2007-09-07

Az én váram

Miután Maci enyhe unszolás után volt oly kedves, és beengedett minket konyhájába, gyorsan kért is egy visszahívást. Íme itt az én háttérországom, itt főzök és fotózok.
Az olasz konyhánál nagyobb rajongást már csak az olasz építészet és belsőépítészet tud belőlem kiváltani (az autókról majd egyszer, később). Ennek megfelelően alakítottam ki konyhámat is (1 éve kb). Amely pont olyan, mint az olasz gasztronómia, mellőz minden segédeszközt. Erről korábban már írtam, nincs mikró, mosogatógép, forraló, karamellizáló, stb. Egy kenyérpirítóm, egy sonkaszeletelőm, egy kontakt-grillem és egy botmixerem van. Ráadásul ezek is mind elrejtve a spejzban, mivel a konyha a nappalival egybe van nyitva, így itt ezeknek nincs helyük. A csetreszeket sem a fénykép kedvéért pakoltam le a pultokról, ide sosincs semmi kirakva (csak főzéskor), a fentebb említet láthatóság miatt. És ebben szigorúnak kell lenni, mert „a na ezt az egyet kirakom, mert olyan szép”-nek sosincs vége. A konyhámnak inkább szobaszerű, mintsem körbefutópultos konyha hangulata van. Talán a különálló bútorok miatt.

A konyhába be


A konyhából ki


A csap is régi motoros

A mérete amúgy nem túl nagy kb 2,5mx2m, de nekem pont elég, más meg úgysem főzhet itt! : ) (kivéve lelkes, 15 hónapos tanoncomat). Imádom a hatalmas, porcelán mosogatómat, és a sütőmet. Ők már bejáratott példányok (5 évesek), még az előző lakásból költöztek velünk.
Szóval nagyon, de nagyon szeretem, bár én egy sima asztalon egy kis gázrezsóval is szeretnék főzni.Én Lilahangya konyhájába kukkantanék be, ha szabad. Szabad?

28 megjegyzés:

Fűszeres Eszter írta...

Gyönyörű, valami hasonlóra tippeltem! És az a csap....

Fűszeres Eszter írta...

És a kukánk is egyforma :-)

Névtelen írta...

tyű, az annyát, ezt a sütőt gáztűzhelyet én is elfogadnám!
A csap is gyönyörű, de én már nagyon elkényelmesedtem ezen a modern keverős csapokon, nem szeretnék visszaszokni a külön kell tekergetnire :)
a bútorok is nagyon szépek, meleget, és othonosságot árasztanak. nem gáz egyébként télen ez a nagy belmagasság?

Dolce Vita írta...

De az enyém toszkán ikeából van! : ) (ez, nem igaz, csak vicceltem)
Kisvirág!
A nagylátószög elég sokat csal a képen, ennyire azért nem magas., Sőt a tető kifejezetten nagyon lapos. A gáz az persze gáz így is. Padlőfűtéssel viszonylag gazdaságosan, kifejezetten melegre fűthető.

Névtelen írta...

Irigykedem mindig azokra a háziasszonyokra, akik ilyen gyönyörű rendet tudnak a konyhában tartani... én erre képtelen vagyok. :(

van ennek titka??? :) :)

a konyha pedig olyan, amilyennek elképzeltem az írások alapján! :)tökéletes.

chili&vanilia írta...

hű, ez tényleg gyönyörű!

Névtelen írta...

nagyon szép, és izléses a konyhád. pont az ellentéte az enyémnek. (nálam minden elől van, hogy kézre essen. a füszeres üvegcsék, a tésztás üvegek olajok stb.) talán pont ezért tetszik annyira a tiéd.

Névtelen írta...

...mármint az enyém is szép és izléses, csak másképpen:))))

Unknown írta...

Káprázatos!

Dolce Vita írta...

Orsi!

Egy titka van a folyamatos pakolás. : ) Néha azért én is fellázadok.

Toma!
Láttam a Tiédet (legalábbis gondolom, hogy a Te konyhád volt). Az előző konyhában nekem is minden kinnt volt, és azt is nagyon szerettem. Ha nem lenne ennyire szem elött, most is kinnt lenne minden.

A dícséretet köszönöm, fél évig kerestem a megfelelő megoldást a konyhabútorra, míg végül maradtak ezek az átalakított tálaló szekrények.

Névtelen írta...

Menten elájulok!

Lilahangya írta...

OK, megadom magam, de épp távol tartózkodom a szentélytől, két nap türelmet kérek!

Névtelen írta...

fantasztikus a konyhád. komkrétan álmaim konyháját szemléltetted éppen, gyönyörűűűűűű :))))

Névtelen írta...

sejtettem ezt a folyamatosa pakolás dolgot :)
na, azt hiszem, erre születni kell :) :) :) Pedig a férjem már 7. éve nevel erre, de nálam csak kampányszerűen megy :)

Gourmandula írta...

Mér' is nem lep meg, hogy nem IKEA egyenkonyhád van? :) Gratula, gyöngyörű... :)
Egyébként meg vicces, hogy ez a konyhadolog most jött elő, az enyém kedden lett kész! Hurrá!:)

Gourmandula írta...

jajajaaaaa, hát a lényeg, majd elfelejtem: a padló!!! áááá, széépséééges álom!!!

Dolce Vita írta...

Gourmandula!

Akkor nagy az öröm! Lássuk a posztot! Tavaly, mikor beköltöztünk 2 hónapig csak egy asztalom, egy sütőm és a mosogatóm volt. Én is nagyon örültem, mikor megérkeztek a bútorok. (a padló tényleg toszkán, a többi kő a konyhában horvát)

Dolce Vita írta...

Orsi!
Azt nem mondom, hogy nagyon szeretem csinálni. De az eredmény azért kecsegtető, csak 1 perc alatt tönkreteszi úgyis vki. : )
H.!
Köszi, büszke is vagyok rá, mivel teljesen saját ötlet, sőt a sütős elem az én tervem alapján készült

Névtelen írta...

azt akartam is írni, mennyire tetszik a sötős rész. olyan mint egy "komód":)) nagyon tetszik még a burkolat a falon, így fúga nélkül, nagyon rusztikus. az egész egybe nagyon mediterrán, toszkán hangulatu. szerintem az esztétikum, legalább annyira fontos, mint a funkcionalitás.
így meg, hogy saját tervezés, külön gratulálok!

Névtelen írta...

Gyönyörű!!!!

Névtelen írta...

Konkrétan elájultam.

Gourmandula írta...

Háát, akkor nekivetkőztem én is... :)

http://gourmandula.blogspot.com/2007/09/chez-moi-pl-egy-dn-dog-szemszgbl.html

Piszke írta...

Nagyon stílusos és ízléses.Irigykedem.nekem a hét évvel ezelőtti ízlésem szerinti a konyhám.Cserére érett, csakhát luxus lenne :-)

Lilahangya írta...

Csak csatlakozni tudok, a konyhad valoban egyszeruen gyonyoru... es ehhez csatlakozik valahogy szervesen egy talaloszekrenyes fedett terasz is? Ahol vmi nagy husi trancsirozas tortent par hete, ugye?

Dolce Vita írta...

Igen, a terasz a nappaliból nyílik. Az a jó, hogy főzés közben a kertre nézek.

Vera írta...

Szia,
Bocsánat, már megint én (aki a fürdő csempe után érdeklődött)... Írtad, hogy a konyhában a kövek horvátok, a padló Toszkán. Nem írnád meg, hogy milyen fajtájú és honnan vettétek? Nagyon megköszönöm a segítséget (ismét). Jó buli ez a ház felújítás, de nagyon sokáig tart mire megtalálom a megfelelő.. nem is megfelelő, hanem tökéletes köveket, bútort és még sorolhatnám..
Előre is köszi,
Vera
ui: olvastam a rizi bizis hozzászólásokat... teljesen meg voltam döbbenve a hölgytől... na, ezek a magyarok sajnos. Ne foglalkozz vele, felesleges. :)

Dolce Vita írta...

Vera!

A csempe és a konyhapult a Dekor Stein nevű cégtől van, ez a hortvát kő
A járólapot itthon a La meridiana nevű cég árulta.
Olaszországban azért nem lesz olyan nehéz a választás, inkább a bőség zavarával kell küzdeni, nem?

Vera írta...

Köszi. Igen, bőség zavara... sajnos, mert néha teljesen belezavarodok, hogy mit, és hogyan szeretném... Jelentem, egyik szoba kész van :) Most jön a fürdő, nulláról, mert az egyik kis szoba lesz "nagy fürdő" :) De előtte egy kis horvát pihenés, remélem nem lesznek sokan :) Neked is szép nyarat kívánok.

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin