2007-02-20

Katalán kenyér

Az elején leszögezem, ez nem recept, csak egy ötlet, mire is jó a kenyér ha finom. Például megkenjük paradicsomlével, meglocsoljuk olajjal és előételnek elrágcsáljuk. Csak nagyon jó kenyérből, paradicsomból és olivaolajból érdemes nekiállni. Kenyérnek ajánlom hozzá a Ludwig-féle olivás masnit.

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

A katalánok, a lédús, érett paradicsomot ketté vágják, és bedörzsölik vele a kenyeret. Elengedhetetlen hozzá a zamatos, igazán jó minőségű, extraszűz olíva olaj. Szerintem nagyon jó kis eledel ez magában is - mint az egyszerű ételek általában (vagy jó kis csipegetős kaják mellé is isteni). Ihletet adtál a mai vacsorához:-)))

LepkePillangó

Dolce Vita írta...

Örülök, hogy ihlethettem. :)
Milyen jó is lenne, ha nálunk is lehetne kapni ilyen paradicsomokat. :((((((((((((((((
A képem látottat szüretlen olivával (sajna már elfogyott, és bazi drága volt), és isteni házi paradicsomszósszal ettük. Ez majdnem pótolta a lédus spanyolt. Egy barátnőmnél még a 90-es évek elején járt egy katalán cserediák, és nem volt hajlandó enni a téliszalámit, rendre kenegette a kenyérét félbevágott paradicsommal. Akkor mi ezen jót nevettünk...

Kata írta...

Sziasztok!

Az az olivás masni csak nekem sós? Vagy Nektek is? :o)
Persze van megoldás, ha magam sütöm, nem teszek bele annyi sót! ;o)
De az ötlet, klassz! köszi!

Üdv: Kata

Dolce Vita írta...

Kata!

hm, Nekem nem tűnt fel. Bár én szeretem a sót. Meg régen is ettem, mióta sütöm a dagasztásnélküli kenyeret, bolti nem nagyon jött haza.

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin