2007-12-06

Narancsos céklasaláta, édesköménnyel

Csak nem bírtam magammal, és születésnap ide vagy oda egy salátát csak összedobtam ebédre. Salátákból ezeket a színes fajtákat szeretem, legjobban akkor ha fejessaláta nincs benne! Végül is mindent hívhatunk salátának, amit összeszecskázunk és elkeverünk valami öntettel.
Ehhez a szemet is gyönyörködtető, villámgyorsan elkészíthető salátához fóliában sült céklát használtam. Isteni az íze. Eredetileg céklacarpacciónak indultam neki, diós pestóval, de nem volt itthon dió. Legközelebb. Így jött ez a hirtelen párosítás: cékla és narancs, aztán harmadiknak befeérkőzött még az édeskömény is. Extravagáns és nagyon ízletes.
Hozzávalók 2 főre: 2 sütőben, fóliában elősütött cékla, 1 narancs, fél édeskömény, póréhagyma, bors, olivaolaj, sűrű, édes balzsamecet
1. Karikázzuk fel a céklát és a narancsot.
2. Szórjuk meg apróra vágott póréhagymával, a vékonyra szelt édesköménnyel, sózzuk, olajozzuk, locsoljuk meg balzsamecettel
3. Pirítóst adjunk mellé

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ez nagyon jó! A cékla elősütése mennyi ideig, milyen hőfokon történt? Ja, és a diós pesto, ami elmaradt nem érdemelne meg pár szót Szerinted, ha nagyon szépen kérem? (Vagy korábban megtalálom valahol?)

Dolce Vita írta...

250 fokon, kb egy órát sült, befóliázva.

Egyfajta diós pestót találsz, de ehhez nem ilyen illik. Ígérem a napokban elkészítem és jön a recept!!! : )))))) Engem is izgat a dolog, és már a múlthéten találtam ki. Nem szeretek ennyit várni!

Névtelen írta...

Köszi, várom nagyon. Azért addig is ezt megcsinálom ma. Cékla van, és a kedvenc adventi narancshéjas sütimet akarom ma megsütni, amikor maradni szokott pucér narancs is. Mondjuk még sose maradt meg. :-)))

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin