2010-02-01

Pettole, pugliai töltött lángos

A mai recept itt olvasható.

9 megjegyzés:

Névtelen írta...

Eppen tegnap gondoltam arra,hogy kerted figyelmeztessunk az unnepek utan erre a receptre.Orulok,hogy nem felejtetted el:-)
Koszonom a tobbi recepttel egyutt,igy a hoeses kozepen legalabb "fenyesse" teszik a napjaimat.
Szep Napot!
Orsi

Dolce Vita írta...

: ))

Névtelen írta...

Kedves Kriszta!

Először is: már egy éve, hogy felfedeztem magamnak a blogod, és egyszerűen gyönyörű. Gyönyörködök benne azóta minden nap.
Másodszor: Megengeded, hogy legyen egy műszaki jellegű kérdésem? Látom, hogy "nagyon nagy" méretben postolod a képeid. Én is megpróbáltam már számtalanszor, de mindig levágja a képem oldalát. Esetleg van valami trükk amit csinálsz a HTML kódoddal, vagy van egy fix méret amire a képeket átméretezed?
Előre is köszönöm!

Dolce Vita írta...

Pocak Panna!

Köszi!
A technikai kérdésre Fűszeres Eszter férje találta meg a megoldást, írj egy mailt, elküldöm

Névtelen írta...

Kedves Kriszta!
Nem tudom pontosan mióta,de jó pár hónapja napi internetezésem elengedhetetlen részévé vált,hogy ráklikkelek a blogodra,remélvén,hogy ismét egy új receptet találok:)
Gratulálok a bloghoz,a képekhez,a szerkesztéshez és mindennek a közvetlen, és egyben tökéletes tálalásához!
További sok sikert kívánok,és még millió isteni receptet követelek:)

Üdv!Anett

Dolce Vita írta...

Anett!
Üdv itt, remélem, sokáig kedvedet leled az oldal olvasásában. Februártól több a munka, nem sztem nem lesz napi oszt, mint januárban, de igyekszem : )

eichinger viktoria írta...

Még soha nem írtam sehol megjegyzést... de már annyira idegesít valami, hogy muszáj most itt megkérdeznem. Te olaszt tanultál, biztos jobban tudod, mint én: a Puglia tartományt miért nem írják manapság magyar nyelven a magyar nevén Apúliának? Nem csak nálad olvasom (pl. itt ebben a receptben), nagyon sok helyen, könyvekben is. Én úgy nöttem fel, hogy annak van magyar neve. Ez valami új divat, vagy lemaradtam valamiröl? Bocsánat a kérdésért.... Különben nagyon tetszik a blog ;-)

Dolce Vita írta...

Szia Viktória!

Jó kérdés, így este 10-kor, munka közben : ))))! Én olaszos vagyok, nekem Puglia az Puglia, ahogy Abruzzo Abruzzo és Molise Molise. Olaszul tanultam a tartomány neveket és a Toszkána, Szicília, Szardínia átíráson túl sosem magyarosítottam őket. De őszintén bevallom nem is gondoltam rá, hogy kellene. Pugliát ma Pugliának hívják, az Apulia történelmi földrajzi név (az olaszban). Hogy magyar nyelvészek szerint mi a mai hivatalos álláspont, elfogadott elnevezés, nem tudom.

Dolce Vita írta...

de a bogarat beültetted a fülembe, megkérdezem egy volt egyetemi tanáromat a témában

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin