2007-03-30

VKF III. – Vendégváró: ricottával töltött aszaltszilva sonkába tekerve

10 perc alatt elkészül, és eddig mindenkinél hatalmas sikert aratott. Mondjam még?

Hozzávalók: 20 dkg magozott, nagyszemű, puha aszaltszilva, 20 dkg ricotta, 10 dkg pármai sonka hajszálvékonyra szelve, kevés rucola, műanyag injekciós fecskendő

A fecskendő segítségével ricottával megtöltöm a szilvákat, úgy, hogy jó pufik legyenek, majd fél szelet sonkával körbetekerem, kis összevágott rucolát teszek a tetejére. Borsozom, olajjal meglocsolom

12 megjegyzés:

Zsuzsa írta...

Hát ezt tényleg nem bonyolítottad túl. :) Csuda jól néz ki, és jól is hangzik.

Dolce Vita írta...

Szeretem ha nem kell sokat bíbelődni egy étellel. Ráadásul babaparti volt nálunk, így nehéz főzőcskézni, fotózni.
Egyszerűsége mellett azonban rendkívül finom, mondhatni kifinomult falatka.

Névtelen írta...

Vegetáriánus vagyok és azon töröm a fejemet, hogy a sonkát mivel lehetne helyettesíteni. Ez a húsvéti recepteknél mindig gondot okoz :( Valami ötlet? :)

Dolce Vita írta...

Ildikó!

Az az igazság, hogy a sonka íze elég meghatározó a kompozícióban. Halat eszel??? Ha igen egy darabka szardellát tennék a tetejére, hogy a sós íz is meglegyen, vagy füstölt lazaccal tekerném be.
Mindenképp kell vmi sós: mert a ricotta ugye krémes-tejszínes, a szilva édes-savanykás, és hogy meglegyen a harmónia kell a só is.
Ha a hal is kilőve, akkor még egy kis gondolkozási időt kérek, nem egyszerű kérdés.

Névtelen írta...

Sajnos a hal is kilőve, úgynevezett lakto-ovo vegetáriánus vagyok, tehát tejterméket és tojást fogyasztok. Köszönöm, hogy segítesz! :)

Zsuzsa írta...

Aszalt paradicsom esetleg? Vettem már egészen nagy méretűt is. Félbevágva forró vízben megpuhítani, kicsit kilapogatni, és azt használni a sonka helyett? Az biztos, hogy a végeredmény nem lesz annyira dekoratív, mint a sonkával.

Dolce Vita írta...

a paradicsomra én is gondoltam, de nem üti az nagyon a szilvát??? Össze kell őket kóstolni, hátha nem. Esetleg ha pirított, sózott fenyőmag, kesudió van a tetején?
Egyelőre ennél többre mi sem jutottunk a férjemmel, pedig ezen törtük a fejünket tegnap egész vacsora alatt.

Zsuzsa írta...

Igen, ezen én is töprengtem egy darabig, hogy vajon üti-e, vagy sem, ezért a kérdőjelek. A fenyőmag jó ötlet, ízre mindenképp, csak úgy nekem hiányzik valami a szilva köré. Esetleg egy szép szelet vargánya :).

Névtelen írta...

Ez tényleg magáért beszél!

LepkePillangó

Névtelen írta...

dolcevita, zsuzsa: Jaj, nagyon aranyosak vagytok, hogy gondolkoztatok, agyaltatok a problémámon :) A fenyőmagos ötlet eddig a legszimpibb, a paradicsom egy kicsit még nekem "bizarr" :) Még egyszer köszönöm!!

Unknown írta...

hm, talán még egy selymes, vékony szelet, enyhén füstölt sajtot tudnék elképzelni, mint szilvaköpeny - a ricottával szerintem nem ütközik annyira.
köszi kedves dolcevita a receptet, nagyon finom - lásd itt ;)

Dolce Vita írta...

Beatbull!
Elolvastam, örülök, hogy mindenkinek ízlett (de ezt írtam is : )). Ha nem vega valaki én nem variálnám, sztem a sajt-ricotta esetén túl sok a tejes/fermentált íz, hiányzik a sós stabil alaparoma (sonka). Én a sonkát max sült baconra cserélném : ))

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin