
Hozzávalók: tésztához: 15 dkg liszt, 1 tojás, 7 dkg vaj, csipet só, töltelékhez: 1 szál póréhagyma, 20 dkg lágy juhsajt, 1 dl tejszín, 2 tojás, só, bors, vaj
1. A tészta hozzávalóit összekeverem, folpackba csomagolom, és egy órára a hűtőbe teszem
2. A póréhagymát felkarikázom, vajon enyhén megfuttatom, hozzáreszelem a sajtot, belekeverem a tejszínt és a két elkevert tojást, sózom, borsozom
3. A tésztát kinyújtom egy kerek tortaformába, villával megszurkálom, és töltelék nélkül 10 percig sütöm 180 fokos sütőben
4. Rákanalazom a tölteléket és további 15-20 percig sütöm
15 megjegyzés:
Jójó, de mit teszel rá?
Én pasi vagyok, kajában nincs képzelőerőm :)
Szia Kriszta.
Ma elkészitettem, nagyon finomlett!!!
De szerintem 2 dl. tejszint is elbirna a töltelék,legközelebb kipróbálom.
A könyved mikor jelenik meg?????
Üdv.
Lehet, hogy ismétlem magam: nemes egyszerűség :-) jellemzi a receptjeidet. Nem untatsz fölösleges részletekkel. Ez az egyszerűség ad kedvet a kipróbálásra.
"Van Goghot, tépőzárral letéphető füllel"
Pazar ötlet! Long John Silver-baba letéphető lábbal, Homérosz kiszúrható szemmel... korán reggel más nem jut eszembe...
:-)
Jesszus, ez a komment más ablakba került. Bocsi. (Sajátlevében
http://sajatleveben.blogspot.com/
posztjához).
:-(((
Mondtam, hogy túl korán van még...
Ezt ki fogom próbálni :-).
Kedves Dolce Vita!
Megcsináltam, de 2 szál póréval (nagyon hagymásak vagyunk) és fetasajt+krémsajt keverékével, mert kecskesajt nem volt itthon. Fincsi lett a töltelék.
De nem is ez a lényeg.
Ismét megbizonyosodtunk róla, hogy nem értjük, mi a jó a quiche tésztájában. Mármint hogy miért olyan felkapott. Múltkor barátnőméknél ettünk, és ott se ízlett még a házigazdáknak sem. Liszt és vaj - ez érződik belőle sülés után is.
Azt kérdezném, hogy Nektek nem ez érződik, amikor eszitek?
Mivel lehetne a tésztát lecserélni, mert alapvetően a koncepció (tészta, pakoljunk rá valamit, aztán hidegen-melegen ehető) tetszik.
Köszi
Padlizsán
Padlizsán, nekem sokáig ugyanez volt a véleményem a quiche-ről. főleg a széle, amit mondjuk a pizzánál imádok, valahogyan sosem akaródzott lecsúszni. az én tippem: a lehető legvékonyabbra kell nyújtani a tésztát, különösen a széleknél kell vigyázni, csak annyit hagyni a pereménél, amennyi szükséges. és én, anyukám tanácsára, teszek a tésztába egy-két evőkanál tejfölt is, bár tudom, hogy nem túl autentik... de picit könnyebb lesz tőle. plusz: a quiche mellé sok-sok friss saláta (madár, rukkola, jég, bármi, csak zöld legyen!) finom fehérborecetes-mustáros vinaigrette öntettel. szuperül illik hozzá. upsz, bocs, kicsit hosszú voltam. quiche forever :)! üdv, e
Kedves e!
Köszi.
Ki fogom próbálni.
Volt egy kis 3 napos maradék, így már egészen más volt és jobb!
Na de nem azért süt az ember, hogy 3 naposan egye :-)
Nagyon finom lett! Nekem is jobban ízlik hidegen, bár melegen is megkóstoltam :)
Köszönöm a receptet! (szóról szóra, pontról pontra betartottam mindent és tökéletes lett)
Én a quichet állandóan a készen kapható Tante Fanny leveles tésztával készítem.
Az első quiche recepte(ke)t a www.elise.com oldalon találtam már meglehetősen régen és ott is a készen kapható leveles tésztával ajálják.
Ez a tészta nagyon finom mindenféle formában felhasználva és nagyban leegyszerűsíti a dolgot,
hogy sütőpapírral együtt, kinyújtva rögtön a sütőformába tehető.
nem sül "szalonnásra"?
Természetesen nem, a leveles tészta jellegéből adódóan.
Annyi eltérés a tészta sütésénél azért van, hogy a formába helyezett tésztát nem elég csak megszúrkálni, hanem nehezékkel (sütőpapírra rakott bab, lencse, rizs stb) kell 10-15 percig sütni.
Gondolom, egy kicsit a kész quiche ízhatásában is változik (szerintem semmiképpen nem hátrányosan), hiszen nem omlós hanem leveles tésztában készül.
Gyakran készítek én is, ezért is keresem az újabb lehetőségeket, ezt a receptedet is hamarosan megcsinálom.
Ha megengeded, azért figyelmedbe ajánlom az említett honlapon a Karamellizált hagymás quichet.
Szia!
Imadom a receptjeidet, es foleg az elkeszult kajakat. Van-e valami otleted, hogy a vajat mivel tudnam helyettesiteni, candida dietan vagyok, es nem ehetek.
Koszonom szepen.
nem igazán értek a candidához : ) zsír gondolom nem megengedett? margarin? Készítsd esetleg kenyértésztából, de abban meg élesztő van
Megjegyzés küldése