tag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post5794939225811779225..comments2024-02-29T02:55:51.037-08:00Comments on Dolce Vita: Sütőtökös gnocchi zsályavajjalDolce Vitahttp://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comBlogger14125tag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-17522673391773781442010-01-07T09:37:38.951-08:002010-01-07T09:37:38.951-08:00főzés előtt, és gyakorlatilag fagyosan dobom a for...főzés előtt, és gyakorlatilag fagyosan dobom a forró vízbeDolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-47786628035754151522010-01-07T09:25:01.759-08:002010-01-07T09:25:01.759-08:00És kifőzve fagyasztod le, vagy még főzés előtt?És kifőzve fagyasztod le, vagy még főzés előtt?Bruminoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-68439525885535742772008-11-08T01:13:00.000-08:002008-11-08T01:13:00.000-08:00Kispiskóta!Igen, adagokban lefagyasztom, ha egysze...Kispiskóta!<BR/><BR/>Igen, adagokban lefagyasztom, ha egyszer már nekiállok, akkor sokat csinálok belőle, elég ha 1x úszik tőle a konyhaDolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-90001669684581626982008-11-07T00:40:00.000-08:002008-11-07T00:40:00.000-08:00Ebből NAGYON sok gnocchi lesz. Mit csinálsz a mara...Ebből NAGYON sok gnocchi lesz. Mit csinálsz a maradékkal? Lefagyasztod?Kispiskótahttps://www.blogger.com/profile/00549251215724862766noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-75738953282678729122008-10-19T11:22:00.000-07:002008-10-19T11:22:00.000-07:00Szusza!Sajnos nincs ilyenben tapasztalatom, teszte...Szusza!<BR/><BR/>Sajnos nincs ilyenben tapasztalatom, teszteld egy nagyon kis adaggal, hogy nem fő-e szét! Ha más ételekhez használod ezeket a liszteket és hasonlóan viselkednek, mint egy sima liszt, akkor gondolom, lehetDolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-30967987846441261442008-10-19T09:47:00.000-07:002008-10-19T09:47:00.000-07:00Szia!Szerinted lehet csinálni gnocchit sikér-mente...Szia!<BR/><BR/>Szerinted lehet csinálni gnocchit sikér-mentesen is, pl rizslisztből, vagy köleslisztből mondjuk?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-55929321867192732172007-10-15T13:26:00.000-07:002007-10-15T13:26:00.000-07:00másnéven supplí, épp most kértek tőlem egy ilyen r...másnéven supplí, épp most kértek tőlem egy ilyen receptet, egy posttal odébb! : ) <BR/>Két-három kritizáló hangadó volt, ennyi bőven belefér. Netes viszonylatban még kevés is. : )Dolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-14559140432267087452007-10-15T13:12:00.000-07:002007-10-15T13:12:00.000-07:00Kriszta, és ne hagyd magad, olvastam a Reakció old...Kriszta, és ne hagyd magad, olvastam a Reakció oldalán is a cikkedet a pizzáról, minden soroddal egyet lehet érteni és egyébként is jó a cikk. <BR/>A sok hőbörgő iriggyel pedig szerintem tök jó fölvenni a kesztyűt, mindenesetre láthattad, hogy mennyivel többen vannak melletted, köztük én is:-)<BR/>A sütőtökös rizottóra visszatérve, biztosan tapasztaltad olasz útjaidon, hogy a megmaradt rizottóbólAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-45963995534228494722007-10-15T07:27:00.000-07:002007-10-15T07:27:00.000-07:00Player, köszönöm az infókat! Kecskesajtos rizottón...Player, köszönöm az infókat! Kecskesajtos rizottónak ki fogom próbálni, nagyon jól hangzikDolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-37721854102629699372007-10-15T02:48:00.000-07:002007-10-15T02:48:00.000-07:00Kedves Kriszta,Van 2-3 féle régebbi sütőtök fajta,...Kedves Kriszta,<BR/><BR/>Van 2-3 féle régebbi sütőtök fajta, amelyek nem olyan vizesek, mint ezek a narancssárga hosszúkás tökök (nem is tudom mi hivatalosan a neve, az országben több nevet is hallottam, angolul butternut-nak hívják, ezt használják a legtöbb sütőtökös kajákba az éttermek). De piacon lehet kapni ezeket a szürkéskék héjú régi fajtákat, azok tuti jó szárazak, bár ez sem mind. A Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-63600730173717293602007-10-07T15:10:00.000-07:002007-10-07T15:10:00.000-07:00Jajj, ez ismét gyönyörű.Jajj, ez ismét gyönyörű.chili&vaniliahttps://www.blogger.com/profile/05759706891866298752noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-86853347621292437482007-10-05T11:20:00.000-07:002007-10-05T11:20:00.000-07:00Kornélia!Egy 3 évvel ezelőtti Sale e Pepe-ben talá...Kornélia!<BR/>Egy 3 évvel ezelőtti Sale e Pepe-ben találtam. Ősszel/télen rendszeresen készítem. Kipróbálom az általad írt venetói verziót.<BR/>A receptet várom! : )<BR/><BR/>Mamma!<BR/>Én ricottás sütőtökös keveréket tésztába szoktam tölteni. Azt hiszem először Trevisóban vettem ilyet egy töltött tészta árusnál, és nagyon ízlett. Az ottani vajas tésztába volt töltve és sütőben kellett megsütni, Dolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-89948463171621255102007-10-05T04:40:00.000-07:002007-10-05T04:40:00.000-07:00Sütőtökkel készült gnocchihoz nem tudok hozzászóln...Sütőtökkel készült gnocchihoz nem tudok hozzászólni, mivel még nem főztem:-), de én ricottával olvastam krumpli helyett. <BR/>(úgy hogy épp ideje, hogy kipróbáljam:-))<BR/>Viszont rá mártásnak nagyon jó! Az egyik legjobb risotto, amit valaha ettem, szintén (többek között) sütőtökből készült. <BR/>Gyanítom, hogy az otthoni sütőtök más fajtájú, emlékeim szerint olyan szálas, nedves, gondolom ezért Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-57849158064143601152007-10-05T03:12:00.000-07:002007-10-05T03:12:00.000-07:00En krumplival dusitott gnocchi di zuccat meg nem e...En krumplival dusitott gnocchi di zuccat meg nem ettem itt Olaszorszagban (de most ki fogom probalni), es lehet, hogy ismered mar a mi venetoi variacionkat, mindenesetre itt a recept:<BR/>A tokot gozben puhara parolni, majd krumplinyomon attorni (bio tok esetebn a hejat is fel lehet hasznalni), osszekeverni 1 tojassal es annyi liszttel, hogy a galuskatesztanal kicsit surubb legyen. Lobogo sos Anonymousnoreply@blogger.com