
Mikor Amalfiban nyaraltam, gyors vacsorát kellett kitalálni egy hirtelen jött meghívásra. Mindenki hozott valamit, az én feladatom az előétel volt. Benéztem a hűtőbe, maradt pár szelet pármai sonka előző napról, ehhez szedtem gyorsan a kertből friss fügét. A sonka mellett pár szem narancs árválkodott még a hűtőben, nekiláttam hát salátát csinálni belőlük, a Szicíliában tanultak szerint. A salátám nagy sikert aratott a helyiek körében, vendéglátom anyukája meg is kérdezte, hogy ez valami magyar specialitás? Mikor mondtam, hogy nem, ez szicíliai, kicsit sértődötten mondta, honnan tudhatná ezt ő, még sosem járt ott. A teraszukról némi túlzással, tiszta időben talán még el is látni odáig.
Hozzávalók
3 szem édes narancs, szárzeller, lilahagyma, só, bors, olivaolaj
A meghámozott narancsot felkarikázom, ráteszem a szintén felkarikázott szárzellert, az apróra vágott lilahagymát, sózom, borsozom és jó sok olajjal meglocsolom. Pirítóssal a legjobb tunkolni a sós-narancsos-olajos levet. Lehet önálló előétel vagy egy jó kis antiasto misto része.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése