2007-05-08

Ez még mindig a diéta

Ma ezt kreáltam a hűtő tartalmából. A teljes szénhidrátmentesség itt egy kicsit megdőlt. Na de kellett az a pár szem morzsa amivel felitattam a paradicsom levét. Az összízhatáshoz azonban nagyban hozzájárult, ha már a diéta sikeréhez nem is fog. (És Gyurinak köszönöm a szakmai tanácsokat a fotózáshoz.)

Hozzávalók 4 főre: 4 paradicsom, 20 dkg „tenger gyümölcse” (fagyasztott is lehet), 2 evőkanál házi morzsa, 1 kanál olivaolaj, 4 gerezd fokhagyma, petrezselyem, só, bors, fél dl száraz fehérbor, késhegyni szárított erőspaprika.

1. A morzsát aranybarnára pirítom olajban a fokhagymával, erőspaprikával. Megsózom és vágott petrezselymet adok hozzá.
2. A paradicsomok kalapját levágom, belsejüket kiskanállal kiszedem. (ezt megeszem)
3. A halat olivaolajon fokhagymával, egy kis fehérborral megpirítom (2-3 perc), majd ehhez is petrezselymet adok.
4. A paradicsomok aljára szórok a morzsából, majd megtömöm őket a hallal. Rárakom a kalapjukat és 200 fokos sütőben kb 20 perc alatt megsütöm.

Tipp: a fokhagymával pirított morzsát, régen a szegényebb olasz háztartásokban parmezán helyett használták a tésztákra. Szicíliában ettem már ilyet, nagyon finom volt, érdemes kipróbálni. Manapság, főleg friss zöldfűszerekkel ízesítve, sült zöldségekre (leginkább paradicsomra, paprikára és padlizsánra) szórják.

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

carina l'idea dei pomodori ripieni di frutti di mare! Ora qui in Italia invece è tempo dei pomodori ripeini di riso con patate al forno. Bellissima fotografia. Ciao!

Dolce Vita írta...

Francesca, please fammi sapere comé si fa questo riso con patate al forno.

Unknown írta...

Egy hógolyó!

http://href.hu/x/2oq7

Névtelen írta...

minek neked tanács a fotókhoz, amikor irigylésre méltóan csodaszépek?:O

Dolce Vita írta...

Fakanál!

Köszönöm, fejlődök, fejlődök. Amúgy ezek a parik már a tanácsok alapján lettek fotózva. Én nagyon látom a különbséget

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin