom mindet, viszont pavlovát én egy új-zélandi szakácskönyvből szoktam sütni, ez a torta anyukám kedvence, és új-zélandon amit ő evett az 10 cm magas lett, és gondoltam meglepem és reprodukálom, de nekem 5 cm-nél soha nem lesz magasabb, pedig csináltam a Te recepted alapján is, és az új-zélandi recept alapján dorszinoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-12574960972546219032010-01-20T02:28:19.580-08:002010-01-20T02:28:19.580-08:00Méltán jött divatba megint ez a torta. Anna Pavlov...Méltán jött divatba megint ez a torta. Anna Pavlova turnéja előtt "spanyol szél" torta volt a neve /Spanische Wind/. Az akkori leírásnak megfelelő készítési módot tévében is láttam egyszer régen: a tepsire egy körlapot, egy hasonló külső átmérőjű koszorút és egy tucatnyi csókot formáztak habzsákkal. Mikor megsült és kihűlt, egy csepp sziruppal ráragasztották a lapra a karikát, arra Podruzsiknoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-34611043549536540732010-01-20T01:55:59.123-08:002010-01-20T01:55:59.123-08:00Gyönyörű!Gyönyörű!Puszedlihttps://www.blogger.com/profile/13341871831122008188noreply@blogger.com