tag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post7171732575645742842..comments2024-02-29T02:55:51.037-08:00Comments on Dolce Vita: Házi szaloncukor marcipánból, szigorúan percipán nélkülDolce Vitahttp://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comBlogger65125tag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-64091117678095933352011-12-21T00:37:46.355-08:002011-12-21T00:37:46.355-08:00Pipi irta...
most olvastam masik recept alatt, ho...Pipi irta...<br /><br />most olvastam masik recept alatt, hogy az tul szaraz volt valakinek, lehet maradok a csokinal akkor inkabb en is. Egyebkent fele sima marcipan lesz, fele meg aszalt szilvas :) A szamos felebol is az a kedvencem.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-50056619938169172562011-12-21T00:28:30.611-08:002011-12-21T00:28:30.611-08:00Pipi irta...
Szia, egy kerdesem lenne, ezt is leh...Pipi irta...<br /><br />Szia, egy kerdesem lenne, ezt is lehet kakaoporba forgatni csoki helyett? Erdemes?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-17334586050994713482011-12-16T00:00:03.427-08:002011-12-16T00:00:03.427-08:00Edit!
Mert ott még nem dermedt vissza, az alsó ké...Edit!<br /><br />Mert ott még nem dermedt vissza, az alsó képen, ahol csomagolva van, ott már matt : )<br />sztem nem kell, hogy csillogjon : )Dolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-79094545760285369342011-12-15T03:19:11.576-08:002011-12-15T03:19:11.576-08:00mitol olyan szep fenyes a csokid? ugy tudom az amc...mitol olyan szep fenyes a csokid? ugy tudom az amcsik altal hasznalt golden syruptol is ilyen fenyes a csoki, nade az milyen neven fut nalunk? vagy ha az nincs, mivel lehet helyettesiteni?Editnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-77900083369844774312011-12-07T02:43:56.353-08:002011-12-07T02:43:56.353-08:00Kipróbáltam és isteni lett :-)))
Ajánlom mindenkin...Kipróbáltam és isteni lett :-)))<br />Ajánlom mindenkinek.<br /><br />NorcsaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-39432416877178282272010-12-13T00:03:36.552-08:002010-12-13T00:03:36.552-08:00A napokban egy úriember kérte tőlem a kókuszos sza...A napokban egy úriember kérte tőlem a kókuszos szaloncukor receptjét, de a kisfiam kitörölte az emailt, mielőtt válaszoltam volna :( Ha erre jár, küldje el nekem az emailjét még egyszer.<br />Köszönöm.Alexandrahttps://www.blogger.com/profile/04471034917614637149noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-50576700110917398982010-12-07T07:12:51.707-08:002010-12-07T07:12:51.707-08:00Én is megcsináltam a hétvégén, hogy a Mikulás tudj...Én is megcsináltam a hétvégén, hogy a Mikulás tudjon mit pakolni a csizmákba. Isteni lett, de nekem is meggyűlt a bajom a csokival (52%os volt), adtam hozzá egy kis vajat, de így is megszilárdult. De ma hazafele a férjem beszalad a Lidlbe és hoz csokit, meg még mandulát. Valószínűleg tripla adagot kell csinálnom hétvégén, már ha törpikéim engedik. Hogy csináljam, hogy ne fogyjon el karácsonyig? :gabi79https://www.blogger.com/profile/12825044368448859799noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-25501582357762909022010-12-02T05:07:21.819-08:002010-12-02T05:07:21.819-08:00Én csak most jutottam el ide,ez valami isteni lett...Én csak most jutottam el ide,ez valami isteni lett,nagyon köszi a receptet.A narancshéjat kávédarálóval ledaráltam,így mindenhol egyenletesen narancsos,de ezt csak szigorúan karácsony előtt szabad megcsinálni,mert ki bír ennek a finomságnak ellenállni?Pilchardhttps://www.blogger.com/profile/15265709571990757455noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-44658519382597374992009-12-23T00:11:37.405-08:002009-12-23T00:11:37.405-08:00Bora!
Nekem az olcsóbb fajta tekercses papír vált...Bora!<br /><br />Nekem az olcsóbb fajta tekercses papír vált be, tesco, lidl stb. Ez elég vékonyka, de pont ebbe lehet szépen csomagolni. A túl vastag, szép papír törik a tekerésnél, a nagyon fényes, fémes pedig kicsvarodikDolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-28824884293898060732009-12-22T05:42:18.320-08:002009-12-22T05:42:18.320-08:00Szia!
Megcsináltuk, isteni lett! Anyu nem hitte e...Szia!<br /><br />Megcsináltuk, isteni lett! Anyu nem hitte el,hogy házi. de a papír! Hiába tekertem, nem marad úgy. ÚÚÚ, nagyon ciki, de összekapcsoztuk a két végét, mert mindig visszaugrott a papír a tekerés után. <br />Nincs véletlenül valami ötleted?<br />Előre is köszönöm! <br />ui.:nagyon várom,hogy a Jézuska a te szakácskönyvedet hozza! Puszi, BoraAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-3678134757935135102009-12-13T01:18:13.853-08:002009-12-13T01:18:13.853-08:00Most beszéltem egy cukrásszal, ezt tudtam meg tőle...Most beszéltem egy cukrásszal, ezt tudtam meg tőle: a melegítéskor megváltozik a szerkezete a csokinak, ha újra visszaszilárdul, már nem lesz ugyanolyan kemény. Ezt ún. temperálási eljárással lehet kiküszöbölni, ami otthon nehezen kivitelezhető, illetve kellene tudni az adott csokihoz a gyártó által megadott temperálási hőmérsékletet, ezen felül nem szabad melegíteni. Elmondta az eljárást, Dolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-6925875936747685722009-12-12T12:24:11.185-08:002009-12-12T12:24:11.185-08:00sziasztok! köszönöm én is a receptet, nagyon finom...sziasztok! köszönöm én is a receptet, nagyon finom ízűt csináltam. <br />nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy most, hogy elkészült - de becsomagolva még nincs- szép, de nem túl kemény. ha hozzáérek mindig marad az ujjamon egy kevés csoki. ha most becsomagolom, nem fog elolvadni? hogy tárolhatnám karácsonyig? mondjuk szerintem a második adag tárolásáról lehet csak majd szó, mert ez el fog fogyni Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-86954022290742573662009-12-09T05:39:47.899-08:002009-12-09T05:39:47.899-08:00Fló!
jól tartod a kollégákat : ))Fló!<br /><br />jól tartod a kollégákat : ))Dolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-54980206800222108892009-12-09T04:11:37.702-08:002009-12-09T04:11:37.702-08:00Sziasztok!
Először is eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee...Sziasztok!<br /><br />Először is eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeennyire köszönm szépen a receptet. A hétvégén megcsináltam, rafkósan tripla adaggal kezdtem (minden hozzávalóját imádjuk, úgyhogy no rizikó). Hámoztunk, turmixgéppel daráltunk (ne is kérdezzétek), 4 nm-es konyhában golyósítottunk, fürdettünk, ablakban hűtöttünk... Szóval kaland volt. DE! Annyira isteni lett a narancslétől (víz Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-78671176004990649782009-12-08T00:33:13.942-08:002009-12-08T00:33:13.942-08:00Évi!
Tudom,hogy nem engedm kérdeztél,de én is így...Évi!<br /><br />Tudom,hogy nem engedm kérdeztél,de én is így szoktam: vízfürdő felett megolvasztok jó minőségű csokit (70% én pl. DM-ben veszem az Alnatura 70%-os bio csokiját és nagyon fin om) és segít ha belekeversz egy kanálnyi vajat,mert lágyítja és fényes is lesz tőle.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-28162204120053704612009-12-07T11:57:26.500-08:002009-12-07T11:57:26.500-08:00Nagyon szépen köszönöm a segítségedet. Vízfürdő fe...Nagyon szépen köszönöm a segítségedet. Vízfürdő felett olvasztom, nem csomósodik be, csak olyan sűrű, hogy nem tudom megforgatni benne, túl vastag lesz rajta a csoki és töltelék is esik szét közben.<br />De lehet a csokival van gond, van is közel Lidl, veszek olyat amit ajánlottál, hátha ügyesebb leszek legközelebb.<br />Köszönöm szépen!Évihttps://www.blogger.com/profile/13818070496074832621noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-8157429294650914852009-12-06T00:19:43.638-08:002009-12-06T00:19:43.638-08:00Évi!
Vízfürdő felett olvasztod a csokit vagy csak...Évi!<br /><br />Vízfürdő felett olvasztod a csokit vagy csak simán alágyújtasz? Nem az a baj, hogy besűrűsödik, csomósodni kezd? Ha van lidl a közeledben az ottani 60%-os csoki nagyon szép folyósra olvad, én ebbe szeretem mátani, ezzel nagyon könnyű dolgozniDolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-80854388837609799422009-12-05T12:05:51.524-08:002009-12-05T12:05:51.524-08:00már másik 2féle sazloncukor próbálkozásom is volt,...már másik 2féle sazloncukor próbálkozásom is volt, de valahogy mindig elbukom a csokimázon, az valahogy nem megy nekem. :-( Ezt a receptet most mindenképp ki akartam próbálni, az íze isteni finom, viszont a bevonás megint nem sikerül. Pedig szeretnék többet is csinálni belőle, bolti szaloncukrot nem akarok venni. De el vagyok keseredve, mert nem sikerül a csokimázzal bevonnom. Mit csinálok Évihttps://www.blogger.com/profile/13818070496074832621noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-70861300697671863022009-11-26T05:01:28.683-08:002009-11-26T05:01:28.683-08:00Igen, a narancsra gondoltam csak közben már a marc...Igen, a narancsra gondoltam csak közben már a marcipánra is. :-)))) Köszönöm szépen a választ, levadászom! Idén megcsinálom a recepted! Nekem túl édes a bolti változat. :-)))Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-3650689206772055552009-11-26T02:28:03.601-08:002009-11-26T02:28:03.601-08:00mármint narancshéjat? a lidlben szoktam venni, 10 ...mármint narancshéjat? a lidlben szoktam venni, 10 dkg-s csomagban árulják, nincs benne semmi felesleges adalékanyag, csak cukor és citromsavból áll és a narancsbólDolce Vitahttps://www.blogger.com/profile/03791467880717902322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-78899397085917930092009-11-26T02:19:51.443-08:002009-11-26T02:19:51.443-08:00Szia!
Nekem egy olyan butuska kérdésem lenne, hog...Szia!<br /><br />Nekem egy olyan butuska kérdésem lenne, hogy kandírozott marcipánt hol vetted? Vagy Te csináltad?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-31536229852310807362008-12-29T03:01:00.000-08:002008-12-29T03:01:00.000-08:00Szia, Kriszta!Köszönjük szépen a marcipános szalon...Szia, Kriszta!<BR/><BR/>Köszönjük szépen a marcipános szaloncukor receptjét, és a lazactatárt meg a kecskesajttal töltött durumtésztát is! Gyakorlatilag az egész idei karácsonyi menünk a Te receptjeid alapján volt, mindenki nagy-nagy örömére (még a Nagyon Nem Vegetáriánus Teremtés Koronája is rendkívül elégedett volt :))<BR/><BR/>A marcipános szaloncuki receptjét azzal egészítettem ki, hogy víz Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-80871473822667012812008-12-11T05:44:00.000-08:002008-12-11T05:44:00.000-08:00Köszi a receptet, nagyon finom lett!! :o) Attól ta...Köszi a receptet, nagyon finom lett!! :o) Attól tartok sokat fogok még ilyet csinálni ... ;o)Katahttps://www.blogger.com/profile/15548847344053676466noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-76972865196857719352008-12-10T11:03:00.000-08:002008-12-10T11:03:00.000-08:00Szia!Isteni a recept, most kezdem a második kiló g...Szia!<BR/><BR/>Isteni a recept, most kezdem a második kiló gyurmázását! (hamar rákaptak a barátaim!)<BR/>Sok narancshéjjal, és mégtöbb narancslikörrel még jobb...!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7983890586338323537.post-6733532197468352112008-12-10T08:52:00.000-08:002008-12-10T08:52:00.000-08:00Én rögtön dupla adagot készítettem, de az is elfog...Én rögtön dupla adagot készítettem, de az is elfogyott. Köszönet érte! Nem ismered véletlenül azt a szíciliai édességet ami leginkább egy kókuszcsókhoz hasonlít (formára és állagra) de mandulás, marcipános íze van? Karácsonyi aprósüteményként is eltudnám eszegetni, ha ismerném a készítés fortélyait. GabaAnonymousnoreply@blogger.com