Ezt nehéz volt kivárni, de eltelt végre a két hét, jöhet a beteljesülés.
6-7 dl vízből és 15 dkg cukorból szirupot főzök. Fontos, hogy csak akkor szabad a szirupot a leszűrt citromos alkoholhoz rakni, ha teljesen kihűlt. Ha kész az egyesítés, mehet a mélyhűtőbe. Fogyasztás előtt a poharakat is érdemes behűteni, mivel csak jéghidegen szabad inni!
Egy baj van csak vele, gyorsan párolog…
Egy baj van csak vele, gyorsan párolog…
22 megjegyzés:
vodkából a legjobb
Meg biztos sokkal olcsóbb. Eddig csak gyógyszertári alkoholból csináltam, félek, hogy pl a vodka íze(?) elnyomja az italt.
Tapasztalatokat kérem megosztani!
Gyönyörű ez a kép, jó nézegetni ebben a lucskos időben! Köszi az energiát!:)
most innék egy pohárkával, de sajnos melózni kell :o(, lenne pár kérdésem: http://chilii.blogter.hu/?post_id=125291
Kicsi Vú, hát még az íze, ahogy a számba varázsolta a napfényt!
A színen azért a fotosop is segített egy kicsit.
chili
a kérdésekre fogok válaszolni
én eddig egyszer csináltam tiszta alkoholból, egyébként csak vodkából, sokkal lágyabb, szinte krémes lesz, erős, ütős, de diszkrétebben,mint a tiszta alkohollal (különben meg a vodkának nincs íze!!! ezt tessék megjegyezni!)
Legközelebb kipróbálom. Ha nincs íze minek isszák? : )
Kedves DV!
A megmaradt citromokkal mihez kezdtél?
Én ráadásul dupla mennyiséget gyártottam le...
Köszönöm, ha válaszolsz!
Orsi
A lecsöpögtetett citromhéjat vékony csíkokra vágtam és befőtteüvegben a hűtőben tartom. Nem romlik meg, még a februárban készített adagból mindig van. Sütikbe fel lehet használni. A citromokat meg limonádénak megisszuk
szia!
én azt szeretném megtudni hogy ez a guszta pohár amiben fotóztad, hány cl, dl??
és esetleg hogy hol vetted? nagyon jól néz ki!
KATI
Szia!
Végül is kipróbáltad vodkával? Most a te recid alapján csinálom, és keveslem a cukrot. Nem kevés? Nem lesz, nagyon alkoholos?
A citromhúsból lekvárt főztem, kicsit savanyú, szóval lekváros kenyér nem lesz belőle, de sütire jó.
Köszi
p
Szia,
Most lett kész ez a csodaital. Ízre nekem tökéletes, ami zavar az a színe. Nekem nem olyan, mint a tiéd, nem opálos, hanem átlátszó
:( Nyugtass meg ez csak azért van mert nem volt még mélyhűtőben... Ugye?!
köszönöm a megnyugtatást előre is.
Vera
Vera!
A mélyhűtőben lesz opálos! : )
akkor hadd kerdezzem mar meg, mi van akkor ha palesz van itthon, tiszta szilva, hazi ... ?! azzal nem jo?? :DD
Szia, azt szeretném megkérdezni, hogy ha duplázod az alkoholmennyiséget, akkor duplázod a cukrot is? Köszi!
Igen, mindent duplázz!
azt szeretném kérdezni, hogy a hozzávalók közt vannak fűszerek, de a receptben nem látom. ezeket mikor kéne belerakni?
köszi! :)
A héjjal együtt, az áztatás kezdetekor
ORSI:
A "pucér" citromnak kifacsarom a levét. Lefagyasztom, és mikor a 2. felvonáshoz érek, átszűrve hozzáadom. (Lehet, hogy ez már merénylet?!)
Én viszont fűszerek nélkül szeretem. Eddig én is csak vodkából készítettem.
Szerintem a szilva és egyéb pálinka azért nem jó, mert ha igaziak, akkor annak tényleg van íze.
Szia! Kiprobaltad vodkabol? Vodkabol keszitve hogy valtozik a cukor es a viz mennyisege?
Koszi!
Zsuzsi!
nem, még csak tiszta szeszből. az 70% körül van, a vodka alkoholtartlma szerint kell az arányokat belőni, a végeredmény 30-35 % legyen
Koszi a valaszt! En kiszamoltam ugy a dolgokat, eredmenykent az jott ki h kb masfel deci vizbol es 8,5 dkg cukorbol kellene szirupot csinalni, ami egyreszt nem tudom, hogy megvalosithato-e, de a masik dolog, ami folmerult bennem, hogy a vodkanak es az gyogyszertari alkoholnak hiaba mas az alkoholtartalma, a surusege nagyjabol azonos, tehat ha mas mennyisegu szirupot adok hozza a ket limonchello surusege elegge mas lesz... Ugy latom most, hogy vagy az alkoholtartalma, vagy a surusege lesz nagyon mas a ket vegeredmenynek. Bar en bolcsesz vagyok:))
Megjegyzés küldése