2008-01-26

Nyáridéző – VKF! A tenger gyümölcsei II.

Ezek a gyönyörűséges mini vörösmárnák tervezetten felüli tételek voltak, de annyira szépen mutattak a pulton, hogy nem lehetett őket otthagyni. Így ők is bekerültek a VKF mostani fordulójába.
Az ilyen kistestű tengeri egyben halakat a lehető legegyszerűbben kell elkészíteni, són, olajon és egy kis citromon kívül semmi másra nincs is szükségünk. Illetve egy nagyon jó minőségű serpenyőre, amin meggrillezzük a halakat. Ha így járunk el igazi tengerparti hangulatot csempészhetünk borús, hideg hétköznapjainkba az édes-kesernyés grillezet hal ízével.
A vörösmárna amúgy az egyik kedvenc halam, gyönyörűségesen mutat nyersen, sülve pedig szaftos, omlós a fehér húsa. Ilyen kicsiket még sosem láttam ezelőtt. (ezek is Nagycsarnokból vannak)


Hozzávalók: mini vörösmárna, só, olaj a sütéshez

1. Pucoljuk meg a halakat, majd alaposan sózzuk be. Végtére is egész életében sóban úszott, ennél jobb semmi nem lehet a bőrének!
2. A lehető legmelegebbre melegítsük fel a serpenyőnket, pár csepp olasjt öntsük ezután rá, és tegyük rá a halakat. Oldalanként 3-4 percig süssük, ha kell kis olajat öntsünk még rá.
3. Friss fehérkenyérrel, salátával és citrommal tálaljuk. És egy jéghideg 2007-es száraz fehérborral!

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Az utolsó kép a lefejezett főhős síron túl is vádló tekintetét juttatja eszembe!

Dolce Vita írta...

Nem lett jó? Sztem vicces. : )

Névtelen írta...

Dehogynem!!! Tök jó és vicces! (Bocs, a smiley-t kifelejtettem a végéről!!! Fránya internet, nem lehet normálisan kommunikálni!)

Dolce Vita írta...

Azt hittem, rossz lelkiismeretű hóhérok is olvassák az oldalamat ! : ))))))))))))))))))

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin