2007-10-04

Olasz hetek

Két áruházban is "olasz hetek" indulnak a héten. Egyik sem szorul rá a reklámozásra, de hátha elkerüli valaki figyelmét a dolog.
Tegnap érkezett neg az Interspar/Kaiser katalógus, a borítón egy prosciutto cottóval (3990 FT/kg). Az újságban iagzán jutányos tételeket nem találni, a szalámik 5990 Ft/kg nagy átlagban. Egyfajta olasz szalámi kapható 2790 Ft-ért, ezt szerintem érdemes megnézni. A Grana Padano 4190 Ft, ezért sem rohannék fejvesztve. Szokvány tészák, konzervek, szószok, ipari csomagolt sütik. A srácok nem erőltették meg magukat.
Ma megérkezett az Auchan szórólapja. Őket pláne nem reklámoznám, mivel nálam az „ide többet soha” kategóriában szerepelnek, de most muszáj.
A múltheti németországi ízek óriásplakátjuk minden nap jókedvre derített: ugyanis egy 400 gr-os Milka csoki díszelgett rajta mint klasszikus elem a német gasztronómiából. Ezek után nem vártam sok jót az olasz választéktól, de mondhatom simán lenyomták az Interspart (főleg, ha tényleg azt lehet kapni, mint amit hirdetnek).
Kedvcsinálónak: Grana Padano 2990 Ft/kg, gorgonzola dettó. Lesz olasz, saját márkás ricotta, mozzarella, füstölt scamorza és mascarpone. Sajátmárkás terméket vettem párszor Olaszországban az Auchanban, meg voltma velük elégedve. A pármai sonka 5990 Ft/kg, az Artigiano 3299 Ft/kg. (szintén szárított, mint a pármai. Az íze nem annyira intenzív, de nagyon finom nyers sonka) Tészták közül a calabriai filei tésztát ajánlom. Drágább, mint a hagyományos tészták (359/500gr), de nagyon hasonló egy kézzel gyúrt tésztához. A gnocchi 489 Ft/kg. (ilyen valahogy sosincs mire odaérek az Auchanos olasz hetekre) Más annyira nem izgatott fel. A péksüteméynek helyben sütöttek, messziről kerüljük őket! A borokkal érdemes próbálkozni, de ne a 299 Ft/palackossal!

11 megjegyzés:

Névtelen írta...

a sajátmárkás mozarella, bivalytejes??

Dolce Vita írta...

Nem, 1400 Ft/re jön ki kilója. Az intersparban "akciósan" 499 a 125 gr-os

Dolce Vita írta...

mármint nincs ráírva, de biztos nem, mert 1400...... szóval így már értelmes is lett, amit írni akartam.

Névtelen írta...

és mikor kezdődik ez az akció? a hétvégén?

Névtelen írta...

Ma már tele volt az Auchan az olasz termékekkel, és azokat láttam, amik a szórólapon is voltak.

Névtelen írta...

Kedves Dolce vita!
Nem gondolod, hogy a madaras meg a többi nagyáruház szemlélete (leegyszerűsítve: az alacsony ár mindenek felett; terrorista viselkedés az alkalmazottakkal és a beszállítókkal; a postaládáink teleszemetelése kéretlen reklámanyagokkal) szemben áll nagyjából mindennel, amiről a blogod szól?
Ezt most nem globalizációellenes harcosként írom, pusztán a szimpla önérzetünkre gondolok...
Kaphatunk máshol is gnocchit és pármai sonkát...

Dolce Vita írta...

Hapci!

Igazad van abban amit írtál, én sem szeretem a nagyáruházakat (főleg az Auchant nem), de leginkább azért mert nagyon rossz minőségű dolgokat lehet itt kapni. Hogy ez miért van erről nagyon hosszasan lehetne értekezni: profit, hazai kispénzű vásárlók kielégítése stb. Mindennek természetesen köze van a gasztronómiai kultúránkhoz, így a blogomhoz is. Ezért is kezdtem úgy, hogy nem szívesen hirdetem őket, de az sajnos tény, hogy ezeket a termékeket ahogy írtad ("kaphatunk máshol is gnocchit, pármai sonkát") leginkább Olaszországban kapni. Az meg ugye messze van, hogy minden héten kiugorjunk oda. Pármai sonkát lehet kapni több helyen, igen, de 10 ezer ft-ért, grana padanót 6-7 ezerért. Ez mind a többszöröse az olasz áraknak. Az Auchan vmi oknál fogva évente 1x hoz egy kamionyni árut az olasz Auchanból, kinti árakon. Én ennek örülök. Jó lenne, ha ezeket a termékeket lehetne kapni máskor is. Akkor biztos, nem évente 1x járnék ide.

Ízbolygó írta...

A heti nagybevásárlásunkat ma bonyolítottam, mivel itt van helyben egy madaras, hát náluk. Én sem szeretem őket, de a kényelem és az időszűke komoly kényszerítő tényező.
De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy valóban azt lehet kapni és annyiért, ami az akciós újságban megjelent. A gnocchitól pedig roskadoznak a hűtőpultok, úgyhogy hajrá!

Dolce Vita írta...

hazaértem én is. : ) Több kiló sonka, grana és tészta (gnocchi is) boldog tulajdonosaként! : ))))))))
A filei, capunti,cavatelli, orecchiette sorozat nagyon finom. Szinte mint a hézi gyúrású tészta. Töltöttet nem vettem. Borért még visszamegyek a férjemmel

tintarajta írta...

az nem kaiser, hanem kaiser's!
:D:D:D:D::D:D:D:D:D:D
(a kaiser más, nem?)

Dolce Vita írta...

na de nekem mindenről csak ő jut szembe : )

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin