Évek óta szemeztem ezzel a recepttel a Sale e Pepe egyik kiadványában, de valahogy sose készült el. Most jött el az ideje. Iszonyú látványos és nagyon finom, édeskés gnocchi. Próbáljátok ki!
Hozzávalók: 4 db cékla, 2-3 szem krumpli, liszt, 1 tojás, só, 10 dkg vaj, 10-15 levélke zsálya
1. Mossuk meg a céklákat és sütőben süssük meg héjastul, közben főzzük meg a krumplikat, szintén héjastul
2. Pucoljuk meg a kihűlt zöldségeket, a krumplit villával, a céklát botmixerrel pürésítsük
3. Adjunk egy tojást a céklához és a krumplihoz, és annyi lisztet, amennyit felvesz, sózzuk és gyúrjunk alaposan össze
4. Formázzunk a tésztából gombócokat, lobogó, sós vízben addig főzzük, míg feljönnek a víz tetejére
5. A vajat olvasszuk meg, adjuk hozzá a zsályát, sózzuk. 2-3 percig forraljuk
A kifőtt gnocchit locsoljuk meg a zsályavajjal és szórjunk rá parmezánt
2008-12-03
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
15 megjegyzés:
Kriszta! Nagyon jó a kép, mint mindig :) DE: valami elmászhatott a blogspot beállításoknál, mert egyrészt nagyobb a kép, viszont nagyon pixeles lett.. ha rákattint az ember akkor jól jelenik meg a nagy kép.. ez és a szaloncukros, ami azert fura mert tegnap még jól jelent meg.. :( Nem tudom másnál is látszik-e én Explorert használok, böngészőként különbözhet.. csak azert szóltam ha nálad nem jelentkezne..
Remélem sikerül megoldani.. Üdv, Zozó
Szia,
Csatlakozom az előttem szólóhoz, nekem se jelenik meg jól az a 2 kép, nagy, és pixeles mindkettő.
A recepttel kapcsolatban: lehet bagatell a kérdésde..meddig kell sütni a céklát??
köszi
Vera
KÖszi, újratöltöttem őket. Nálam (firefox) csak enyhén romlott a minőségük, nem voltak pixelesek. Nagyobban szeretném a képeket feltenni, hogy kiérjenek a szöveg széléig, de nem tudom megoldani. Segítsetek!
Kriszta, azt hiszem a foto html kodjaban lehet allitani a meretet! Lenne a ceklas gnocchihoz kerdesem is: azt irod edeskes. Mennyire az? Van olyan edes, mint a sutotok? Szeretnek vmi ceklas etelt fozni, pont tegnap hoztam fel ceklat, kapora jott a recepted!
Kriszta! Engem most kivételesen az érdekel, hogy milyen betűtípussal írod a feliratot a képre? Köszi, Szonja
Angi!
Nem, annyira nem édes azért, mint a sütőtök, bár a tökös gnocchira hasonlít az íze.
Megnézem azt a html-t, hátha
Szonja: Helvetica Neue extra light az egyik, az írott pedig voluta script
Kriszta.. Én a multkor ezt a kép dolgot vegigzongoraztam, sajnos a blogspot elég sok dolgot lekorlatoz ha közvetlenül hozzá töltöd fel őket.
Ami nekem bejött mint megoldás, hogy a képeket egy külső oldalról, mint linket töltöd be.. én a flickr.com-ot hasznalom... igy elvileg megoldható.. nezd meg nalam milyen lett..
Vera!
kb. 3/4 óráig
Zozó!
Köszi a tippet kipróbálom, tetszik az új sablonod, nagy és látványos, a képek is nagyon szépek
Kedves Dolce Vita!
Hol jutsz Te ilyen kiadványokhoz mint a sale e pepe?
Üdv,
chdfrd
Olaszországban veszem, ha arra járok. Itthonra cucina moderna előfizetésem van, azért ez nem ugyanaz, de Mo-ról erre lehet előfizetni
Igen,azt szoktam itthon is látni.Nem baj,majd ha arra járok:)
Szia,
Nekem is lenne pár kérdésem!
A 4db cékla az kb hány dkg, mert most voltam a piacon és volt
hagyma meg grapefruit méretű is. :)
Még sosem haszáltam céklát. A másik kérdésem hogy szárított zsályával is megoldható a recept, vagy nagyon megkívánja a friss fűszert?
köszi
Gino!
Hagyma méretűből négy, fél kg kb.
Igen, használhatsz szárítottat. A zsálya azon kevés zöld fűszernövények egyike, amely szárítva is jó!
Szia Dolce!
Köszi a segítséget!
Gino
szeretném, ha a szövegben szereplő "nagyon finom" kifejezést kijavítanád valami ütősebbre! mert ez isteni! :-))
hatalmas siker volt a tegnap esti vacsora. köszönöm!
Helga
Megjegyzés küldése