2009-10-21

Kemencés burgonya angolosan, talán véres a közepe?

Elképzeltem: Erzsébet királynő hátradől a kanapéján, lerúgja a pacskert, kibont egy feketeborsos chipseszacskót, a krumplit meg mentaszószba mártogatja. Persze csak az után, miután a a konzervből kitunkolta az utolsó szem paradicsomos sültbabot. De az is egy jó jelenet lehet, mikor a palota hatalmas konyhájában sürgő-forgó szakácsok bő olajban kisütik a kemencés burgonyát angolosan (!). (könyörgöm, az milyen, véres a közepe?) Sütnek hozzá egy kis panírozott rákszecskát, majd mindezt a királyi család a kristályopoharakkal, porcelánnal és ezüsttel megterített hatalmas asztalon illendően dicsérve, az időjárásről társalogva elfogyasztja.
A kényszerpihenőm alatt arra is jut idő, hogy áruházi katalógust fussak végig. Ma ez jött velem szemben. Lehet, hogy csak nagyon örülök, hogy hazakerültem a tegnapi este után a kórházból, de ezen nagyon jót nevettem. Ezúton is gratulálok, annak aki ez a mondatot kitalálta! Tudom, hogy a kreatív szakma legalja az áruházi katalógus készítés (volt már benne részem), áruházi születésnapi szlogenek kitalálása, de akinek már csak erre futja, keressen más elfoglaltságot. Vagy lehet, hogy viccnek szánta? (Nem hiszem). Ha a Lidl áruház elsődleges vásárlói közönségét nézzük, akkor pedig különösen sértő és lenéző a mondat, nem az angol királynő, hanem a magyar nyugdíjasok szemszögéből.

36 megjegyzés:

Névtelen írta...

Igen, minden igaz amit írtál. DE biztos vagyok benne, hogy Te is "csak" az az 1% vagy aki szakmai szemmel is nézed ezeket a szórólapokat. (mellesleg ennél pocsékabb melót nehéz találni egy szövegírónak és mint tudjuk, a megrendelő is igen kreativ!!!). szép napot, Szilvi

Dolce Vita írta...

hóó, persze a megrendelő mindig kreatív!! : ))))
tudom, hogy sokaknak ez fel sem tűnik, az egészen csak jót mulattam, két gondolattal később pedig elképzeltem a lidlbe járó (én is járok, mert van pár dolog, amit ott veszek, pl. hétköznapi mozzarella, a legolcsóbb és az egyik legízesebb a hazai piacon) cekkeres nénit, aki csak tejet, kenyeret és lisztet vásárol, majd egy szaros paradicsomkonzervtől pont úgy fogka érezni magát, mint az angol királynő : ((((( ez már nem mulatságos, inkább törném le a kezét annak a baromnak, aki ezt kitalálta. Ha a Lidl fő marketingese volt, neki külön gratula, a vásárló megszégyenítéséért, hülyének nézéséért. Szaladok is rögtön egy sajtért hozzátok, fiúk, ha így szerettek minket, vásárlókat! sztem csúnyán lenéző szöveg, gondolom, nem szándékos, de nagyon bántó

Névtelen írta...

Néha hánynom kell ettől a nagyképű stílustól, ahogy azt képzeled, hogy a Lidl a nyugdíjasok áruháza.
Valóban se nem piac, se nem Culináris, de azért szerintem kicsit a fejedhez kaphatnál néha, kedves Kriszta!
Tényleg!

Dolce Vita írta...

Tapasztalatból beszélek, sokat járok oda, mindig rengeteg a nyugdíjas. Egyik fő célcsoportja a lidlnek, meg korban is jobban passzol a királynőhöz. De teljesen mindegy mert ugyanúgy hülyének néz Téged is, engem is, mindenkit. Kicsit hamar felkapod a vizet, nem : ))))

A sztorihoz hozzátartozik, hogy azért érzem bántónak, mert amit ezzel a szlogennel kínálnak az meg nagyon szar

Névtelen írta...

Ez a nyugdíjasos beszólás tényleg erős volt kissé. Való igaz, hogy brossúra váltáskor, már hajnali 7-kor a nyitáskor ott tülekednek. Viszont délután meg a menáger urak a céges autókkal, plusz a tündibündi kismamák neveletlen kiskölykökkel rohamozzák meg a Lidl-t. Üdv: Kati

Dolce Vita írta...

mármint ÉN szóltam be??? ez röhej, olvassátok el még 1x : )

Névtelen írta...

Nagyon magas az a ló, ahonnan szólsz hozzánk, maradjunk ennyiben.
Biztosan ezért nem értjük egymást.
Én értem a kommenteket.
Zita

Dolce Vita írta...

bocsánat, ha szeretet a hülyéneknézést!

olvir írta...

Megint előkerültetek, lyányok? ajánlom figyelmetekbe (ha már dv reklámtémát dobott fel) a NINCS DE kampányt, kicsit rólatok szól

Ági, aki főz írta...

DV, úgy látom naaagyon sok időd volt. Olvashatnál valami hasznosabbat is... Hihetetlen, de én még sose voltam Lidliben. Vajon ezek után miért nem vágyom oda?

Dolce Vita írta...

úgy volt, még maradok a kórházban, így gyerkőcök nincsenek holnap estig, belefért a reggeli kávé mellé : )
a mozzarella tényleg jó és van ludwig kenyér is, tartaanak különlegességeket is, vetem már articsókát, akkor írtam is róla, rukola is van állandóan, úgyhogy majdnem culinaris (ott idén egyszer voltam)
olvasnék egy jó novelláskötetet, van ötleted : ))

chriesi írta...

Jaj de jót nevettem! :D Mondjuk lehet hogy inkább annak kell gratulálni aki emellett a mondat mellett döntött, de ugye a megrendelő a király...:D Egyébként én ha coleslawt csinálok akkor mindig ezt az angol mustárt használom hozzá, csakis ezért veszem. Vannak azért jó dologok a Lidlben, pl mikor amerikai hetet tartanak a pekán-, és kesudió, vagy ha francia kedvük van akkor a cidre és a zöldségrészleg is igazán jó!

Névtelen írta...

Egyetértek!Az angol királynő biztosan nem eszt eszi,annál inkább az angol gyári munkás!Sok ember vásárol fölösleges és egészségtelen élelmiszert csakazért mert akciós!Elég belenézni a szomszéd kosarába!Ámbár nem bisztos,hogy a "művelt" ember egészségtudatosabban él,mint a " müveletlen"!Asszem DV megint belenyúltál!Mimi

mandy tarragon írta...

ez az angol királynős mondat üt :))) Én már csak röhögök az ilyeneken. Elképzelem, ahogy a királyi konyhán sütik a fagyasztott fish&chipset :DDDD

Névtelen írta...

Kedves Névtelen (aki még egy nevet sem biggyesztett a kommentje alá...)! Nem tudom, hogy például a piacra járással mi lehet a problémád, de a Lidl reklámmal kapcsolatban leginkább neked kellene a fejedhez kapni és elnézést kérni DV-től, miután az egész nem a nyugdíjasok leszólásáról, hanem éppen hülyének nézéséről szól; csak te vagy a 100 emberből az az 1, aki ezt félreérti. Ha olvasnád rendesen a blogot, illetve a recepteket (mert ugye végül is ez lenne a lényeg), akkor tudnád, hogy DV már többször abból főzött, amit ott vásárolt. Annyi az egész, hogy minden áruházban vannak jó és xar termékek, az utóbbiakat próbálják meg sokszor a hiszékeny vásárlók becsapásával eladni... Sajnos elég sok sikerrel... A leghiszékenyebbek pedig általában a nyugdíjasok...
Szívesen meglátogatnám az általad ajánlott üzleteket, ahol csak és kizárólag olcsó, de minőségi termékeket lehet kapni és sosem reklámozzák magukat/termékeiket férleérthető módon.
Hajni

Névtelen írta...

Szerintem semmi kivetni való nincs a cikkben, mert teljesen érthető hogy miről írt Dolce.
Néha azon csodálkozom, hogy milyen jó hogy megjelennek a negatív kritikák is a hozzászólásoknál, mert például ha Fűszeres Eszter (Fűszer és lélek) blogjába beküldök egy neki nem tetsző megjegyzést, azonnal cenzúrázva lesz és nem engedi megjeleníteni! Hiába próbálkozok utána még 2x, és később sem olvasható a saját hozzászólásom.
Szerintem erről kellene írni, mert az a közröhej ami ott megy.
Azt nem értem miért vezet blogot az, aki nem bírja a kritikát, és miért nem rejti el a hozzászólás ikont, ha nem szabad saját véleményünket leírni?!

Szóval dolce, emelem a kalapom előtted, amiért bírod ezt a sok birkát :)

Zita

Mária írta...

Sziasztok!

Ez az angolos krumpli tényleg nagyon "izgalmasan hangzik".
ezek a fenti kommentek nem kritikák, hanem rosszindulatú beszólások. Biztos bogi és társairól van szó. Na mindegy. De több szót tényleg nem kéne rájuk veszetegetni, előbb vagy utóbb csak megunják.
És az édes-savanyú szósz amúgy nem ázsiai kaja?
Marcsi

Dolce Vita írta...

itt demokrácia van kérem : ))) Eddig 2-3 hozzászólást töröltem, olyanokét, akik nem bírtak magukkal és egyre csak a rögeszméjük alapján a személyemet bántották, többször, ocsmány módon és ezt többszöri figyelmeztetés ellenére sem hagyták abba. Mindez valóban nem kritika. Néha visszatérnek, hozzáteszem, ilyenkor azonnal vetődnek egy-egy frissen felrakott posztra, ebből arra következtetek, figyelik a blogot folyamatosan. Azt nem értem, ha bántja őket, miért olvassák?? Na mindegy, ha nem törődünk velük talán odébbállnak, hogy a velveten vagy más fórumokon éljék ki az efféle igényeiket. Vicces, hogy van köztük gasztroblogos is, állandó szóhasználatai révén elég könnyű volt azonosítani a kolleginát : )))) írjak neki én is névtelenül csúnyákat???? : )))) nem sok értelme lenne...
(((Sok, sok zárójelben megjegyzem: érdemes néha belenézni, mi a netes fórumokon a megszokott hangnem. Döbbenet és döbbenet, nem szeretném, ha a gyermekeim felnőnének és ilyen világban élnének : ( Egy szociomókus nekiugorhatna a témának))))

Zizi írta...

Kriszta!
Valamelyik bejegyzésben kértél jó nNovellás kötet ajánlót. Hát íme: Banana Yoshimoto - Csipkerózsika álom! :)
Gyors felépülést,
Zizi

Mária írta...

Igen, ez nekem is feltűnt, hogy amint felteszel egy új postot, azonnal ott virítanak ezek a "hozzászólások". Név nélkül. "Fura". De tudod, ha "üldöznek", akkor már vagy valaki! :)

Amúgy, off off: a paradicsomok közé elszórtam lila bazsalikom magokat a paradicsokom védelmében. Nahát csak egy helyen nőtt ki, pár méterrel arrébb a hagymák között, és valami gyönyörű lett. Vastag, fás szára van, szép lombja és folyamatosan virágzik nyár közepe óta. Már kiástuk és cserépbe raktuk, amikor jött az októberi tél, féltem, hogy kifagy. Szóval, szerintem nagyon érdemes kiültetni szabadföldbe, de inkább palántákat, nem magokat. Marcsi

Dolce Vita írta...

Zizi!

köszi : )

Mária!
én is szoktam kiültetni, nagyon meghálálja a nagy teret. Bár a kutyuktól nálam veszélyben van, de találtam olyan tuti helyet, ahol nem "öntözik". Nálam ez a legnagyobb probléma a fűszernövények kiültetésével. A magok nekem sem nőttek ki, hanem a piacon vettem nénitől szép erős növényt, már nem is palánta volt. Tudom, luxusnak minősül mert volt vagy kb. 300 ft, de ennyit szerintem megéri áldozni, hogy egész nyáron számolatlanul lehessen tépkedni a leveleket. : )

Mária írta...

Én vettem olcsóbbik fajta műanyag ládát (nem önöntözős meg nem is szép), és abban palántázgattam aztán. Vettem fűszernövény földet, a paradicsom palántákat is abban állítottuk elő.
Az articsóka magokat egyenest a földbe vetettem, azok gyönyörűen kikeltek, az egyik különösen hatalmasra nőtt. Egyet-kettőt asszem ezekből is kiások és úgy teleltetem át, és imádkozom, hogy a többi ne fagyjon ki. Jövőre kéne teremniük, iszonyú kíváncsi vagyok!

chilii írta...

Szia! ha már betetted ezt szórólapot, kérdeznék valamit. a jobb oldalán van a maláta ecet. mit lehet tudni róla? olvastam már receptekben, de nem ismerem, nem tudom milyen íze van, vagy mihez hasonlítható. köszi előre is a választ.

Dolce Vita írta...

az bizony az én érdeklődésemet is felkeltette, mivel sosem kóstoltam, ezt találtam róla: http://209.85.129.132/search?q=cache:X3i6L-wOxUgJ:www.noilapozo.hu/20090831/kulonbozo_ecettipusok_es_alkalmazasi_lehetosegeik_a_gasztronomiaban+mal%C3%A1taecet&cd=12&hl=hu&ct=clnk&gl=hu&client=firefox-a
fogok ilyet venni, találtam a britishstore-ban is, nagyon szeretem a különböző eceteket

chilii írta...

köszi, akkor beszerzem én is!

sos_glutén írta...

Hihi jó ez a prosi. Hát az sztem is enyhe túlzás, hogy a királynő is ilyeneket eszik, de hogy az angolok itt Londonban ilyen és ehhez hasonló cuccokkal pakolják meg a kosarukat az már biztos. De nekem hiányoznak a sorból a kész pie-ok, amit csak zsupsz bedobnak a mikróba és 10 perc múlva kész a vacsi... Amúgy nálam az ecetes chips viszi a pálmát... azt aligha lehet überelni :-)))))

Hajni írta...

Én is a Lidlben veszem a mozzarellát:)))
Tegnap jópofa rózsa formájú muffinsütőt is vettem.

Ajánlom Graham Greene novelláit.

Névtelen írta...

Szép estét mindenkinek! Mivel most Angliában élek gyakran használom a malt ecetet: picit enyhébb, lágyabb ízű, salátákra finom, de szerintem semmi különleges.Friss fűszerekkel fűszeres ecetként viszont jobb, mint a sima - szerintem.
Ági

Névtelen írta...

Szia!!!
A figyelmedbe ajànlanàm Adèle utolsò kèt bejegyzèsèt,remèlem lavinàt indìtotok el vele,mert,ami a magyar "hiper-szuper" marketeket ès az ott meg a mèdiàban folyò fèlreinformàlàst illeti(na,meg az ètkezèsi kultùràt),hàt igencsak megreformàlàsra szorul a rendszer,(màr akkor is ìgy gondoltam,amikor mèg Magyarorszàgon èltem,amiòta pedig Itàliàban......).Szòval:
http://cuisineadele.blogspot.com/
"Udv:Zsu

Dolce Vita írta...

Verusch!
helyesen így lett volna a szlogen, étkezzen, mint az angol átlagpolgár! De ez mégsem olyan vonzó lehetőség : )

Ági!
köszi, azért kipróbálom!

Zsu!
Köszi a linket! Remélem, ha egyre többen foglalkozunk a témával, egyre többen jönnek rá, hogy talán igazunk van. Szükség lenne rá!
merre élsz Olaszországban? Az ékezeteidről kitaláltam, hogy onnan írsz : )

Névtelen írta...

Szòval simàn lebuktattak volna az èkezetek,(nèha nagyon hiànyoznak).Akkora màkunk nincs,hogy Umbria-ban legyen egy agriturismo-nk,ìgy "csak" az elo-alpokat bàmuljuk innen Luino-bòl.....Lago Maggiore,svàjci hatàrszèl.....a te blogodon jobban èrezheto az olasz feeling,mint errefelè,ez màr szinte nem is Itàlia,(mondom ezt 6 èv Ròma utàn).Gyors gyògyulàst kìvànok....vagy màr meg is volt?Zsu

chilii írta...

" Hihetőek-e az élelmiszer reklámok? Az Európai Unió mindenesetre ennek érdekében üzent hadat azoknak, akik megalapozatlanul hivatkoznak termékeik igazoltan kedvező élettani hatásaira. Ha pedig ez megtörténik, sok cég lesz majd kénytelen újragondolni a marketingstratégiáját."

A HVG múlt heti száma foglalkozik az új uniós szabályozási tervezettel, ami várhatóan megköti majd a "joghurthuszárok" kezét is!

Névtelen írta...

Most jut eszembe, ha nekem a Lidl-Gianni paros is eleg kiabrandito.
Vagyis inkabb maga a Gianni.
Utalom, hogy itthon el lehet azt jatszani, hogy ha valaki olasz = nyit egy pizzeriat Magyarorszagon = kesz szakacs = maris foszakacs, es osztja az eszt mindenfele.
gaaaaz. nagyon.
Agi

Dolce Vita írta...

meglehetősen hiteltelen, azt meg el nem tudom képzelni, hogy hogyan tud ennyi helyre beférkőzni, azt hiszem, ő tartja a hazai tv szakmában a "bukott műsorok után, azért újra felbukkanok egy másik csatornán, hátha ez bejön" rekordot. 2 percre elkaptam a Mesterszakács műsort, az a 2 perc a nézhetetlen határát súrolta erősen

chilii írta...

Köszi, most megnyugtattál, már azt hittem csak nekem nem tetszik az új műsor. ;) Nemrég Dibukk írt erről a reklám kampányról, már akkor is kutakodtam a neten, de sehol nem találtam érdemi információt arról, hogy pasi szakács végzettséggel bírna. Ami önmagában nem lenne baj, de így, mint "Gordon klón", elég hiteltelen!!!

Dolce Vita írta...

két percből persze nem biztos, hogy tökéletesen le tudom vonni a következtetést, de az a két perc annyira unalmas, érdektelen és lassú volt, hogy azonnal arra késztetett, hogy kikapcsoljam. Pedig engem még érdekel is a téma. Gianni pedig egyszerűen nem képernyőre való, talán ezért is bukott meg eddig minden műsorban. Idegesítő a mű akcentusa, nem humoros, nem szép, nem okos... de ha valójában az is, ez a képernyőn nem jön át szerintem

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin