2007-06-25

Kapros uborkaleves pisztáciával

Évekkel ezelőtt egy barátnőmnél ettem ilyet, azóta jópárszor már én is főztem (nem is kell főzni). Eredetileg dióval készül, de ma nem kaptam diót a közértben, így jött a pisztácia Melegben nagyon jó tud lenni, ha a gyümölcsleves már a könyökünkön jön ki. És tényleg 5 perc alatt készül el.

Hozzávalók 4 tányérhoz: 1 kígyóuborka, 2 dl natúr joghurt, 3 dl tej, só, bors, kapor, 10-12 szem dió vagy pisztácia

1. Az uborkát tökreszelőn lereszelem, elkeverem a joghurttal és a tejjel
2. Sózom , borsozom, hozzáadaom az összevágott kaprot és a diót vagy pisztáciát
3. Érdemes legalább fél órára a hűtőbe tenni

4 megjegyzés:

Elisa írta...

Ciao :) végigolvastam a blogodat elejétől. Congratulazioni! Elmentve a kedvencek közé. Ha római éttermet kéne ajánlanod, valami eldugott trasteverei utcában, melyik lenne az? (nem ér a La parolaccia-t mondani :) És ha fagyizóról kérdeznélek? (nem a mások által unalomig ajánlgatott Mondi, Giolitti, Mariotti érdekel, hanem valami gelateria tipica romana, ami nem zsong a japánoktól :)

Dolce Vita írta...

Marilyn!
Köszönöm! Trasteverei étterem sztem: Augustarello (Santa Maria in Trastevere közelében, a Piazza de Renzin). Egyszerű kifőzde, zseniális római konyhával, viszonylag mérsékelt árakkal, este nagy sorban állással. De ebédre se könnyű helyet találni.
Peccato, ma... a fagyit nem szeretem annyira, hogy tudnék ilyet. : ((((

Dolce Vita írta...

De mégis eszembe jutott egy jó: a nevéről fogalmam sincs, Ha a Campo de' Fiori-ról mész a Corso Vittorio Emanuele felé a via Baullari-n akkor kb az utca közepén balra van egy jó fagyis. : )

Elisa írta...

Köszi! :) Az a fagyizó a Blue Ice lesz. Szeretem. Bár nem vagy fagyibarát, tudtad, hogy az olaszok nem szeretik együtt a csoki-citrom fagyikombót? Itt olvashatsz erről, a május 25-ei bejegyzést keresd :) http://casabianca.freeblog.hu/archives/2007/05/
Legközelebb tesztelem az Augustarello-t mindenképpen.

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin