2010-11-12

Taralli

Képzeletben utazzunk az olasz csizma dél-keleti oldalán Puglia tartományba. Puglia évek óta első a felfedezni való vidékek listáján, de még egy kicsit várunk az ide utazással, hogy a gyerekek nagyobbak legyenek. Bár már van fapados járat Bari és Budapest között, lehet, elsőnek szervezünk egy rövidebb utat, gyerekek nélkül.
Innen származik ez, a most bemutatott keksz, a taralli. Ha tehetem mindig veszek ha Olaszországban járok, ideális ropogtatni való pl. bor mellé, vagy csak gyors éhségűzőnek. Az elmúlt hetekben 2 helyen is találkoztam a receptjével, ez már sorsszerű, úgyhogy indultam is a konyhába tésztát gyúrni. Az elkészítése pofon egyszerű, szépen becsomagolva akár ajándék is lehet.
Még több a taralliról és a recept a Dining Guide-on olvasható.

8 megjegyzés:

Vera írta...

Ebben a szar esős időben jó, hogy eszembe juttattad Barit...

attila írta...

OFF.!!!(Sorry)
A Gault Millau szerint a Déryné 14 pontos lett, vagy is 1 sapkás.
Vélemény?
http://vilagevo.blog.hu/2010/11/10/itt_vannak_a_budapesti_gault_millau_pontok

Kriszta írta...

Attila, az ottani kommneteket olvasva igencsak mindenki meglepődik a Dérynén.

attila írta...

Hát ez az. A commenteket ott és máshol is olvasva egy kicsit számomra döbbenetes, főleg hogy a GM elsősorban nem a külsőségeket vagy a dizájnt pontozza. Na mind egy, ez van.

Dolce Vita írta...

Nekem is érthetetlen, hogyan szerepelhet pl. a Bock Bisztróval egy szinten.
a Déryné konyhája nem rossz, abban az értelemben, hogy nem fogsz ott rossz ételt kapni, de ötleteset, innovatívat sem.

Kovács Kristóf írta...

Szia Kriszta,

anélkül, hogy vitatkoznék Veled, kérlek vedd figyelembe, hogy rengeteg olyan Michelin vagy Gault Millau értékeléssel ellátott étterem van a világban, amely tradiícionális bisztrókonyhát visz, és nem az újításra törekszik, hanem az értékek, a jó receptek megőrzésére.

A világ legegyszerűbb marhapofájához is sokszáz féle alapanyag áll rendelkezésre, a hús kiválasztása, párolása-sütése, vagy a jue elkészítése is annyi finomságot rejt magában, hogy ha jól csináljuk, akkor az talán megérdemli az elismerést.

A Gault Millau kizárólag konyhai szempontok alapján díjaz, a belsőépítészettel nem foglalkozik. Mint ahogyan azok a vendégek sem, akik sokadjára eljönnek a Dérynébe reggelizni vagy vacsorázni.

Talán azt is érdemes megemlíteni, hogy a Dérynében 2 hónapja Chef váltás történt, a konyhát ősz óta Hoffmann Richárd irányítja, aki 14 év külföldi kalandozás után - részben csillagos francia éttermekben, illetve 5 év Los Angelesi Four Seasons tapasztalat után érkezett haza, hogy teljesen megreformálja a város legnagyobb konyháját. Vele a Dining Guide interjúja itt olvasható: http://www.diningguide.hu/sef/etterem-informacio-5220

Rendkívüli megtiszteltetésnek érezzük a minősítést, és semmi többnek, mint egy lehetőségnek arra, hogy a jövőben a legjobbak között lehessünk, és boldoggá tenne minket, ha Önök is újra ellátogatnának hozzánk.

Kovács Kristóf
Déryné

Kovács Kristóf írta...

...ja, és nagyon szépek a képek az oldaladon! Ki a fotós?

KK

Dolce Vita írta...

magam

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin