2007-06-28

Parmezános, olivás tekercs

A Sale&Pepe júniusi számában találtam ezt a receptet. Nem vesz sokkal több időt igénybe, mint egy sima kenyér készítése, azonban annál jóval gazdagabb. Magában is fogyasztható, mondjuk egy kis vajjal és friss, hideg fehérborral, vagy saláta mellé, kenyérként. A receptben írt tejszínt elsőre furcsállottam, de beletettem. Külön érezni nem lehet, gondolom, azért kell, hogy ne száradjon ki a tészta. A parmezán helyett legközelebb más sajtot választok (taleggio pl), mert szerintem a parmezán a sütéstől elveszíti az ízét.

Hozzávalók: fél kg kenyértészta, 10 dkg fekete olivabogyó, 20 dkg sajt, 1 tojás, 0,5 dl tejszín, só, olaj

1. A tésztát kinyújtom kb 15x40 cm-re, majd hat csíkra felvágom
2. Összekeverem a durvára vágott bogyókat a tojással, a tejszínnel és a sajttal, erőteljesen sózom
3. Megkenem a csíkokat a masszával, feltekerem őket, majd 3 részre vágom még a hengereket, így el is készültek a csigák
4. Kiolajozott tepsibe szépen egymás mellé rakom őket, pihennek még fél órát, majd 200 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütöm.

4 megjegyzés:

Picilivi írta...

Szia!
Gondoltam beszámolok:
Ma a vendégeknek készítettünk ilyen tekercseket - igaz, mifelénk nincs jó parmezán, taleggio meg pláne, így Grana Padanot kellett használnunk. De az eredmény: fenséges!
Köszönjük a lehetőséget! :)

sugarcandy írta...

Szia,

nagyon finom lett (kis elsózástól eltekintve) a tekercs, köszönöm! De. Hogyan kell még 3-ba vágni? (Megpróbáltam, de elkezdett kijönni a töltelék és szétcsúszni az egész tekercs, így végül hagytam a 6 tekercset úgy, ahogy voltak - így is szépen megsült, átsült.) köszönöm előre is!

Dorka írta...

Mmmmmmennyei !!
Bár késő este álltam neki és 10 óra lett, mire megkóstolhattuk, az illatoknak nem lehetett ellenállni !
Remélem, holnapra is hasonló állaga marad, hogy a kolléganőim is örülhessenek :)
Én a tésztájába szórtam oregánót, nekem valahogy nagyon passzolt hozzá.

Ez a 2.receptem Tőled, amit kipróbáltam .. ajjaj, mi lesz még itt?! :)

Névtelen írta...

Szia.
A sütés miatt mehet bele főzőtejszín vagy inkább sima?

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin