Ez a horvát polip, az enyém is pont így nézett ki (ha nem volt sokkal szebb), csak korom sötét lett mire megsült, fotózni már nem tudtam
Hozzávalók: 1 kg körüli polip (Metróban vettem), 1 kg krumpli, 2 szem paradicsom, 1 fej vöröshagyma, 7-8 gerezd fokhagyma, só, bors
1. Krumplit hámozzuk, negyedeljük. A hagymát karikázzuk fel, a paradicsomot daraboljuk. Keverjük el az egészet, sózzuk, borsozzuk.
2. Adjunk hozzá 7 gerezd felaprított fokhagymát. Viszont nem érdemes túl sok hagymát és paradicsomot használni, mert a polip sok levet fog engedni, nem kell, hogy a zöldségek is ezt tegyék. Tegyük az egészet egy tűzálló tálba
3. A polipot mossuk meg, töröljük szárazra, vágjuk le a felső tömlőt, csak a lábai maradjanak. Vágjuk ki a szemet, a szájszervet. (A Metróssal ezt nem kellett megtenni, teljesen konyhakész volt)
4. Helyezzük a krumplira a polipot, a tapadókorongos oldalával felfelé, és szépen rendezzük el a lábait.
5. Fedjük le, 220 fokos sütőben süssük 2-2,5 órán keresztül. Friss aprított fokhagymával szórjuk meg tálalás előtt.


13 megjegyzés:
gyönyörű. a kemence, a polip.
pekánk van, ötletet vittem. köszönöm.
Nem csak művészi fotókkal lehet szórakoztatni a nagyérdeműt...
ha kapok a héten megint ekkora polipot, sütök egy igazi őszi változatot is, most találtam egy görög receptet: szilvás polip. Nekem nagyon felkeltette az érdeklődésem, főleg, hogy ez a mostani nagyon jól sikerült
Hapci, azért igyekeztem az éttermes képből (amúgy szintén esti fotó) kihozni a legjobbat
Nem sok egy picit a 2-2,5 óra ekkora hőfokon?
így fog omlósan puhára sülni, viszont fontos, hogy jól le legyen fedve, ne szeleljen sehol!
Ok, köszi!
A kisebbik fiam meglátta a képet, egyből azt mondta "hamm":) úgyhogy asszem kipróbáljuk!
akkor ügyesen van szoktatva a gyerek : ))
Ha jó puhára van sütve a polip, akkor szerintem az egyik legfinomabb husi a világon, előítélet nélküli gyerek (mert a gyerekek még ilyenek) simán eszik)
Nem vagyok nagy polip fanatik,de ez a kép...nem mondom,megjött az étvágyam:)
A kemencébe pedig teljesen beleszerettem.Annyira jól megcsináltátok,gyönyörű!
En imadom a polipot, ez is nagyon jol hangzik/ nez ki. Igaz, kemencenk nincs, viszont polipunk van ;-). Koszi megint.
Anett!
A külön öröm, ha valaki nem szereti, de a látványától begerjed : ))).
sam, próbáld ki, sztem nagyon fog ízleni és hozom hamarosan a szilvás polip receptet is
gyönyörű lett a kemence! a polipot imádom...
Szia Kriszta! A tál tetejét nedvesítsed be és szórj rá
szódabikarbónát. Nagyon jó szagtalanító, hátha visszanyered az univerzális sütőedényedet. A polip meg gyönyörű és szilvával is nagyon finom... Mmmm... (5nap és indulok Görögországba, valószínüleg ezek
után roston sült polippal kezdek). Üdv, Alexandra
Megjegyzés küldése