2012-07-17

Pácolt sajttal töltött szőlőlevél

Ez a bejegyzés reggel óta arra vár, hogy a helyére kerülhessen. De nem tudott, mert igen abszurd dolog történt ma a felhőben létező adatoknak és adatkezelésnek köszönhetően. A google csoport létrehozó programja engedett egy 2. személyt, hogy tagként felvegyen egy olyan e-mail címmel a csoportjához, amellyel én a google accountomat x éve regisztráltam. Értitek? Egy idegen simán felülírhatta. A következmény: az e-mailemhez új account keletkezett, amelynek persze semmi köze nem volt a bloghoz, de mivel kapcsolódott az előző accounthoz a többi címemmel sem tudtam a régi jelszóval regisztrálni. Az új jelszó pedig az új accountot nyitotta meg. Két szék között a .... Bocs, ha nem értitek, számomra is felfoghatatlan, de muszáj volt leírnom. Azt hittem, sosem tudom már a blogot kezelni. (most már tényleg hamar költözök! és jön az új blog!)

De jöjjön inkább a szőlőlevél. A töltött szőlőlevél sok országban megtalálható, különböző töltelékekkel. Én is szoktam hússal, rizzsel is megpakolni. Volt már arra is példa, hogy a kertben növekvő szőlő megmentett, mikor nem volt itthon semmi: a váratlanul betoppant barátok ezt kapták rizzsel töltve, sütőben sütve. Most arra volt jó, hogy a felhalmozott sózott ricottát, amelyet még Pugliában vettem gyorsan elhasználjam. Villámgyorsan elkészíthető üdítő ízű, de laktató, nyári falatka. Sózott ricotta helyett használjatok hozzá fetát vagy az ún. krémfehérsajtot.
kattints a nagyobb fotóért
Hozzávalók: 20 db permetezetlen szőlőlevél, 1 evőkanál só, 1 evőkanál 10%-os ecet, 20 dkg sózott ricotta/feta, 2-3 gerezd fokhagyma, 1 dl olívaolaj

1. A szőlőleveleket mossuk meg, és főzzük pár (2-3) percet bő, lobogó, sós, ecetes vízben
2. Szedjük ki a vízből csepegtessük le
3. A sajtot kockázzuk, keverjük el az olívaolajat a felaprított fokhagymával, keverjük el a sajtkockákkal
4. Tegyünk a levelekbe egy-egy sajtkockát, hajtsuk be a széleket, majd tekerjük fel. Tegyük a töltött leveleket egy tálba, öntsük rá a visszamaradt olajat és egy-két evőkanál ecetes-sós főzővizet7 megjegyzés:

duende írta...

Ah, a legnagyobb nyári kedvencem! :) Egyébként ha én piaci árus lennék, hagynék egy csómó szőlőt elvadulni (én mindig vadszőlőlevélbe töltök, mert azt nem permetezik és nem is olyan cakkos, mint a nem vad levél) és tavasz végétől őszig szőlőlevelet árulnék... Nagy üzlet lenne, mert senki sem árulja. :)

Dolce Vita írta...

Jó ötlet, viszem a piacra, rengeteg van belőle. 5 tő szőlőnk van, idén 100 kg-nál is több szőlő lesz rajta. Nem vagyunk a hozamkorlátozás hívei : ). Lugasnak futtatjuk és még sosem permeteztük. Nagyüzemi szőlőszörp főzés lesz szeptemberben az biztos.

duende írta...

Irigyellek! :) A szőlőszörp isteni. No és állandóan van így szőlőleveled... Annyira szeretem azt a savanykás finom ízét hogy nagyon.
A verjust is imádom. Nagyon finom ételek és saláták savanyítására is, sokkal finomabb, mint az ecet. Azzal is megpróbálkozhatsz! :)

Névtelen írta...

Azt mondod költözöl? JAJJJJ!!! Ugye, a külső és a style marad, ettől az, AMI, és mert így szeretjük, ahogy van. Imecsévi

Dolce Vita írta...

A struktúra marad a design új lesz. Nagyobb fotók, dolcevitásabb kinézet : ). Sokkal szebb lesz, bízz bennem!

Dolce Vita írta...

A struktúra marad a design új lesz. Nagyobb fotók, dolcevitásabb kinézet : ). Sokkal szebb lesz, bízz bennem!

Esteban írta...

Les coronavirus constituent une famille de virus dont certains peuvent tuer les gents Info Coronavirus en France et le Covid19 aussi

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin