2009-10-09

Gasztrofilm és egy kis nyereményjáték

Október 15-én kerül a hazai mozikba a "Julie&Julia, két nő egy recept" című könnyed gasztrovígjáték (ha létezik ilyen kategória). A film egy amerikai gasztroblog valós történetét alapul, Julie Powell elhatározta, hogy bizonyos idő leforgása alatt megfőzi példaképének az 50-es években Franciaországban élt amerikai Julia Child, Mastering the Art of French Cooking című szakácskönyvének receptjeit és arról blogot ír. A blog hatalmas siker volt Amerikában, először könyv, majd ez film született belőle. Nagyjából ennyi röviden a film története, amelyet a moziban kicsit hosszasabban, 2 órán át húznak. Vip szék ide, oda nekem már sajgott a hátsóm.

A film 2 szála közül az egyik lebilincselt, Julia Child izgalmas karakterét Meryl Streep bámulatosan keltette életre. A zseniális színészi játék, az 50-es évek világát kicsit meseszerűen megjelenítő képi világ, a gyönyörű, hatalmas konyhák, rézedények, halak, húsok, szufflék azonban elnyomták a másik, Julie blogolós történetét. Így nekem kicsit hullámvasút volt a film, élveztem, magával ragadt a múlt, a mai jelenetekné csak azt vártam, legyen már vége, újra Julia Childot akarom nézni! A filmet ennek ellenére nagyon ajánlom, szinte kötelező minden olvasónak!
Még több kritika: Grenadine, Ízbolygó, Tintaleves, Mautner Zsófi, alias Chili&Vanilia a Dining guide-on minden választ megadó gasztro-háttéranyagot szerkesztett hozzá, érdemes érte kattintani!
És egy kis játék: a premier előtti vetítésen kaptunk ajándék kötényt, az első két kommentelő, aki leggyorsabban megválaszolja azt az egyszerű kérdést, hogy Julie hány nap alatt hány receptet főzött meg, annak elküldöm a kötényt.

15 megjegyzés:

Névtelen írta...

365 nap alatt 524 recept?

Anita

Névtelen írta...

365 nap, 524 recept és egy aprócska konyha ;-)

Márta

Dolce Vita írta...

lányok!
ez gyors volt! grat. küldtök e-mailben címet? Címem a profilomban

Unknown írta...

Hát erről lecsúsztam :(...

Dolce Vita írta...

Andrea!

csak két kötényt kaptam...

mandy tarragon írta...

hát, lecsúsztam, viszont kedvet csináltál a filmhez :)

Méhn Niki írta...

Én is láttam a bemutatót nyáron, amikor moziban voltunk, és böködtem a páromat hogy ez lesz a következő film amit moziban szeretnék látni. Én eddig két főzős filmet láttam, a Szakácspárbaj című francia filmet és az Ízlések és pofonok című amerikai filmet. Nekem mindkettő a kedvenc filmjeim listáján van, és ahogy a bemutatót néztem, valószínűleg a Julie&Julia is az lesz! :) Már csak hatot kell aludni! :D

Krisztina írta...

sziasztok,

először is gratula a két nyertesnek,

én is várom már a filmet, nagyon,

Krisztina, kitartást a műtéthez és előre is jobbulást, hiányozni fogsz, de amint új erőre kapsz, gondolom, újra lesznek receptek,

szép 7végét mindenkinek,

zazálea írta...

Én a könyvet egyszerűen nem bírtam elolvasni. Valami hihetetlenül rossz, csapnivaló. A film ezek szerint nem?

Hajni írta...

Az Izlések és pofonok amerikai remakejének van egy európai eredetije,az sokkal jobb.Szerintem azt is nézd meg.
A könyvek közül ajánlom a Napsütötte Toszkánát,és Az édes élet Itáliában c. könyveket.Nekem nagyon tetszettek még Marlena de Blasi hasonló művei is.

Névtelen írta...

Zazálea!
Felejtsd el a könyvet! Az valóban borzasztó (főleg a magyar borító ésa fordítás), de szerencsére semmi köze a filmhez.

Dolce Vita írta...

Notte!

Nem a Bella Martha volt az eredetije? Az tetszett, de az amerikai verzió kevésbé, szimplán lemásolták, nem láttam értelmét.
Napsütötte Toszkána a műfajban az egyik kedvenc, a másodikat már nem tudtam elolvasni. Most az Al dentét olvastam, nagyon jó!

a fordításról én is rosszakat hallottam, olvastam. A filmet Meryl Streep simán viszi, érdemes érte megnézni!

szepyke írta...

Tehát, azért érdemes megnézni? Már teljesen megijedtem, hogy dög unalom...
Szerinted, témában érdektelen férfiember lenyakaz utána?

Dolce Vita írta...

Gasztrofunoknak igen, az én férjemnek tetszett, bár ő nagyon szeret enni. Ha teljesen érdektelen, inkább barátnővel menj, két óra hosszú nagyon

Hajni írta...

Dolce Vita!
De,tényleg!A Bella Martha! Jó hogy eszedbe jutott,én elfelejtettem,de így már rá lehet keresni,és letölteni...persze csak jogtiszta forrásból:)))

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin