2011-11-21

A nagy nap

Tavasz óta vártam már ezt a napot, ma jön ki a könyv a nyomdából, bár mikor oda leadtuk, már akkor is hatalmas kövek gördültek le szívemről. Jó egy ilyen tehertől megszabadulni. És egy kis családi sztori a könyvhöz: a férfiakra mennyire jellemző (legalábbis az enyémre), hogy nem tudják átérezni párjuk sorsát és a legjobb pillanatokat találják meg hülye kérdésekhez. Mikor Ádámot megszültem, feltoltak a szülőszobáról a kórterembe. Mi volt a férjem első kérdése az orvoshoz? "Mikor lehet szülni a következő gyereket?" Viszonylag még gyenge voltam, de hatalmas erőt éreztem magamban ahhoz, hogy azonnal fejbe vágjam. Most pedig, aznap mikor leadtuk a könyvet a nyomdába megkérdezte, mi lesz a következő könyvnek a témája. BRRRR
A könyvhöz (is) kapcsolódóan szeretnélek Titeket meghívni most hétvégére a WAMP Spájzra.
November 26-27-én a megszokott design vásár átadja a helyét a WAMP Spájznak. A kézműves gasztronómiai vásáron olyan kézművesek és kereskedők árulják gasztro termékeiket, akik nem csak a minőségre és az egyediségre helyezik a hangsúlyt, hanem fontosnak tartják, hogy termékeik arculata és ötletessége is felkeltse a vásárlók érdeklődését. A WAMP Spájz kamrapolcait megtöltjük mindenféle finomsággal, melyekkel felkészülhetünk a hideg téli hónapokra: csokoldék, trüffelek, bonbonok, sütemények, lekvárok, chutney-k olívaolajak, borok, párlatok, különleges szakácskönyvek, sajtok, fekvágottak, kávés és tea várja a vásárlókat. A vásár a WAMP designszemléletéhez hűen stylistok keze nyomát is hordozza: az egyes "kamrapolcokat" stylistok rendezik be az adott polc tematikáját követve:

Dunszt: lekvárok, szörpök, savanyúságok
Szalonspicc: kézműves sör, borok, pálinka, koktél
Állati: hal, hústermék, sajt
Édes: sütemény, csokoládé
Friss: zöldség, gyümölcs, kenyér
Vegyespolc: kávé, tea, fűszer, olaj, ecet, szakácskönyv, stb.

Naponta két workshopon hasznos praktikákat is megtudhatunk a WAMP Spájz árusaitól: Wágner Beától (Keserédes) elsajátíthatjuk a házi bonbonkészítés tudományát, Szántó Tibortól (Szántó Tibor Fine Chocolates) megtudhatjuk, hogyan ismerjük fel a valóban minőségi csokoládét, Viczkó Bea (Kopenka) megmutatja nekünk, hogyan tudunk otthon is elbűvölő tortadekorációt készíteni, Makitól (Makifood) a japán séfhölgytől pedig elleshetjük a szusikészítés trükkjeit.
Nálunk szombaton és vasárnap egy igazi olajfa tövében kézműves olajakat, olíva és kapribogyókat lehet majd kóstolni, vasárnap pedig lesz könyvdedikálás is. Szintén vasárnap, 3 órától pedig izgalmas esemény kezdődik: rapid randi gasztrobloggerekkel. Ennek az a lényege, hogy 6 gasztroblogger leül egy hosszú asztal mögé, aki pedig szeretne leülhet velü(n)k szemben és 3 percben kérdezhet bármit, amit csak akar.

17 megjegyzés:

Kata írta...

Szia Kriszta!

Gratulálok a könyvhöz, már éppen ideje volt :)

Esetleg azt tudod, hogy a WAMP-ra van belépő , mert nem szeretnék úgy járni mint most ami volt kézműves kiállítás oda mentünk családdal és ott láttuk csak, hogy 1900,- / fő a belépő rögtön le is lettem szavazva.
Köszi: Kati

Dolce Vita írta...

Kati!
kiderítem, de bízom benne, hogy nincs, nekünk nem mondták

Judyt írta...

Kriszta... hülye kérés lesz, de megírnád, hogy kb milyen időintervallum vasárnap, amikor biztosan ott leszel? Az az igazság,hogy szakvizsgára készülök, de kb egy dedikálás erejéig mindenképp szeretnék kiugrani... viszont az odaút,visszaút, meg még ha ott várnom kell, legalább 2-3 órát ellop :/ Persze hogy ilyen jó dolgok olyankor vannak,amikor nem érek rá :((( Más: könyvet ott is lehet venni? Nem kaptam visszajelzést, se választ a levelemre a webshopból :(

Ági írta...

Én sem kaptam a megrendelésről visszajelzést, nagyon várom, mert személyes átvételt jelöltem meg.

Kriszta írta...

Szia Kriszta!

Gratulálok a könyvhöz. Vagyok olyan szerencsés, hogy elsők között tarthatom a kezemben. Ma voltam a rendelésemért és pont akkor érkeztek a könyvek. Félve megkérdeztem, hogy mikortól lehet vásárolni, mert a kollégáid olyan lelkesen nézték. Azt mondták mostantól, úgyhogy gyorsan le is csaptam rá.
Nagyon színvonalas könyv lett. Látszik, hogy sok munka van benne. A témaválasztás is nagyon jó.
Ui.: Bátor nő vagy, remélem tudod miért írtam (a hátsó borítóra írt összetevők listája) De neked van igazad. Lesz egy haragosod, lesz ezernyi követőd. Jól csinálod.

Judyt írta...

Közben sikerült beszélnem a webshoposokkal és elvileg holnap már én is kezemben tarthatom :) Alig várom! Főleg Kriszta dicsérő szavai után :)

Dolce Vita írta...

Kati!

Nincs belépő, a workshopokra előre kell regisztrálni, de az is ingyenes!

Judyt!...
Vasárnap egész nap 10-6-ig ott leszek, szombaton csak zárásra érek éppen oda.
Könyv lesz ott is helyben

...és Ági
A múlt héten (mikor máskor?) valamiért nem működött a shop automata visszaigazoló rendszere. A rendelések megérkeztek, de nem ment róla levél, holnaptól mindenki kapja az értesítést, hogy összekészült a csomagja!

Kriszta!
Konkrétan Te voltál az első vásárló! : )))
Nagyon örülök hogy tetszik : )
Az összetevők: találomra emeltem ki a hűtőpultból azt a fagylaltot. (jó színes volt, gyerekeknek szánt termék, hello kittyvel spékelve). Felháborító, és az összes ilyen. Amíg nem rázzuk fel egyesével a fogyasztókat, hogy kérlek, olvasd már el mit veszel, addig ilyen termékeket fognak velünk etetni.
(a könyvet mikor már 2 éve is tervezgettem amúgy egészen másmilyen, sokkal támadóbb hangvételűre terveztem. Sok-sok kiemelt, hasonló konkrét példával, anyázással (már bocsánat). Ahhoz viszont nem illet volna a szép, letisztult, nyugis dizájn. Győzött a vizualitás.

Kata írta...

Köszi Kriszta a belépő infot.
Vasárnap megyek remélem találkozunk :)
Teljesen egyetértek veled én is most már jó pár éve nem csak az árakat nézem hanem az összetevőket is és bizony nagyon sok dolog szépen vissza is kerül a polcra nem landol a kosaramba. Egyébként én a környezetemben is szoktam ezt "reklámozni" de sajnos úgy veszem észre hogy a legtöbb embert egyáltalán nem érdekli a dolog, sőt szinte hülyének néznek, meg általában az a válasz, hogy egyszer élünk. Hát ők tudják, de azért a mondás igaz, hogy az vagy amit megeszel.


Kati

Judyt írta...

Köszi!

Jaj, ez a téma... órákig tudnék róla beszélni.. engem az a videósorozat akasztott ki igazán, amiben a "háziasszony" közölte, hogy a palacsintát palacsinta porból kell csinálni... Meg amikor egy Jamies műsorban bemutattak egy frigot, amiben szó szerint tornyosultak a mirelit pizzák... (ha nem láttátok volna, konkrétan kb 20 doboz volt egymás tetején és nem is volt más a fagyóban...). Ezek ráadásul pont olyan dolgok, amiket egyáltalán nem nagy plusz munka rendesen megcsinálni. Najó nem hőbörgök, hiszen a könyved kell ünnepelni ;)

Ági írta...

Köszi!Megkaptam a visszaigazolást!:)

Dolce Vita írta...

erről a témáról addig kell beszélni, míg egyre többen nem kezdenek el hinni benne. Látjátok, már egy-egy gyártó felismerte, hogy a fogyasztók egy rétege már nem vesz meg minden vackot és (szerintem eddig csak marketing szinten) hirdetik, hogy a termékükben nincs színezék, tartósítószer. Valamit lassan javulni fog talán a dolog. de ehhez az kell, hogy ne vegyünk olyan terméket, amelyben 3-4 adalékanyagnál több van.
persze millió rettentő példát lehetne mondani. PL.: győri keksz teljes kiőrlésű keksz mézzel. Ez a zacsin a felirat, a kép pedig mézes bödön, gabonaszemek héjastól. Alátámasztja minden a nevét. Aztán megfordítod a zacskót és az összetevőknél olvasod, hogy javarészt finom lisztből és cukorból áll. Igaz, van benne teljes kiőrlésű liszt és méz is (3%), de jelentéktelen mértékben. A nagy kérdés miért lehet ezt megtenni? Mindenki azt ír rá a termékére amit csak akar? : (

Judyt írta...

Nos, jelentem, a könyv a kezemben :) (vicces volt, mert útban az átvevőpont felé jött szembe vele egy lány, aki már lapogatta, úgyhogy gondoltam jó irányba megyek ;))

És csak Krisztát tudom ismételni... Gyönyörű képek, szuper receptek, gratulálok hozzá! Kicsit meglepődtem, hogy nem keménykötés, de ez cseppet sem ront a tartalmán. Annnnnyira nehéz ellenállni a konyhának, de még egy hetet ki kell bírnom :( Vizont már ki is néztem belőle az első megvalósítandókat ;)

Még egyszer gratula hozzá!

Dolce Vita írta...

Emberek Főzd magad! könyvvel az utcán, ez tetszik : ))
A nem kemény tábla nagyon tudatos választás volt a részemről, ahogy a választott papír is.
nekem még 2 hetet kell várnom az örömfőzésre, decemberben semmi mást nem szeretnék, csak kedvtelésből főzni karácsonyosakat : )

Zita írta...

Kriszta!

Szombaton jártam a WAMP-on délután 1/2 5 fele a standotoknál. Sajnos nem voltál ott. Kezembe vettem a könyved és nagyon tetszett. Mondtam is a férjednek, hogy fantasztikus lett a kivitelezés, a design, a fotók letisztultak. Azt mondtam még a férjednek - remélem ezzel nem bántalak meg -, hogy ezzel a második könyvvel értél be.

Az első könyved megvan nekem, a második még nincs, de sokkal jobban tetszik! :)

Gratulálok!

Dolce Vita írta...

ZIta!

Köszi! szombaton fél 6 körül értem csak ki.
Teljesen igazad van, az első könyv óta eltelt 2 év, azóta természetes, hogy sokat "fejlődtem", már máshogy látom egy könyv elkészítését.

Névtelen írta...

Megvan a könyv! :)) Nagyon jó :) Tegnap kaptam de már 3 receptet elkészítettem belőle. :) Gratulálok! :)

Dolce Vita írta...

ezt nagyon boldogan olvasom!! : )

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin