2007-03-01

Kördés

Hány szakácskönyved van? Ez nálam most fájó pontra tapintott. Megszámoltam: 23 db, újságok nélkül (az kb 50 van). Nyáron majdnem 30 volt. Történt ugyanis, hogy átépítettük a házat, minden értéket elvittünk, kivéve a könyveket és az edényeket, tányérokat stb. (még a porcelán is maradt) Mondván, ki az a hülye manapság, aki könyvet lop? A fürdő teljesen megúszta az átépítést, szépen, biztonságosan elrendeztem itt mindent. Szeptemberben visszaköltöztünk. Pakoljuk vissza a könyveket, edényeket, és kezd bontakozni a hiánylista. Könyv: Nélkülözhetetlen tésztakönyv, Nélkülözhetetlen vendégváró, (aki ismeri őket, érezheti a fájdalmamat), Nagy halas szakácskönyv, néhány kisebb sorozat, Edény: wok, 8 l-es króm tésztafőző, 8 l-es hiper-szuper króm fazék. (Cca. 60-70 ezer Ft, nehéz lesz a vállalkozón behajtani.) Amúgy kiderítettem, a festők voltak, hogy vigye el a fene a kifinomult gourman pofájukat. Úgyhogy ez a kérdés most nagyon fájt, gyógyuló hegeket szakított fel.
Melyik három a legkedvesebb? Abszolút favorit: Sale e Pepe: Grandi primi, kedvenc olasz újságom könyvnek is beillő különkiadása, Kulinária, és ami nagy kincs volt: Nélkülözhetetlen vendégváró. +1-et szerintem én ezek után jelölhetek: Jamie-k.
Melyikek várnak beszerzésre? Nélkülözhetetlen vendégváró
Milyen konyhai kütyük után vágyakozol? Miután annyi jó fagyis receptet írtatok a kalóriaszegény desszertekhez, egyértelmű: FAGYIGÉP. Kemencém nemsokára lesz. : ). Amúgy nincs sok kütyüm, egy szeletelőm van a sonkákhoz, egy botmixer, egy kenyérpirító és egy kontaktgrill a konyhám elektronikai része. Nincs mikró, aprító, elektromos pizzasütő, raclett, kenyérsütő, morzsaporszívó…..
Kedvenc fűszereid? bazsalikom és menta, illetve fordítva
Mit rendelsz leggyakrabban étteremben? Ebben elég konzervatív vagyok, mindenhol azt, ami bevált. Félek már kísérletezni.

11 megjegyzés:

Névtelen írta...

a Nélkülözhetetlen tésztakönyv nekem is fájna, a wokkról nem is beszélve! én tuti feljelenteném őket! arról a kemencéről mindenféle beszámolóra nagyon kíváncsi leszek ám!!!!!!!!!

merci írta...

neked adom a nélkülözhetetlen tésztakönyvemet, számomra nem nélkülözhetetlen :) írd meg a címed e-mailben és elküldöm.

Dolce Vita írta...

Merci, háááát, szóhoz sem jutok, ilyen nagylelkű felajánlást, nem tudom, hogy elfogadhatok-e. Biztos nincs a környezetetben vki, aki szintén örülne neki?

A kemencét vmikor a nyár elején tervezzük. Olyat szeretnék, amiben húst és pizzát is lehet sütni. Több elképzelésem még nincs róla. Egy Villány közeli mesteember esélyes, mert láttuk már kemencéjét, és pesti viszonylatban az ára is baráti, kb a fele annak, amiket itt találtam. Ha van fejlemény, írok.

merci írta...

:) nos, döntsd el, hogy elfogadhatod-e, és ha mégis, akkor küldj egy mélt. merci_online at yahoo dot com

kemence tapasztalatok is érdekelnek, mi is (illetve főleg a párom) rajta vagyunk...

Névtelen írta...

Na, most végig tudtam nézni a blogodat, nagyon jó! Látszik raja, hogy számodra valóban nélkülözhetetlen lehet, az a vendégvárós falatos könyv. Sajnos nekem nincs meg, viszont fel tudom ajánlani a tésztakönyvet. Tésztáknál sokszor nem könyvből merítem az inspirációt, ráadásul a pasimnak is megvan. Szóval, ha érdekel azt szívesen odaadom.
Üdv,
LepkePillangó

Névtelen írta...

Most látom a kommentekből, hogy már megelőztek a tésztakönyves felajánlással:-)))


LepkePillangó

Dolce Vita írta...

Kedve LepkePillangó!

Köszönöm a felajánlást, el sem hiszem, hogy ilyen kedves emberek olvassák az én blogomat. : )
Ha minden igaz, Merci küldi a könyvet.
De nagyon köszönöm. : ))))))))

Névtelen írta...

Az a lényeg, hogy lesz könyved!
OFF: Olvastam a bemutatkozóban, hogy „A ketchupért és az ananászért ütök.” Megnevettetett a mondat. Nagyon egyetértek, bár ennyire drasztikusan sosem mertem fogalmazni.:-)
Nálam az ananász gyümölcsként ritkán elmegy, de ananászos csirke, pizza stb. No comment. 2 hete ugyan fokhagymás rákhoz felkarikáztunk 1 ananászt, hogy akinek jól esik, próbálja meg, meglepődtem, hogy nekem is tetszett.
A ketchup pedig sokszor okoz komoly dilemmát! Ez volt az első: Egyszer a pasimnak (kb 10 éve már csak ex – bár a történetnek talán nincs köze hozzá), saját két kezemmel készítettem pesto genovese-t. Mielőtt nekiláttunk volna a genovai tésztának, ketchupot mert kérni hozzá. Azt hittem rosszul hallok. Egész vacsora alatt nem tudtam, hogy ínyencségem (pestohoz ketchupot?!!!), kerekedjen-e a liberalizmusom (mindenki azt, és úgy eszi, amit, ahogy jól esik) fölé, vagy fordítva. Végül nem szóltam egy büdös szót sem (nem is ütöttem ), viszont soha többet nem készítettem neki még készen vásárolt pesto-ból sem tésztát.
LepkePillangó

Dolce Vita írta...

Ez durva, egy ilyen nálam válóok lenne. : )))))))))))))
Igazán nem értem, pl jobb pizzériákban miért nem tudnak egy kis paradicsomszószt adni ketchup helyett???

Névtelen írta...

Most értem csak ehhez a "már nem aktuális" bejegyzésedhez. Na én ismerek a ketchupnál rosszabbat is. Mi NEM eszünk ketchupot, viszont a párom (külföldi szegény és én ennek tudom be, valami svájci defektnek...), szóval a párom minden tésztához amit készítek, de főleg a Carrbonara és a sült tésztákat meglocsolja egy ún. Maggi szósszal. Egyszer megkóstoltam, számomra ehetetlen valami... És hiába fenyegetem a párom, a válasza mindig ugyanaz: ő eszi és nem én... Szóval higyjétek el, a ketchup ehhez a szószhoz képest nem is olyan rossz.. :)
Üdv,
Vera

Dolce Vita írta...

Vera!

Fincsi lehet : )))))

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin