2007-06-03

VKF – fűszer: Gyömbéres trüffel

Hajnali fél négykor értünk haza Toscanából, úgyhogy ez most rövid és gyors lesz.

Hozzávalók:
20 dkg étcsoki (minimum 60%), 10 dkg vaj, 1 dl tejszín, 4 púpozott kiskanál frissen reszelt gyömbér

1. A csokit vízfürdőben megolvasztom, a vajat és a tejszínt külön-külön habosra keverem, hozzáadom a csokihoz.
2. Ízlés szerinti gyömbérrel ízesítem. Én jó sokat tettem bele, mert nagyon passzolt a csokihoz.
3. A masszát egy éjszakára a hűtőbe teszem egy lefóliázott tálra. (kb 2 cm magas „csokiszeletet” öntöttem belőle)
4. Másnap felkockázom a megdermedt masszát és vizes kézzel goylókat formázok, ezeket kakaóporban meghempergetem.

7 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia! Én is az olvasóid táborába tartozom. Gratulálok a blogodhoz! Most tanácsot kérnék. Gyerekzsúrra készülünk a hétvégén, ahol pizza is szerepel a menübe. Pohárral gondoltam kiszaggatni a tésztádat. Mit tanácsolsz, így mennyi ideig süssem a mini pizzákat?

dolcevita írta...

Szia!
Üdvözöllek az oldalon, és örülök, hogy olvasol!
Sztem a sütési idő hasonló mintha egyben maradna a tészta. Én 250 fokon kb 10-15 percig sütném, ha jó vékony a tészta. de ezt minden esetben figyelni kell. Ha kezd jó lenni, akkor szépen púposodik és fehéredik, a lényeg, ne kezdjen barnulni, mert akkor már száraz lesz. Jó zsúrt! Nálunk is lesz, a fiam a héten lesz 1 éves. De még nem találtam ki a menüt

Zsuzsa írta...

Nem lett kicsit csípős ennyi gyömbértől? Én is gyömbérimádó vagyok, de elég soknak tűnik.

Remélem, hamarosan jönnek a toszkán úti beszámolók! Két és fél hét múlva mi is indulunk, nem messze leszünk attól, ahol te voltál (Pomarance mellett). Számítok jó tippekre! :)

Egyévesnek/hez meg gratulálok! :)

dolcevita írta...

Zsuzsa!

Az az igazság, hogy a gyömbérem már egy ideje aszalódott a hűtőben, adagonként adtam hozzá, amíg annyira lett gyömbéres, amennyire szerettem volna. Könnyen lehet, hogy egy frisseb példányból kevesebb kell. Fokozatosan kell adagolni.
A toscana miatt irigy vagyok, pedig csak 2 napja vagyok itthon. : ( Átmentünk Pomerancén. Jó közel lesztek Volterrához és San Gimignanohoz. A legfőbb tanács: GPS után soha, csak térképpel tessék tájékozódni! Beszámoló folyamatosan érkezik, különböző ételek és fotók kíséretében. : ) MEnnyi időre mentek? Voltatok már toscanában?

Zsuzsa írta...

Akkor én is fokozatosan fogom adagolni. Biztos megcsinálom valamikor, mert csokifüggő vagyok.

Ugyanoda megyünk, ahol három éve voltunk egy hétig, csak akkor még nagyon kicsik voltak a gyerekek, most nagyobb szabásúra tervezzük, többet bírnak már. Mindig egyensúlyozgatni kell, hogy MINDENKINEK jó legyen. Egy hét Toszkána, aztán egy hét alatt szépen jövünk hazafelé, egy kis tengerparttal is megspékelve.
Szóval ne késlekedj a beszámolókkal hogy teljesen naprakész lehessek! :)

Névtelen írta...

Szia.
A golyócskákba habtejszínt kell belerakni?

Dolce Vita írta...

Szia!

Mindig sima habtejsyznt, nem használok főzőtejszínt. Az összes ételre igaz : )

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin