
Hozzávalók: 2 közepes padlizsán, 1 db 400 gr-os konzerv, darabos paradicsom, 20 dkg mozzarella, 10 dkg parmezán, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, só, bors, olívaolaj, bazsalikom, liszt, 2 tojás
1. Öntsük a lábosba a paradicsomszószt, tegyük hozzá a félbevágott vöröshagymát, a felaprított fokhagymát, öntsünk rá olívaolajat, sózzuk, borsozzuk, fél órán keresztül rotyogtatva sűrítsük be a szószt. Ka kész friss bazsalikommal ízesítsük.
2. Szeleteljük fel hosszában a padlizsánt kb. fél cm-s szeletekre (én géppel vágtam, akinek nincs gépe és nem bánik elképeszető ügyesen a késsel, vágja nyugodtan keresztbe, karikákra)
3. Forgassuk meg lisztben a padlizsánszeleteket, majd a felvert, sózott tojásokban, forró olajban süssük pirosra mindkét oldalukat
4. Tűzálló tál aljára szedjünk kevés szószt, rá egy réteg padlizsánt, mozzarellát, parmezánt. újra padlizsánt, szószt stb. A végére szószt, mozzarellát, parmezánt
5. 180 fokos sütőben süssük kb. 20 percig


20 megjegyzés:
szia
a padlizsánt nem kell sózni? sem felszeletelés után egyből (sok padlizsán receptet olvastam már és azok úgy szoktak kezdődni, hogy sózzuk és hagyjuk állni), sem rétegezésnél, sem a felvert tojásba só?
bocs ha hülyeséget kérdezek..!!
ildi
Én "lájtosabb" és kevésbé macerás verziót szoktam készíteni: a padlizsánt nem sütöm meg olajban/tojásban, hanem grillezem a sütőben.
Ildi!
A padlizsánt soha nem sóztam még le, semmilyen ételhez. Én még nem találkoztam keserű padlizsánnal.
A tojásba kell só, ez kimaradt, javítom.
Leánka!
a sütőben grillezéstől nem lesz rágós, gumis a padlizsán benne? Vera mikor tanácsot kért, ezzel fordult hozzám, hogy az övé rágós. Ő is sütőben sütötte (a receptje gyakorlatilag csak ebben tért el az enyémtől), arra gondoltam, ez lehetett nála a gond. Bár a sütőben sütés idejétől és a padlizsánszelet vastagságától is függ, tudom
Én idén nyáron csináltam először, házi padlizsánból, a Bűvös Szakácson lévő recept alapján. Valóban zseniális étel, tuti előfordul még a konyhámban. Viszont tényleg be kéne már szereznem egy olyan edényt, amilyen itt is van a képen, én tepsivel küzdöttem. :)
a mozzarella "szarvasi" lehet? Ti melyiket használjátok?
hétköznapra lidl mozzarellát használok, ha nagy jókedvemben vagyok és nyersen esszük, caprese vagy más salátához, akkor bufala
köszi! Már alig várom, hogy elkészüljön! :) imádom a rakott ételeket! és hogy nincs benne hús... ez csúcs! :)
Laci!
interspar
Ildi!
sül is?
Egy tapas vendéglőben ettem ilyet, valami isteni volt, pedig én meg a padlizsán nem nagyon jövünk ki egymással. Azonnal rekonstruálni akartam, de a sütőben nem megpuhult, hanem rugalmas gumi állaga lett. Én is besóztam és hagytam állni, kicsi olajjal is megspricceltem a kb fél centis szeleteket. Hát keserű nem volt, de ehető sem...
Sztem ez a liszt és tojás verzió lesz az igazi. Egy próbát mindenképpen megér.
Köszi Kriszta a tippekért!!!
Vajon cukkinivel is működik?
DV: Kézcsók a hölgynek, kösz a tippet!
Én a Tefal kőgrilljén szoktam grillezni.A padlizsán isteni lesz rajta,a belseje krémes,se nem nyúlós,se nem rágós....egyszóval tökéletes.
Nem, nem lett rágós még eddig egyszer sem. :) Pedig elég gyakran készítem, a padlizsánt imádjuk bármilyen formában, ráadásul így tökéletes irodai ebéd is.
Olasz anyósom pont így csinálja, csak még fött sonkát is tesz bele. Jut eszembe, ezer éve lógok neked pugliai anyós-receptekkel. Ez lett volna az egyik... :-))
nagyon nagyon finom lett!!!
folyton a blogodat nézem, hogy mikor lesz új étel... :)
Enikő!
igen, igen ez pugliai recept. A sonka nem ronthat rajta! receptet várok, persze! illetve majd lenne kérdésem nyáron szeretnénk hosszabb időre 3-4 hét pugliába menni...
Ildi!
most igyekszem naponta, hogy van időm : )
komolyan??? dejóóóó! :)
akkor nekem egész decemberben karácsony lesz! :)
Londonbannnnnn
Szia Kriszta!
Tegnap elkészítettem és nagyon finom lett. A 14 és fél hónapos kislányomat is megkínáltam és ízlett neki. Az az igazság, hogy nagyon szereti azokat az ételeket, amelyekben van paradicsom.
Betti!
Akkor csak pár nap különbség van a gyerekeink között, az enyém is imája a paradicsomot, paradicsomos dolgokat, kori sajátosság ez náluk
Megjegyzés küldése